Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 71 575
  • 766
# 705
Няма да се пренагрее на сухо. Нали индикатора показва кога е достатъчно нагрят? Като си промени цвета намаляваш и това е.
Виж целия пост
# 706
Не е чиста стомана, а с покритие този. Не вярвам да става за фурна, а и няма информация какво е точно покритието.
В описанието не се споменава покритие, как го преценихте, че е с покритие?! Имам подобен съд - тава с капак, без никакъв проблем си ги слагам на 200 град. Не вярвам съд направен от стомана или желязо или сплави да се "стопи", не прекалявайте с мисленето. Моите съдове са основно стоманени с трислойни дъна, с метални дръжки, готвя на котлона, после тенджерата/тигана във фурната, пече се, запича се, няма проблем с миенето след това.
Виж целия пост
# 707
Е аз като отворих линка пишеше, че е с незалепващо трислойно покритие. По принцип това е добре, аз не търся изцяло стоманен, за да не ми залепва, но се притеснявам да не е тефлон това Simple Smile
Виж целия пост
# 708
Moonriver,  няма да съжаляваш,  аз имам уок тигана и съм влюбена в него. Не е тефлон покритието-титаниево е. Не залепва, бъркам си с вилица, готвя си на висока температура без да се притеснявам за покритието.На живо,  ако го видиш ще ти хареса.  Имат магазин в The Mall.
Виж целия пост
# 709
Благодаря Silsa Hug но се зачудих само като е голям (28 см) и с дръжката, да ли ще се събере във фурната ми, тя не е от най-големите... Как се казва магазина в The Mall?
Виж целия пост
# 710
Bergner,   на ниво -2. Ами и аз имах притеснения за размерите,но отидох с рулетка.
Виж целия пост
# 711
Благодаря Silsa Hug но се зачудих само като е голям (28 см) и с дръжката, да ли ще се събере във фурната ми, тя не е от най-големите... Как се казва магазина в The Mall?
Аз имам 28см тиган, който с дръжката е 49см и се побира във фурната ми, която е стандартна. Разбира се не стои в центъра, а по диагонал.
Виж целия пост
# 712
Здравейте, имам един тиган на delimano и явно нещо сме сгрешили при експлоатацията му, но дъното му доста се промени /прилагам снимка/. За тефлона знам, че като се надере трябва да се хвърли, но това сега не мога да преценя съсипано покритие ли е или не, може ли да се ползва безвредно или е за боклука?
Виж целия пост
# 713
Здравейте! Ще се радвам да ми помогнете в избора на тава с незалепващо покритие, да е дълбока и средно голяма.
Попаднах на вашата тема и се възхитих какви уреди съществуват...
Четох няколко , но в работна среда е трудно, а ми трябва спешно да закупя добър уред на на прилична цена...
Виж целия пост
# 714
Здравейте. Интересува ме колко безвредни са гранитните тенджери? Свекърва ви ползва гранитни турски. Не залепват и са евтини. Чудя са дали да си купя и аз. Готвя за децата и надеждността за мен е важна
Виж целия пост
# 715
Стоманата е най-сигурния материал за готварски съдове. Купувам всички от проба 18/10 като по-качествена. Стомана 18/0 например се матира изключително лесно и губи блясък - визуално по-лоши показатели от посочената от мен.

Гранитът е под формата на прах и с нещо слепен, което за мен не е ОК. Никой няма да посочи какви точно химикали са ползвани в процеса, за мен биха били малко съмнителни тези евтини гранитни турски тенджери, вкл. отчитам факта, че Турция не е е в ЕС и какви норми се спазват в производството не е ясно. Все пак и не посочвате марката на тенджерите, може да са много добри производители с традиции.
Виж целия пост
# 716
Тези гранитените не са утвърдени производители. А какво ще кажете за икейските стоманени. Не пише дали са 18/10, но потъмняха всички! Сега ще купувам нови посуда, но наистина не знам на какво да се спра. Да купя ли пак от Икея или не?

Този стоманен Силарган на Силит залепва ли?
На WFM пък ви се струват безбожно скъпи като за стомана 18/10.

Значи, търся хем изчистена стомана, хем отделно с незалепващо покритие.
Виж целия пост
# 717
На мен не ми се струват скъпи. Има комплекти по 4-5 тенджери за около 200 лв в Амазон, което прави 40-50 лв за брой, колоко и струват еквивалентни на Хром силистра. В БГ също пускат по намаления на прилична цена. Не знам от какво са потъмняли съдовете на Икеа, но от домати например се получава реакция със стоманата.
Стоманата се нагрява до определена Т, има клипчета в интернет, за да се постигне незалепващ ефект.
Имам тиган с покритие Силарган, който почно да лепне след време и на WMF с керамично покритие, който е супер.
Виж целия пост
# 718
Стоманата ще ти потъмнее ако готвиш на много висок огън, то само по себе си не е полезно 🙄

Интересува ме колко безвредни са гранитните тенджери? Свекърва ви ползва гранитни турски. Не залепват и са евтини.
Ами зависи какво точно пише на етикета. Може да им викаш "гранитни", но то да е просто полимерно покритие без въобще да има частица гранит вътре.
Виж целия пост
# 719
Тези гранитените не са утвърдени производители. А какво ще кажете за икейските стоманени. Не пише дали са 18/10, но потъмняха всички! Сега ще купувам нови посуда, но наистина не знам на какво да се спра. Да купя ли пак от Икея или не?

Този стоманен Силарган на Силит залепва ли?
На WFM пък ви се струват безбожно скъпи като за стомана 18/10.

Значи, търся хем изчистена стомана, хем отделно с незалепващо покритие.
Преди време мисля, че ИКЕА имаха и такива които не са стоманени. Тези, които са, в характеристиките на артикула в сайта им пишеше, че са стомана 18/10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия