За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 920
  • 736
# 705
Аз не я варя във вода. Слагам я с листата за 5 минути. Времето зависи от силата на микровълновата и броя царевици

Варих и стана, но не помня подробности. Все ми се струва, че в лидълската тема някой писа и аз го направих. Ето тук споделят момичетата.

Благодаря ви! И аз си спомням, че някъде в Лидълската тема го бях срещала, но не успях да се справя с търсенето. Даже бях пробвала миналата година и ни хареса, но не си спомням подробностите.
Виж целия пост
# 706
Момичета , моля за съвет: преди малко се откърши клон с круши , още са зелени ( нямам идея за сорта , но стават към края на август жълти/маслени, големи) към 2 кг.е количеството им.Мога ли да ги направя на нещо ?Благодаря !
Виж целия пост
# 707
Има ли варант да доузреят откъснати?
Виж целия пост
# 708
Търся евтини форми от силикон - за восък. Около 100мл
Виж целия пост
# 709
Търся евтини форми от силикон - за восък. Около 100мл
В Джъмбо и магазините за левче.
Виж целия пост
# 710
Има ли варант да доузреят откъснати?
Много се съмнявам , нищо не разбирам...струва ми се, че ще "гъбясат".Жал ми е , като знам мин.година с каква радост гледахме единствените две крушки, а сега дървото е отрупано...
Виж целия пост
# 711
Нямам идея, Денил. Освен да ги изсушиш и да влагаш зимата в чай.
Виж целия пост
# 712
Това е идея, много ти благодаря !
Виж целия пост
# 713
Видя ми се най- безобидното.
Виж целия пост
# 714
denyil, съвсем ли се отдели клона от дървото? Ако се държи в някаква степен, го подпрете и крушите ще узреят. Миналата година така една ябълка се прекърши, клонът буквално до земята падна, но ябълките узряха така.
Виж целия пост
# 715
За съжаление го намерих на земята Sad  , дори не го и чух , вече ги събрах в съд и ще видя какво ще ги правя ( мин.седмица така видяхме в съседния двор, как падна огромен клон с ябълки)...Благодаря момичета , извинявайте !
Виж целия пост
# 716
Баба слагаше все още неузрелите круши и дюли върху амбалажна хартия и ги оставяше на сянка, в някоя стая.
Така сами си узряваха.
Виж целия пост
# 717
Баба слагаше все още неузрелите круши и дюли върху амбалажна хартия и ги оставяше на сянка, в някоя стая.
Така сами си узряваха.

 Като и отивах на гости цялата стая миришеше на дюли. Heartpulse
Виж целия пост
# 718
Искам да намеря дюли и да си направя с телешко и сини сливи. Обожавам я тази миризма.

От зелените круши и мармалад може да стане, просто ще трябва да го повариш повече и да сложиш повече захар.
Виж целия пост
# 719
Рано им е още, наесен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия