Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

  • Публикувана: 7 юни 2020, 17:17 ч.
  • Последно мнение: 4 авг. 2020, 19:29 ч.
  • 846 031
  • 20 654

Анкета

Трябва ли маските да останат задължителни за закрити пространства?

Опции:

* Гласуването приключено: вт, 07 юли 2020, 17:17

# 30
Благодаря за труда и новата тема!
Гласувах с 'Да' защото наистина предпазват, а и не виждам с какво и на кого пречат. Влизам в магазина и си слагаш маска, след това както си искаш. Докато вирусът не изчезне или поне не утихне съвсем носенето на маски е най-елементарния и практичен начин да се предпазваме един друг без да сме зависими от властта.
Виж целия пост
# 31
В Австрия ситуацията в училищата според определените нови правила е спокойна, но се оказа, че в Израел са започнали пак да ги затварят, защото над 330 ученика са се разболели, в резултат на което 16.000 учители и ученици са в карантина. Явно меренето на температура и училището в стария му вариант не е било добра идея.

В другите страни как върви с отварянето на училищата?

Скрит текст:
Да напомня тукашния вариант: класът е разделен на две групи, които се сменят през ден; класовете влизат в определено време (7:30 и 7:45) в сградата, носят маски (до сряда беше това) до влизане в помещението, мият си ръцете и сядат. При напускане на стаята носят маски, пазят дистанция един метър. До сряда нямаха физическо и не пееха в часа по музика. Нямат право да оставят предмети в класаната стая, да ползват библиотеката и шкафчетата. Нямат прясно сготвена храна/ стол. Рисковите групи са си вкъщи.
Виж целия пост
# 32
И аз гласувах с Да. Разбира се, че не пречат маските. Колко да пречат за 15 минути в магазина и 3 минути в аптеката или 20 минути в банката? Не пречат, на някои им е важно просто да са на опаки.
Виж целия пост
# 33
Това, което Ли Лу разказва, при нас е абсурд да се въведе за началния курс поне.
Виж целия пост
# 34
Аз не разбрах тези хора, които хем са в София, хем се водят като заразени към други области, в София ли живеят по принцип? Щото ако половината заразени са с местожителство София, ама по лична карта се водят другаде и те си ги пишат другаде, може да се окаже, че в София има огнище...
Гласувах "за" маски на закрито.
Виж целия пост
# 35
Има ли данни за възрастта на заболелите ученици в Израел?
Виж целия пост
# 36
Ако никой не контролира и не глобява дали св носят маски или не, съвсем скоро всички ще ги махнат, независимо че все още е задължително.
Питам, защото тук чета, че глоби няма... Но в два магазина, продавачките бяха категорични към клиенти без маски :или да сложат такива, или да напуснат магазина. Защото за тях глобите започнали от 2000 лв и нагоре. Явно проверяват. Ама дали глобяват...
Виж целия пост
# 37
За нови два положителни резултата с COVID-19, потвърдени през днешния ден, информира РЗИ - Пазарджик.

Първият случай е на 51-годишен мъж от град Пазарджик. Той е поставен в домашна изолация за 28 дни.

Другият е на 60-годишна жена от село Драгор, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на „МБАЛ - Пазарджик“ АД.
Виж целия пост
# 38
Мен не ме е срам, че съм наплашена. Единствено успокоение ми носи факта, че много хора го карат уж безсимптомно и се надявам наистина силата му да намалява.
Виж целия пост
# 39
Ли Лу, и в Нидерландия е така в основното училище, но без маски. От утре трябва да са нормално на училище, а не разделени на групи.

В средното са разделени на групи по 8 деца. Денят е разделен на два-три пояса. Посрещат ги на вратата в определен час и заедно се качват горе. Стоят 2,5 часа в стаята. Носят си за ядене и пиене, като не излизат от стаята. Горните класове имаха тестове. По 8 в стая. От мои 90 ученика един прави онлайн, защото родителите не искат да го пуснат (детето е на силна хормонална терапия), а другото имаше болен (не се знае от какво) брат. Другите са си там. На 1.5 м един от друг.
От сряда имам часове с по 8 деца, които имат проблеми. Другите дистанционно. Предвиждам догодина да се работи така.

Мен не ме е страх. И на хотел бях. И във ваканционна къща. И на басейн в хотела. И на ресторант три пъти. И по магазини. Но навсякъде се спазваха мерки.
Виж целия пост
# 40
Отговорих с "не" в анкетата, защото не съм съгласна маските да са задължителни навсякъде на закрито. В големи магазини, тип супермаркети, където има струпване на хора, в градския транспорт, в различни администрации и т. н. - логично е да са задължителни. Но в малки магазинчета, където, освен продавача, има 1-2 човека, включително в моловете, не виждам смисъл. Да не говорим, че в моловете най-големите струпвания на хора са в зоните за хранене, а там маските така или иначе не са задължителни.
Виж целия пост
# 41
Мен не ме е срам, че съм наплашена. Единствено успокоение ми носи факта, че много хора го карат уж безсимптомно и се надявам наистина силата му да намалява.
Изобщо не става въпрос за срам.
Досега 140 човека "за" маските. В темата пишат основно ...хайде 20 да са, 30 да са.
Останалите просто четат, и никой няма как да знае те дали са изплашени, смели, страхливи или каквито и да са.
За да се прави категоризация въз основа на това.
И да, ако отидеш в МОЛ-а, резултатите може и да са различни.
В заведението на онзи с мазната коса също, в един старчески дом например пък евентуално ще са сходни с тези.
Таргет групите са различни, въпреки че възрастовия диапазон на БГ МАМА е доста голям.
Аз съм "за" именно заради другите, независимо в малко или голямо затворено пространство се намирам и аз, и те. И двама да сме, по-добре е да има някаква преграда. Навън е различно.
Виж целия пост
# 42
Има ли данни за възрастта на заболелите ученици в Израел?
Тук например пише, че до четвъртък 65 училища и детски градини са били изцяло затворени, но не пишат конкретни възрасти. Tabeetha school явно е начално училище, Terra Santa High School - гимназия..
Виж целия пост
# 43
Има ли данни за възрастта на заболелите ученици в Израел?
Тук например пише, че до четвъртък 65 училища и детски градини са били изцяло затворени, но не пишат конкретни възрасти. Tabeetha school явно е начално училище, Terra Santa High School - гимназия..

Затварянето, обаче, нищо не значи за бройката заразени. В южните провинции  също имаше две или три затворени, но причината беше, че имаха болен персонал и нямаше кой да преподава на няколко групи. И затова по-лесно беше направо да затворят. От 1 юни всеки с леки симптоми може да се тества.

Имаше изследване и 5.5  от цялото население е изкарало вируса. Предполага се, че е по-голям процент, но не повече от 8%.
Виж целия пост
# 44
Все още епидемията не е затихнала и маските трябва да са задължителни на закрити пространства - в магазините, транспорта (там е и трудно спазването на дистанция) и на места, където работят заедно по много хора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия