Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 7

  • 38 501
  • 742
# 735
Аз мисля, че донатите просто ги закриха.
А правеха не лоши кафе напитки....
Ауууу, това ще е шок за кандидат-тийнката!
Така се е нахъсала покрай една тик-токърка (боже,що за безумна дума Smiley)
Чарли Д'Амелио ? Simple Smile
О,да Smiley
Виж целия пост
# 736
И ние сме фенове.
Намерих карамел,сега поне ще има кой да ми прави кафето.
Виж целия пост
# 737
Това с карамела и при нас ще е на дневен ред. Нещо подобно ми показваше онази вечер, но аз не гледах много-много Rolling Eyes
Вече имаме тениска с Чарли, очакваме худи с Чарли и ще поръчваме кейс за телефона с ....... Чарли.
А сега ни е много важно да пием напитката на Чарли от Dunkin Donuts. Ама май няма да имаме късмет щом са затворили сладкарниците.
Виж целия пост
# 738
Привет!
Моята е на 10г. и е фен на Чарли, и аз я слушам с половин ухо Joy тя е фен на старбъкс, не пропуска да ме изръси някой шейк от там! Също харесва и BTS, поръчала ми е да и купя детско кафе Инка Grin а и донъти обожава, обаче със сладкото се ограничаваме, че я гледам започнала е да се налива около талията. Джобни за училище няма, ако излиза след това и давам по 1 лев.
Виж целия пост
# 739
Познаваме деца, които получават по 200 евро месечно джобни,  но в тази сума се включват всичките им покупки на дрехи, обувки, излизания, глезотии.

Звучи като не лоша идея, когато стане на 15-16 да речем. Размерът е отделен въпрос, в България стандартът е друг.
В къщи обмисляхме идеята и я обсъждахме с тийновете, но засега е отхвърлена. Рискът е тийнът да похарчи прекалено голяма част от джобните за скъпа маркова прищявка,  когато има спешна нужда от зимни обувки , например. Или да купи импулсивно и набързо нещо скъпо, без обмисляне и  търсене на по-добра цена , като същото нещо често може да се намери чувствително по-евтино. Разполагането с по-големи суми качва рискове за злоупотреба с наркотици, също рисковете децата да станат жертва на кражби и изнудвания.
Не, за нас не е опция.
Виж целия пост
# 740
И аз предпочитам на този етап да давам на седмица,  а не на месец. Нямам ѝ вяра, че ще разпредели парите както трябва.
Сега,  покрай пандемията, храненето навън е ограничено и тази седмица още не съм давала пари. Има от миналата и каза, че не й трябват повече.
Виж целия пост
# 741
Аз допълвам разни поръчки за мен или сестра ѝ с някакви базови дрехи без да съгласувам с пуберката - бюстиета, някой друг плътен клин, черни/бели блузи. Ако ѝ кажа в магазина да купим плътен клин, ще откаже, ама зимата ще се чуди с какво да отиде до училище ако има спорт. Пък и хубавото е, че сме един размер, така че ако не ги иска, ще ги взема за мен. Joy
Виж целия пост
# 742
НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия