Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 70 458
  • 766
# 60
Аз да кажа за тигана от стомана от комплекта на Солинген. Доволна съм и т.н. , но като пробвах да запържа кайма не ми се получи. Залепна ми един слой на дъното. С малко водичка мина без поражения, но не успях да я запържа до златисто. Аз ли бъркам нещо, или...?
Виж целия пост
# 61
Здравейте , как може да се разбере дали даден съд е добър,като няма никаква допълнителна информация?
например този чугунен тиган -дали е добър https://www.lidl.bg/bg/p/vlyubi-se-vv-frenskiya-stil/chugunen-ti … gril-tigan/p43481
а на този тиган какво точно е  ILAG покритието https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=138&pid=140980 … D0%93%D0%A3%D0%9D
Виж целия пост
# 62
Аз да кажа за тигана от стомана от комплекта на Солинген. Доволна съм и т.н. , но като пробвах да запържа кайма не ми се получи. Залепна ми един слой на дъното. С малко водичка мина без поражения, но не успях да я запържа до златисто. Аз ли бъркам нещо, или...?
Ако няма незалепващо покритие е нормално да залепне. С малко водичка става, тъкмо по-здравословно.
Виж целия пост
# 63
Да де, ама се губи оня вкус на запържена до златисто кайма. Както и да е. Иначе пърженото месо става по вкусно в сравнение с това от  тефлоновите.  Но явно за кайма и подобни пак ще държа един такъв.
Тигана принципно е уребрен и може би и това играе някаква роля.
Виж целия пост
# 64
Да де, ама се губи оня вкус на запържена до златисто кайма. Както и да е. Иначе пърженото месо става по вкусно в сравнение с това от  тефлоновите.  Но явно за кайма и подобни пак ще държа един такъв.
Тигана принципно е уребрен и може би и това играе някаква роля.


Еми с това да беше почнала ....в оребрен тиган, не може да пържиш нищо защото ти трябва гладко дъно!
Само за печене става!
Аз си имам 18/10 тиган и си пържа в него всичко , специално кайма но слагам винаги мазнина
Виж целия пост
# 65
Здравейте.Искам да попитам тези от вас ( ако има такива) , които имат този тиган на Делимано  с размери 24см.Като го измерите дъното колко см е?? Понеже днес ми пристигна поръчка и тигана ми се видя мн малък.Измерих дъното с метър и е 20см... А иначе на опаковката пише размера които съм поръчала!? Та се чудя дали да им звъня да питам защо е така?
Благодаря.
Виж целия пост
# 66
Тиганът се мери в горната част, а не на дъното. Иначе съм чела за този тиган, че се скапва супер бързо, дъното се деформира. Тъй като темата е за безвредни съдове - този не е такъв Simple Smile
Виж целия пост
# 67
Тиганът се мери в горната част, а не на дъното. Иначе съм чела за този тиган, че се скапва супер бързо, дъното се деформира. Тъй като темата е за безвредни съдове - този не е такъв Simple Smile
Тоест е вреден така ли?
Виж целия пост
# 68
Тиганът се мери в горната част, а не на дъното. Иначе съм чела за този тиган, че се скапва супер бързо, дъното се деформира. Тъй като темата е за безвредни съдове - този не е такъв Simple Smile
Тоест е вреден така ли?
Освен дъното, тигана се надира също, тествано лично, дори от дървен прибор. Естествено ако пазиш касов бон и опаковка, уважават рекламацията, но за мен факта че се дере толкова лесно говори само едно ниско качество боклук. Покритието категорично не е безвредно, колкото и продавачката да обяснява друго.
Виж целия пост
# 69
Този тиган си е чист тефлон Simple Smile. Ако вече някой прецени, че тефлонът не е вреден, нито, че му пречи си е негова работа. Лично аз не бих искала да се храня с тефлон.

Quantanium has been claimed to be a form of PTFE and, therefore, has the same toxic properties as Teflon...
Виж целия пост
# 70
Този тиган си е чист тефлон Simple Smile. Ако вече някой прецени, че тефлонът не е вреден, нито, че му пречи си е негова работа. Лично аз не бих искала да се храня с тефлон.

Quantanium has been claimed to be a form of PTFE and, therefore, has the same toxic properties as Teflon...
Ами аз точно тиган без тефлон си търсих и за това взех този.Той няма тефлон.Керамика и стомана е.Поне така пише.
Виж целия пост
# 71
Моля Ви кажете , този тиган добър избор ли е https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=138&pid=140008 … 9350&sgid=138     и още нещо ,казвате ,че не е добре в стоманени съдове да се слагат домати , е вие как готвите ,то на почити всичко се слага домати/или дом.пюре/
Виж целия пост
# 72
Нещо си объркала, именно в стоманени съдове се готви всичко!

А тигана е "гола вода и кал по гърба"
Виж целия пост
# 73
Не е хубаво храната, особенно тази с кисели храни, да се съхранява в стоманените съдове. Тоест - готвиш и когато изстине го прехвърляш в съд за съхранение.
Виж целия пост
# 74
А вие какви съдове за съхранение използвате? До колко според вас са безопасни пластмасовите кутии УЖ за съхранение на храна. Някой виждал ли е по тях срок на годност, че до колкото знам с времето нивото им на безопасност пада. Виждала съм и разни стъклени, емайлирани, алуминиеви...
В комплекта на солинген пък има купа за съхранение също от стомана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия