За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 013
  • 736
# 135
Тиквички и картофи как се съчетават най-добре - на яхния, огретен, кюфтенца?
една приятелка ги готвеше с ориз. Друга позната ги готви на яхния. Аз съм правила на огретен + сирене и кюфтета.
Виж целия пост
# 136
Тиквички и картофи как се съчетават най-добре - на яхния, огретен, кюфтенца?
Всякак ги обича, но най-много на кюФаци и огретен, ама по-малко.
Виж целия пост
# 137
Тиквички и картофи как се съчетават най-добре - на яхния, огретен, кюфтенца?

Приготвям подобно на Рататуй  като редя нарязани на кръгчета картофи, тиквичка, който заливам с малко олио и червен пипер, сол. След като са почти сготвени заливам с домати и малко нарязани чушки и допичам.
С тези зеленчуци  в добавка на лук,  патладжан се получава любима лятна вкусотия.
Виж целия пост
# 138
Благодаря ви за вкусните идеи за тиквички и картофи Flowers Hibiscus  Всички рецепти ми харесаха. Ще опитам кюфтанците първо Hug Към крем-супата на Vanja77 ще добавя авокадо вече като е изстинала, но ме притеснява дали няма да потъмнее, както потъмнява нарязаното авокадо. Макар, че в супата е смесена с други продукти и май не би трябвало.
Виж целия пост
# 139
ще споделите ли изпитана рецепта за сиропирана баница с локум, но не отровно сладка.
Виж целия пост
# 140
Тиквички с ориз  у нас много харесваме и с картофи - любимо ястие ни е (без да говорим за въглехидратите). Задушавам морков, лук, картофи и тиквички, сол и п-р, доматено пюре и червен п-р. Отделно сварявам ориз и като е готов, му добавям пасирани домати. Накрая смесвам всичко, оставям за малко на огъня да се смесят вкусовете и готово. Страшно ни харесва. Simple Smile
Виж целия пост
# 141
ще споделите ли изпитана рецепта за сиропирана баница с локум, но не отровно сладка.

Аз я правя само с локум,понякога и орехи ,и сироп.
Локума нарязан на парченца 2 кутии ,на пакет кори и орехи на парченца по желание.Вземам две кори ,и слагам по целия един край в редичка от локума и навивам на руло.Така със всички кори.Всяко руло нарязвам на 4 парчета и между парчета заливам с малко мазнина - разтопено масло ,олио ,ако ще е постна.Пече се до зачервяване.Като изстине се залива с горещ сироп от чаша и половина захар,три чаши вода,ванилия,лимонов сок от поне половин лимон.
За нас не е много сладка ,но може да намалиш захарта от сиропа ,въпреки че  не е много .
Виж целия пост
# 142
ще споделите ли изпитана рецепта за сиропирана баница с локум, но не отровно сладка.
Опааа, одеве съм пропуснала... Simple Smile  ето и моето предложене - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg5019.html#msg5019
Виж целия пост
# 143
Здравейте. Искам да направя торта за 30 годишен юбилей. Не съм правила много торти до сега.
Насочих се към френска селска торта, защото предпочитанието на рожденика е за лека торта с по-вече крем.
Моля за мнения.
Виж целия пост
# 144
Здравейте. Искам да направя торта за 30 годишен юбилей. Не съм правила много торти до сега.
Насочих се към френска селска торта, защото предпочитанието на рожденика е за лека торта с по-вече крем.
Моля за мнения.

Торта тип парфе е по-подходяща според мен. Нещо подобно: Торта с извара и боровинки

или тази: Желирана торта с горски плодове
Виж целия пост
# 145
И за мен парфето отговоря повече на желанието на рожденника "за лека торта с повече крем".
ММ е рожденник лятото и обичайно сме на парфе - всички сме фенове.
Не бих казала, че френската селска е толкова лека.
Виж целия пост
# 146
И аз съм с въпрос за изпитана рецепта за вкусен ориз със спанак
Виж целия пост
# 147
И аз съм с въпрос за изпитана рецепта за вкусен ориз със спанак
Ориз със спанак и заливка на Пепчо ни е най-любим
http://pep-4o.blogspot.com/2018/11/blog-post_10.html?m=1

Дали самостоятелно или към месо (агнешко най-често,че не ядем класическа дроб сарма),много е вкусен.
Виж целия пост
# 148
Ориз със спанак (или друга зеления) и аз като Пеп, то вариации няма. Само в мазнината първо запържвам ако имам някакво месо - пушен бекон, чоризо...
Виж целия пост
# 149
Момичета, гледах, гледах софийските сладкарници, които знам, и нито една торта не харесах по снимките (а и каквото съм опитвала последно не беше върхът). Утре искам да почерпя вкъщи и реших, че ще направя чийзкейк - целта е да е възможно най-бърз, защото гостите вече ще са пристигнали, а те искат да видят най-вече мен Grin, че се виждаме рядко.

Моля да ме посъветвате - за суров чийзкейк (без печене), кои продукти (по възможност да ги има в Лидл, Билла или в Халите) са хубави?

Знам от на Пепи блога за лидлското крем сирене на тяхната марка (Голдеса), но нз важи ли още. Заквасената сметана на Данон беше ок преди... Други препоръки имате ли? Също за маскарпоне и течна сметана - откъде и каква и течната сметана в България разбива ли се добре с миксер?

Нямам претенции за съставките, с всичко мога да сглобя десерт, само марки не знам кои да ползвам...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия