Второкласници.Тема 1.

  • 29 839
  • 779
# 765
Честит първи юни, да са здрави, игриви и любопитни дечицата ни!
Още нищо не знаем относно книгите за лятото, моят не е от четящите така или иначе, няма да покрием цял списък със сигурност.
Удостоверенията ще получим скоро, не знаем на коя дата точно, но целта е колкото се може повече деца лично да си ги вземат, та няма да чакат официалния край на учебната година.
Виж целия пост
# 766
Нашата родителска среща мина снощи.Ще събират по 60 лева за помагала.Удостоверенията ще им ги дадат на 23 или 24.06.и с тях ще им даде и списък с книгите сигурно.Ще учат до 15.06.по програма,а след това ще е повече игра,но ще са целодневно.На 16.06.и 18.06.ще има матури и няма да учат.
Виж целия пост
# 767
Благодаря за препоръките за Роалд Дал!
Вчера подарих на щерката "Матилда". На обяд ми прочете малко, след обяд е чела сама, което ме зарадва. Каза, че ѝ харесва. Simple Smile
Виж целия пост
# 768
И синът ми чете "Матилда" в момента. Гледам е към средата.  Не съм го питала за отзиви, но когато четеше "Семейство Тъпашки", го чувах да се смее с глас през стената 😉
Вчера госпожата им е дала списъка за лятото, ама го е забравил в училище. Но каза,че като цяло се искало всеки да прочете 10 книги през лятото(от или извън списъка).
Виж целия пост
# 769
Само "Костенурке, костенурке" е чел моят. Другите ми се сториха някак странни, но щом казвате, че им харесват на дребните може да му ги дръпна от читанката.
Виж целия пост
# 770
Семейство Тъпашки, Невероятното лекарство на Джордж, Чарли и шоколадовата фабрика,  Дани -шампион на света и Матилда се харесаха у нас. Странни са за мен, но са му забавни и чете за удоволствие. Честно казано много се дърпах и за тях и за Дръндьото, но пък в крайна сметка щом иска да чете това, да го чете. Последно от библиотеката му препоръчаха Дейвид Уолямс, който също много му допадна и прочете две книги на един дъх.
От списъкът в училище вчера взехме Приказките на Ран Босилек, Ането и Тошко Африкански. Антон и Точица беше казала госпожата, че ще я дава и я прочете между двете книги на Уолямс.
Виж целия пост
# 771
И аз бях с едно на ум за Дръндьото, но пък покрай него го записахме в библиотеката и си взема и други книги покрай поредицата. Важното е да се чете 😉
Виж целия пост
# 772
И аз бях с едно на ум за Дръндьото, но пък покрай него го записахме в библиотеката и си взема и други книги покрай поредицата. Важното е да се чете 😉

И ние така за библиотеката. От там са много мили и препоръчват подобни книги според интереса на детето към момента. Както каза жената в библиотеката - нека чете, не е важно какво харесваме ние, а и натрапената книга се чете два пъти по-бавно от желаната книга.
Виж целия пост
# 773
И на мен ми е странна Матилда, но детето я чете без подканяне. А Пипи (много любима моя книга, както и на кака ѝ), четеше с много зор, дори остана недочетена  .
Нашата госпожа миналата година каза да четат, няма значение какво, важното е да четат. Ето че и в библиотеката са изказали подобно мнение.
Виж целия пост
# 774
Нашата госпожа вчера им е казала,че другата седмица от 17 до 23.06.ще са до обяд от 8 до 12 часа.Също им казала да прочетат по 5 приказки на чужди автори или 5 басни през уикенда,за да им покаже как да попълват читателския дневник.Той обаче нещо не разбрал и ми казва,че и от двете по 5 трябва да прочетат уикенда.
Виж целия пост
# 775
Това с читателските дневници и на мен ще ми е интересно. Хайде когато е роман ясно,но с приказките -предполагам избираш една приказка от книгата и по нея попълваш дневника?!
Виж целия пост
# 776
Ние забравихме вече, че са били на училище Simple Smile. Пожалиха ги. В понеделник отидоха на екскурзия и бъдещия третокласник е вече при баба и дядо. Скоро завършва и баткото, почти е приключил.

Моят син обаче е зациклил на поредици от типа на Дръндьото - "Момчето нинджа", "Дневникът на един нинджа", "Последните деца на Земята". Да, миналата година и толкова не четеше, но малко се притеснявам дали ще излезе от този тип литература. Иначе е амбициран да прочете "Кало Змея", две части. Макар, че май е за по-големи деца.
Виж целия пост
# 777
Да,с приказките така се процедира.Чете една приказка и попълва дневника по нея.
Свидетелства ще им дават на 24.06.в къща-музей Панайот Волов.
Виж целия пост
# 778
И моят вече е приключил. Някои продължават с компенсиращо обучение, но е по препоръка на учителя или по желание на родителя. Та си почива вече моят господин.
Читателски дневник не им искат, само да си направят списък на книгите, които са прочели.
Преди няколко дни приключи с "Матилда" на Роалд Дал и сега е почнал някаква книга с приказки от списъка, като паралелно чете и Небивалици на Доналд Бисет(пак по списък).
Виж целия пост
# 779
Пуснах нова тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1345343
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия