Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите цветя - обща тема

  • 20 010
  • 754
# 240
Чудни петунии, това са любимите ми цветя. Ноемално е различните разсади да вървят различно - бялата ти ми прилича на една моя пембена, която е много едроцветна, но не толкова кичеста. Имам розова и лилава, по-дребноцветни, но осеяни с цвят. Но най-много се радвам на бебетата ми петунии, които са самозасяти и вече започнаха да цъфтят. Поникналите от семе не запазват характеристиките на майчиното растение - по-бледи и дребни са, но за сметка на това имат хубава тъмнозелена листна маса, изправени са и изглеждат здрави.
За лека нощ показвам един невен сиамски близкак - двоен цвят на една дръжка и една гергина, която купих преди повече от месец и чак сега ми цъфна:
Скрит текст:


Виж целия пост
# 241
Аз се сетих за още едно "устройство" за поливане на цветя около корена.
https://icart.bg/napoitelna-sistema-i-drop-stayni-oranzheva ,има и като птиченца.
Виж целия пост
# 242
Аз се сетих за още едно "устройство" за поливане на цветя около корена.
https://icart.bg/napoitelna-sistema-i-drop-stayni-oranzheva ,има и като птиченца.

Благодаря за идеята. Всъщност аз съм виждала стъклени такива, но винаги съм била недоверчива към тях.
Попаднах и на тези тук,които дават възможност да се сложи голяма бутилка с вода и това ми е необходимо за лятото, когато заминаваме на някъде в почивка. А за зимата, когато цветята са вкъщи, ще си купя от стъклените ако не намеря други. Стъклените изглеждат ето така.Иначе има най-различни, пиленца, жабки, гъбки, таралежчета и какво ли не още. Аз се реших за топките, защото искам да изпъкват цветята на пръв поглед, а не напоителната система.
Виж целия пост
# 243
Да ви кажа, аз се простих с 2 петунии заради белокрилки. Чудих се една седмица дали си заслужава да рискувам и другите цветя и накрая ги изнесох така както са нацъфтяли в една голяма торбичка и в контейнера.
Виж целия пост
# 244
Имах такава топка,но нещо не се рзбрахме с нея.Водата стоеще вътре и не напояваше почвата.

И при мен едно коренче петуния май ще заминава в цветния рай.Вчера беше добре,днес клюмнало.
Виж целия пост
# 245
Моите петунии дори не бяха клюмнали, просто имаше прекалено много белокрилки, че и въшки. Петуниите са много чувствителни към засушаване. Като го полееш, може би ще живне. 
Виж целия пост
# 246
А аз вече се чудя как да поливам. Без нокти останах да проверявам колко е влажна почвата. И съвсем се обърках кое цвете колко вода иска. Страх ме е да не ги преполея, страх ме е да не останат без влга. Не устоях и взех две винки за едно празно сандъче. Два часа след като ги преместих едната беше още клюмнала - така я купих, другата се беше наежила. Собственика на магазина - вече ми е приятел Blush, ми каза че тук петунии се гледат само пролетта, сега бил сезона на винките. Е аз като искам и от двете? И розичката ми е дерт, продължават да кафенеят листата ѝ, вече се чудя да не би саксийката да ѝ е малка. Изобщо лятото е голяма мъка - всичко изсъхва. И аз се оплаках, хубава вечер ви желая.
Виж целия пост
# 247
Magnito, все едно аз съм писала за поливането. Съвсем се ошашках вече.Flushed
Виж целия пост
# 248

Какво пасе листата на моя Клематис?
Виж целия пост
# 249
Охлюв или скакалец.
Виж целия пост
# 250
Току що убих един зелен скакалец точно върху едно от наядените листа. Ще трябва да дебна дали ще дойдат други негови събратя.
Виж целия пост
# 251
Пробвала съм поливане с пластмасова бутилка и не ми се получи. Бутилката се намачка. И след време цялата вода беше изтекла в пръстта.

Китките трябва да се наглеждат всеки ден. Сега намерих "гнездо" на памуклийки на единият кротон. Премахнах механично и напръсках. Ще го следя.
Виж целия пост
# 252
Magnito, и на моите рози така са листата.Ето ги,но вече прецъфтяват.
Мушкатата на предния план като цъфнат всичките,ще покажа отново.


Цъфнала гардения.


Мушката на макарата от различен ъгъл снимани


Ще ви покажа и другите по натам.
Виж целия пост
# 253
Едната петуния нещо е болна...два пъти я пръсках с моспилан, без ефект. Страх ме е да не зарази и другата. Някой знае ли какво е това?


Иначе пък се скъсва да цъфти...засега.


А това го видях на едно от листата на ментата. Твърдички са, бутнах с нокът, не падат. Дали са някакви въшки? На другите листа няма нищо.
Виж целия пост
# 254
Моспиланът е за листни въшки, по листата на петунията виждам петна, които може би са от някакво гниене. Няма как да помогне акарицид, трябва фунгицид.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия