Приготвяне на храна за цялата седмица?

  • 5 313
  • 32
# 15
Много благодаря за подробното обяснение!
Виж целия пост
# 16
Ако сте гледали и в нетфликс има едно кулинарно предаване с една индийка, няколко епизода изгледах и показва много лесни рецепти, като тя замразява и много неща и си прави и като заготовки. За хора с малко свободно време дава добри идеи.
Виж целия пост
# 17
Може ли подсказка за името на предаването?
Виж целия пост
# 18
Аз съм затваряла в буркани и пилешка супа и супа топчета, но без застройка, не посмях. Тя може и след това да се направи.
Виж целия пост
# 19
Nadya's time to eat, сега го проверих, че не го помнех  Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Болонезе замразявам на порции. На вкус незнам как е, не го ям, но детето е каприз и никога не се е оплакало.

Иначе преди да родя бях наготвила и замразила: лазаня, кишове, нахут с доматен сос и патладжан, чийзкейк. Все засищащи неща. Супа или салата към тях става бързо. Също боб и нахут сварени и отцедени за добавка към салати. Те стават и от консерва.
Виж целия пост
# 21
Готови манджи никога не съм замразявала.
Правя си заготовки от зеленчуци, както бяха споменал по-нагоре в темата. Режа си моркови, зелен и червен пипер чушка Grinning), както и  различни зелени подправки - магданоз, копър, целина, гюзум, лющян. Тях си ги използвам за супи и манджи и ми е много удобно - вадя от фризера и пъхам в тенджерата/тавата, вместо да си играя да мия и режа зеленчуците на момента.
Месо, когато си вземем домашно от някъде, го правим на порции за готвене и пъхаме във фризера. От предната вечер го вадя да се размрази и после набързо го приготвям.
Пробвайте да слагатв гореща храна в буркан - така ще се херметизира и ще издържи няколко дни в хладилника.
Виж целия пост
# 22
Хайде и от мен една идея- варя картофи до почти готово състояние и после след като изстинат ги слагам в хладилника. Без да ги беля, като използвам затвореното отделение на хладилника за зеленчуци.

След това имам картофи за сортиране и пържене или за бързо готвене на фурна.

Единствено се чудя дали да не ги варя по малко, например до полуготови състояние
И дали ще се получи добър резултат ако ги обеля и нарежда предварително, преди да ги сложа в хладилника
Виж целия пост
# 23
И аз като Криси правя. Замразени подправки и замразени зеленчукови заготовки. Замразявах на 2 пъти и едни картофи, нарязани като за мусака, че бяха много и нищо им нямаше, не потъмняха. Използвах ги за супа. Боб няма начин да варя, купувам сварен червен в метални кутии. Само го измивам, слагам зеленчуци от заготовката, правя сосче и слагам подправките и това е, за няма и 10 мин. работа. Същото и с лещата. За таратор замразявам обелена и настъргана краставица с малко копър, краставицата  се замразява със собствения сок. После млякото го разбивам с блендера, слагам краставицата с копъра и готово, бърза работа за 5 мин.  
Мъжкото население в къщи е ужасно капризно и няма да ядат замразено ядене, те не щат и вчерашно да ядат, а аз пък мразя готвенето.
Та ще следя темата за рецепти за бързи вечери.
Виж целия пост
# 24
И аз съм си мислила да замразя нарязана краставица за таратор, защото само заради рязането на краставиците ме мързи да правя такъв. Ще взема да пробвам Simple Smile
Виж целия пост
# 25
И аз съм си мислила да замразя нарязана краставица за таратор, защото само заради рязането на краставиците ме мързи да правя такъв. Ще взема да пробвам Simple Smile
Ако е нарязана на малки кубчета, ще омекнат после. Трябва да е настъргана. Аз я прекарвам през рендето на робота.
Виж целия пост
# 26
Редовно замразявам краставици на кубчета за таратор. Цяла зима хапваме таратор с прясна краставица. Замразявам в найлонова торбичка. Слагам го в млякото както е замръзнал и след няколко часа е готов за ядене. Една година ги бях настъргала, но нарязана ни харесва повече
Виж целия пост
# 27
И аз съм си мислила да замразя нарязана краставица за таратор, защото само заради рязането на краставиците ме мързи да правя такъв. Ще взема да пробвам Simple Smile
Ако е нарязана на малки кубчета, ще омекнат после. Трябва да е настъргана. Аз я прекарвам през рендето на робота.
Не го харесваме с настъргана краставица.
Отдолу са споделили, че заразяват нарязана на кубчета.
Като станат краставиците на село, задължително ще си замразя Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Може и да стане с кубчетата. Аз кубчета не съм замразявала.
Виж целия пост
# 29
Мислите ли, че замразеното вкъщи е по-ок от замразеното на бондюел? За някои неща и аз замразявам, но сега те чудя- от фирмата уж обясняват , че бързозамразетото пази повече витамините.  Иначе за боба обмислям да си направя буркани , защото се съмнявам , че хвърлят 3 води от фирмите
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия