Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите цветя - обща тема

  • Публикувана: 22 юни 2020, 13:14 ч.
  • Последно мнение: 22 юли 2020, 18:10 ч.
  • 19 821
  • 754
# 15
Благодаря за новата тема!  Flowers Bouquet

Прекрасни са цветята ви, Дами! Heart Eyes Не мога да им се нагледам. Heart
Да се запиша и аз. Blush
Напук на непрестанните дъждове мушките цъфтят.

До това мушкато се вижда и част от барбароса (индришето), много обичам пловдивското му наименование. BlushОбичките и те започват да цъфтят. До тях се виждат камбанките. Те сега започват да цъфтят, а по късно през есента образуват оранжевите камбанки, които могат да се използват за декорация. Много красиви красиви стават като образуват камбанките..Цикламата е в ужасно състояние, но е жива още и цъфти даже.Както ви бях споменала веднъж, дебелата Мара (Дебелец Sedum spectabile, Hylotelephium spectabile) си дебелее и дъждът в никакъв случай не може да я уплаши,както и лавандулата, тя също не се плаши от дъжда. Въпреки, че я окастрих жестоко тази пролет, че заемаше половината тераса, сега пак цъфти и расте, не се предава.Цикламеното сандъче, което бяха объркали и ми бяха изпратили по-малко, дойде сега с правилната дължина/големина. Но не знам какво да правя. Искам да пресадя цветята в сандъчетата, но не смея при тези непрестанни дъждове. Не мисля, че ще им се отрази добре, като ги пресадя и веднага след това дъждът да ги къпе непрестанно. Уж след 05.07 няма да вали чак така, да видим. Вчера полях цветята и с тор, че иначе знам ли, може и да вземат, да загиват така в саксиите, в които ги купих.
В петък след обяд се разходихме с децата по продължение на реката. Тъкмо косяха тревните площи. Кой знае откъде вятърът беше довял едно семенце и сред тревата беше поникнал карамфил с много нежни, бебешко розови цветчета. Попитах работникът, който косеше, дали ще окоси и карамфила, той потвърди. Попитах отново, няма ли да му е мъчно да го обезглави и дали може да си го взема, и така да го спася от екзекуцията. Работникът се засмя, отскубна го и ми каза: "Ето, спаси го, като толкова го искаш". На него му беше смешно, но аз много се зарадвах. Другият път ще го попитам с какво пръскат розите, че през цялото лято цъфтят и не хващат въшки, без значение какво е времето. А и не съм видяла да поливат цветята, а са винаги много свежи и се развиват чудесно. Предполагам, че ще се окаже, че използват препарати, които са силно отровни или даже се продават само на фирми, но поне да знам, че любопитството ме мъчи.  Blush Sunglasses
Виж целия пост
# 16
Благодаря за темата!

Това белокрилки ли са? Случайно установих, че са се населили от долната страна на едното ми кралско мушкато. Досега не съм попадала на такива гадинки - като гледаш цветето отгоре изобщо не се виждат, а като отрязах едно пожълтяло листо и те хвръкнаха.

Виж целия пост
# 17
Да, белокрилка е - много упорита гад и най-обича точно кралското мушкато. Пръскане няколко пъти през 4-5 дни.
Виж целия пост
# 18
Венета,и аз много обичам да спасявам цветя. Вчера гледам на улицата захвърлени две клонки мушкато. Едното даже с корен. Листата оклюмали и жълтеят. Срам не срам,прибрах ги. Премахнах листата и ги бучнах в една кофичка от кис.мляко. Дано тръгнат. А какъв ли цвят ще са,идея си нямам.
Ето ги пръчките за спасяване.

Преди две години така бях  видяла захвърлени едни зимоустойчиви,ама не им знам името. Сукулент мисля е.Сега ще изровя снимката. Беше едно мъничко бебе,а сега е мутант. Одеве поливах,можех да го снимам.
Ей,това,най в ляво. Тази снимка е от началото на пролетта.Сега е още по-голямо!

Нали не мога да трая,ей сега го щракнах,но е през два прозореца снимано.


Тази белокрилка е много упорита и гадна. Моята вчера дето ми прехвръкна,днес не  я видях.

Много ги харесвам глоксиниите. Имат страхотни цветове!

И забравих,какво щях да пиша.....
Виж целия пост
# 19

Някой има ли идея, защо това цвете изглежда така. На дъщеря ми същото пада от перваза, но някой си го е познал, а това с паяжината приятелят и го намерил до кофата и го занесъл за заместител Grinning сега седим четири човека и се чудим какво да го правим и дали може да се спаси. Много години гледам цветя, но такова чудо не бях виждала Thinking
Виж целия пост
# 20
Дането, такъв му е сорта, нищо му няма на сукулентчето! Да ви е честито Grinning
Виж целия пост
# 21
дането, това е семпервивум Simple Smile
В "паяжините" му е чарът на този вид.
Напълно студоустойчив. Цъфти в наситено-розови дребни цветчета.

Благодаря за новата тема Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Благодаря за новата тема! Записвам се в нея с едно мушкато, на което цветовете му са повече от листата https://i.pinimg.com/originals/1d/d9/80/1dd980801a4855c8d519237cca9c97c6.jpg , петунията която пръскам профилактично за въшки https://i.pinimg.com/originals/7d/67/eb/7d67eb64465dda30866c5be91aa27cfe.jpg и едната ми тераска https://i.pinimg.com/originals/ac/26/e6/ac26e6b2cef859a8ec76055f6adfd903.jpg
https://i.pinimg.com/originals/66/0d/05/660d05957ca7b6971cea90a3cffd7654.jpg Simple Smile.
Виж целия пост
# 23
Ох, благодаря ви дами олекна ми. Ще кажа да не го пипат, а и името е много важно, да попрочетат.
Виж целия пост
# 24
Айде и аз тук. Благодаря за темата и за цялото синтезирано инфо на 1ва стр.
Страхотни цветя както винаги.
Natt, направо хлъцнах като видях мушкатото ти. С какво го храниш, че е толкова щастливо?
Виж целия пост
# 25
С много любов Simple Smile и тор на Лактофол за балконски цветя. По въпроса за бугенвилията и моята като я купих и изпадаха голяма част от цветовете, обаче гледам, че вече има мънички цветчета https://i.pinimg.com/originals/94/47/cd/9447cdcec1da59ab7b09163f0f532d60.jpg.
Виж целия пост
# 26
Още две цъфнаха

  
Виж целия пост
# 27
И аз се присъедиявам, за да ми излизат нвоите постове. Дане, такова и аз не съм виждала. Знам, че има подобни кактуси "главата на старика", ама не са баш такива.
Виж целия пост
# 28
Записвам  се с моя Нощен жасмин, който сега започва да цъфти и ухае толкова силно, че се усеща в целия апартамент.
Виж целия пост
# 29
Да се запиша с някои от розите.Не са читави тая година,ама какво да ги правя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия