Мариновани патладжани в хладилник - сега им е времето!

  • 16 143
  • 115
# 60
Следя ви от зимата, когато вече нямаше сезонни патладжанчета, и само преглъщам на сухо и препрочитам, за да се настървявам. Joy

Искам да ви попитам в какъв съд е подходящо да престояват в хладилника? Виждам, че labrex е използвала тенджерка, но не мога да преценя от снимката дали е някаква с покритие? Става ли да е стоманена или ще има нежелателна реакция с маринатата?

Благодаря предварително и да ви е много, много сладко! Flowers Hibiscus Ще запретна и аз ръкавите (презрамките на потника Smiley) в най-скоро време и ще ми е сладко и на мен. Heart Eyes
Виж целия пост
# 61
Конти, аз ги слагам в йенски съд с капак.
Виж целия пост
# 62
Аз ги слагам в стъклена купа.
Виж целия пост
# 63
И аз в йена обикновено, днес пък реших в тая тенджерка, емайлирана е. От игра на кока-кола ми е, може и да я има някой.
Скрит текст:
Със стъкления капак, просто тя ми попадна под ръка днес.


Виж целия пост
# 64
   Миналата есен направих такива патладжани. Голямо благодаря на Vanja77! Рецептата е чудесна и просто няма какво да й се променя и добавя. Аз я спазих съвсем точно, само карамфил не сложих. И отцедих добре, за да махна горчивината. Не знам дали е необходимо... За всеки случай.
   У нас само аз ям патладжани, затова изобщо не ги слагах в хладилника, а директно си ги консервирах в бурканчета. Грешката, която допуснах е, че не сварих чесъна с маринатата, а го наслагах суров. Слагах по малко и все пак е остър на вкус. Тя, авторката и това е написала малко по-късно, ама кой да го прочете... Но това е бял кахър. Стават перфектни и тази година ще направя по-голямо количество. Точно затова влязох в темата, да си припомня рецептата. А и да дам отзив и да благодаря на авторката Simple Smile Сега ми е останало едно бурканче и си го пазя за специален повод Simple Smile
   Питам се, дали ще е уместно да се споделят тук и други патладжанени рецепти, за любители?
Виж целия пост
# 65
Clotilde, много се радвам, че Ви е харесала рецептата и сте успели да ги консервирате за зимата успешно.

Що се отнася за споделянето на други рецепти - според мен-може, дори така ще живне малко темата.
Ако редакторите решат, може да се промени нещо в заглавието на темата.
Виж целия пост
# 66
Както се казва - отпочнахме ги! Но съм си понаправила количество, та ще има и такива, стояли цели три дни! Joy

Виж целия пост
# 67
15-на патладжана взех, уж да направя поне 2 буркана за зимата, но като ги опържих взеха да ми малеят и прецених, че всичко ще бъде изядено Joy
Виж целия пост
# 68
Е, какви ще да са тия 2 буркана, които да ги напълниш с 15 патладжана?
Виж целия пост
# 69
Имах предвид да стигнат и за моментно (след 3 дни хапване), и за още поне 2 буркана. Ама се отказах от зимнината. Напълних една йена догоре и още докато я прибирах в хладилника, ММ взе да души и да вика: "ммм колко хубаво мирише".
Виж целия пост
# 70
Разбрах те. Следващият път явно ще трябва да купиш още повече. Успех! Hug
Виж целия пост
# 71
Бе купуването лесно, ама в тая жега пърженето е предизвикателство.
Виж целия пост
# 72
Цитат
Грешката, която допуснах е, че не сварих чесъна с маринатата, а го наслагах суров
Същата история и аз.Понеже обичам много,много чесън,наблъсках огромно количество,но за моя изненада не го харесах така.
Виж целия пост
# 73
За първи път открих тук тази рецепта, благодаря.
Много вкусно става!
Виж целия пост
# 74
Толкова сте убедителни, че снощи се върнахме от почивка и това е първото нещо, което правя. Запазих си да следя темата още преди месеци и все я мисля. Котлоните станаха Кербала. Олиото ми свърши, довършвах със зехтин. Сложих и затоплих чесъна с маринатата. Освен багаж и пране, сега чистя. Взех зелен патладжан. Дано наистина е толкова вкусно, колкото описвате, но вероятно ще направя отново след около 2 години, когато забравя защо мразя да пържа 🙂
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия