Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 71 337
  • 766
# 255
Палачинки си правя в чугунен но Лава, намаслен и изпечен. Не ми залепва в него нищо.
+1 и аз така в Лава.
Виж целия пост
# 256
От 4-ти ще има тиган Лава в Метро за 33лв.

Единственото положително е ще не счупи плота или котлона.

Много хубаво, но ето моя от преди 5 мин, второ ползване му е.
Скрит текст:



Cry

Точно този е:
Виж целия пост
# 257
Аз нещо не загрявам какъв му е проблема. Залепва ли ти?
Виж целия пост
# 258
Направи ли процедурата с изпичане с мазнина?
Виж целия пост
# 259
За палачинки в чугун - задължително масло и отлично загрят тиган. Иначе залепват.
Виж целия пост
# 260
Маслото има по ниска температура на която прегаря, за палачинки или олио ползвам аз или смес масло с олио.
Виж целия пост
# 261
За палачинките е важно преди всяка палачинка да се намзнява тигана. Аз го минавам с парче кухненска хартия топната във мазнина, и така сипвам сместта за следващата палачинка. Иначе дори на тефлоново покритие залепва в един момент.
Виж целия пост
# 262
Към коя от двете марки да се насоча?

https://www.emag.bg/tendzhera-schmitter-keramichna-ljat-aluminij … YBBM/?ref=fam#6-l

https://www.emag.bg/komplekt-za-gotvene-cooking-by-heinner-alena … 254/pd/DXVFP2MBM/
Виж целия пост
# 263
Всъщност нещо не са се публикували другите две снимки.Confused
Не е проблем залепването Cry

Скрит текст:



Правих процедурата с мазането
Виж целия пост
# 264
Това пукнатина ли е Dizzy Face
Нямат ли някаква гаранция тези тигани?
Виж целия пост
# 265
Този тиган от снимката , е за боклука!
Това се получава когато
- тигана е поставен върху нагрят котлон, а самия тиган е бил на студено
- изтърван е и се е пукнал
Виж целия пост
# 266
Може да  е бил и дефектен.
Виж целия пост
# 267
Има, обадих се, чакам.

Pinco, нищо от това не му се беше случило.
Не е имало резки температурни, тиганът стои в отопляемо помещение, след това и бавно го загрявах, тъй като реших, че съм избързала да го включа. Не е падал, а и много внимавам като ползвам тежки съдове в кухнята, защото ме е страх да не си счупя плота (техн.камък е)
Скрит текст:
В началото на котлона беше леко топъл - да можеш да го пипнеш, след това го пуснах на  слабо (4 от 9),  мислех, че повече ще се забавя с тестото. След като се позагря реших че е слабо и го увеличих още малко, защото трябваше да не е прекалено силно, за са не загаря тестото (пърленки правих).
Та докато разточвах втората, се чу някакъв пукот и първата ми мисъл беше, че котлона нещо е гръмнал. След като видях че е цял, реших, че с точилката съм блъснала чиния и тя се е ударила гърба на кухнята (техн.камък). Общо взето отне ми време да установя, че с тигана се е случило нещо.

Всъщност в разстояние на 1 месец това ми е втория чугунен тиган.
Този не беше наличен и си взех Biol, мислех си, че и той може да се мие в миялна, щом двойно емайлиран. След това като видях, че е произведен в Украйна, ме достраша да го ползвам (решила съм да го проверявам с Грайфер Мюлеров брояч ) и взех Лавата, бях си го поръчала даже преди да дойде доставката.
Виж целия пост
# 268
Има, обадих се, чакам.

Pinco, нищо от това не му се беше случило.
Не е имало резки температурни, тиганът стои в отопляемо помещение, след това и бавно го загрявах, тъй като реших, че съм избързала да го включа. Не е падал, а и много внимавам като ползвам тежки съдове в кухнята, защото ме е страх да не си счупя плота (техн.камък е)
Скрит текст:
В началото на котлона беше леко топъл - да можеш да го пипнеш, след това го пуснах на  слабо (4 от 9),  мислех, че повече ще се забавя с тестото. След като се позагря реших че е слабо и го увеличих още малко, защото трябваше да не е прекалено силно, за са не загаря тестото (пърленки правих).
Та докато разточвах втората, се чу някакъв пукот и първата ми мисъл беше, че котлона нещо е гръмнал. След като видях че е цял, реших, че с точилката съм блъснала чиния и тя се е ударила гърба на кухнята (техн.камък). Общо взето отне ми време да установя, че с тигана се е случило нещо.

Всъщност в разстояние на 1 месец това ми е втория чугунен тиган.
Този не беше наличен и си взех Biol, мислех си, че и той може да се мие в миялна, щом двойно емайлиран. След това като видях, че е произведен в Украйна, ме достраша да го ползвам (решила съм да го проверявам с Грайфер Мюлеров брояч ) и взех Лавата, бях си го поръчала даже преди да дойде доставката.

И следващия ви чугунен тиган ще приключи така, ако го ползвате на индукцията по същия начин.
Просто индукцията много бързо загрява чугуна, толкова бързо че не успява постепенно да се загрее. Чугуна има свойство да задържа топлината, но не и да я разпространява бързо. Чугунените съдове по-бавно се нагряват от стоманените, защото постепенно разпределят топлината в обема си.
Затова, ако ви уважат гаранцията и ви заменят тигана, НЕ го използвайте отново на индукция. Или го загрявайте постепенно.
Виж целия пост
# 269
Палачинки в чугунен от Икеа.
Имам два-признавам си, че не загрявам постепенно. Пускам си котлона и слагам тигана. До сега проблем не съм имала. Също съм го изкарвала от котлона с мазнина директно на балкона и в по-студени дни, пак е ок.
Дано не ги батисам, че съм царица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия