Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 70 343
  • 766
# 210
А възможно ли е тази процедура да се изпълни върху котлон? Моята фурна не работи много добре....
В моето упътване пише, че ми е и на котлон.
Виж целия пост
# 211
Слагам това клипче за полезни и вредни съдове информативно.
https://www.youtube.com/watch?v=0uATfA_WoTA
Виж целия пост
# 212
Здравейте, търся малък, не тежък тиган за пържене. Чудя се между wmf permadur и ceradur. Дали са много тежки и дали незалепващото им покритие е такова наистина. Smile
И за да дам и полезна информация: в момента ползвам 2 тенджери на Силит Силарган и тиган силарганов, тежички са, но издръжливи, не са мръднали за 5 години, вкусна става храната. Тиганът е добър за готвене, не толкова за пържене. Ползвах за пържене на силит с керамично покритие 2 години, но вече се появиха драскотини и исках да го сменя, а вече не го намирам същия.
Виж целия пост
# 213
Аз да се оплача от комлекта на Солинген който купих лятото. От тези, с термометъра на капаците. Вече на втори капак въпросната дръжка-термометър става на парчета. От вътре има някаква бяла мека пластмаса за която се завива болта и явно не издържа на топлината.
Освен че самите капаци са супер леки и подскачат ако са напулно затворени и пръска вода от тях - когато се вари или задушава нещо.
Абе за тези пари очаквах повече.
Преимущество е че ако тръгна да изсипвам нещо направо от тенжерата, не подлизва. От самите съдове също съм доволна.
Но капаците не стават. Имам чувството че са някакви китайски за еднократна употреба. Imp
Виж целия пост
# 214
Момичета и евентуално момчета за пържене /примерно панирани филенца най-вече/ стомана или емайлиран чугун да си взема ?
Някой ако има и от двата вида евентуално да сравни плюсове и минуси .
Колебая се м/у
Стомана - Zwilling  или WMF
Чугун - LODGE  ,le creuset
https://www.lecreuset.de/de_DE/p/runde-brat--und-servierpfanne-a … _CI0182_size=23cm  или https://shop.lavabg.eu/plosk-tigan/522-o-3048cm-chugunen-tigan-l … 3-0075536301.html
Виж целия пост
# 215
Аз съм пържила в стоманен и съм много доволна от ефекта. Но чугунен нямам и не мога да направя сравнение.
Виж целия пост
# 216
Имам и двете, различни чугуни и стомана от посочените. Ползвам основно стоманата, тъй като е по-лек (при това по-малкия размер, тъй като големия тези колкото чугунените)
Виж целия пост
# 217
Desem с покритие ли са ти стоманените ?
Виж целия пост
# 218
Не точно, принципно има някакво, за да не залепва (само малкия тиган), но повечето пъти успявам да залепя храната (и с чугуна е същата работа, двойно емайлиран е единият), но не намирам разлика със старите (Цептер са).
Виж целия пост
# 219
Пържа в стомана, емайлиран чугун и емайлирана стомана, не залепва и в трите, когато пържа в повече мазнина ( както при панирането). Когато мазнината е по малко, предпочитам емайлираната стомана и чугун, но и в тях ми се е случвало да залепне
Виж целия пост
# 220
Здравейте, бих искала да си закупя уред за готвене на пара. Гледам в емаг има на промоция, но кой бихте ми препоръчали вие?
https://m.emag.bg/ured-za-gotvene-na-para-heinner-master-collect … xmc/pd/DTKP6MBBM/

https://m.emag.bg/ured-za-zdravoslovno-gotvene-na-para-bez-izgar … 788/pd/D6JH4LBBM/


Или тази тенджера?
https://m.emag.bg/multifunkcionalna-tendzhera-za-gotvene-na-para … -ek/pd/DDR7ZWBBM/

Благодаря предварително! 😊
Виж целия пост
# 221
Аз ползвам решетка в тенджерата.
Преди бебешкия стерилизатор.
Виж целия пост
# 222
Здравейте,
Има ли мнения в темата за тиганите на BRIO? Много е оскъдна информацията за състава: Пет-слойно незалепващо покритие, подсилено с минерални частици
Виж целия пост
# 223
Може ли да препоръчате форма за хляб или нещо, което да върши подобна работа.
Стъкло дали ще е ОК? Дали може и без хартия вътре?
Виж целия пост
# 224
Може ли да препоръчате форма за хляб или нещо, което да върши подобна работа.
Стъкло дали ще е ОК? Дали може и без хартия вътре?
Аз ползвам на Симакс стъклените форми, намазнявам и посипвам с брашно, дори и да забравя не залепва особено, почиства се лесно ви миялната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия