Бързо и лесно готвене с малко бебе в къщи!

  • 6 160
  • 76
# 15
Аз бих препоръчала Instant Pot вместо слоукукър. Това е тенджера под налягане, в която слагаш продуктите, включваш я и забравяш за нея, докато не огладнееш. Предимството пред слоукукъра е,че готви много бързо. А пред обикновена тенджера под налягане е,че може да я включиш и да излезеш на разходка с детето. Има тема,ако искаш я разгледай.
Другите идеи са ги изброили - да имаш заготовките във фризера, да се ползват заготовки от буркани, да се хапва повече салата или готова храна, фурната изисква по-малко висене и баене над манджата.
Виж целия пост
# 16
Аз бих препоръчала Instant Pot вместо слоукукър. Това е тенджера под налягане, в която слагаш продуктите, включваш я и забравяш за нея, докато не огладнееш. Предимството пред слоукукъра е,че готви много бързо. А пред обикновена тенджера под налягане е,че може да я включиш и да излезеш на разходка с детето. Има тема,ако искаш я разгледай.
Другите идеи са ги изброили - да имаш заготовките във фризера, да се ползват заготовки от буркани, да се хапва повече салата или готова храна, фурната изисква по-малко висене и баене над манджата.

Има доста комбинирани уреди с програма за бавно готвене и под налягане. По-добре е да си вземе такъв.
Виж целия пост
# 17
няма как да сравняваш двата уреда, защото са много различни. на мен слоукукъра ми харесва точно защото готви бавно на ниска температура, което има своите хранително-вкусови и здравословни предимства. бяха ми подарили един комбиниран уред, но определено не е моето и го разкарах. та въпрос на предпочитание, всеки трябва да си прецени кое за него ще е най-удачно. 
Виж целия пост
# 18
Моят си готви и на бавно и под налягане. Нямам място за два. Даже и пържи и пече, не особено сполучливо, но ако искаш малко запечено, става. Не виждам разлика между комбиниран и само слоу кукър.
Виж целия пост
# 19
И ние бяхме в подобно положение, когато се роди синът ми. Предимно приготвях аламинути - скара, запечено месо, салати, картофи, поръчвала съм и често храна за вкъщи. Сега има и много видеа в YouTube на тема бързо и здравословно готвене.

Гювечетата наистина са добър вариант, а и можеш да правиш различни рецепти с тях. Сега е лято - слагаш пилешко във фурната с малко сос и отгоре фолио, набързо една салата и сте готови. Напоследък вкъщи много обичат една запеканка - режа на тънко картофи и на малко по-дебели слайсове тиквички. Редя в тавата и заливам със сос от готварска сметана, копър, магданоз, риган, сол и малко кашкавал.

За твое улеснение количката и люлка/шезлонг докато си в кухнята са добър вариант. Можеш да пробваш да носиш бебето в слинг.
Виж целия пост
# 20
Моят си готви и на бавно и под налягане. Нямам място за два. Даже и пържи и пече, не особено сполучливо, но ако искаш малко запечено, става. Не виждам разлика между комбиниран и само слоу кукър.

разликата е значителна, вкл. и във вкуса. да не забравяме, че вътрешността на слоукукърите е керамично гърне. иначе функциите на комбинирания ми се сториха изсмукани от пръстите и като цяло много ме издразни Laughing но аз имам всякаква посуда и уреди, в нас се готви много и за мен е безсмислен. виж за друг може да е отличното решение.
Виж целия пост
# 21
Определено докато е малко бебето и не пълзи /ходи и спи по много ще ти е по-лесно, после става все по-сложно. В тези месеци ме "спасяваше" райс кукъра - слагаш всичко вътре и след 30-50 мин всичко е готово само, без да го гледаш, бъркаш, следиш и т. Н. За съжаление, като порасне бебето и лапа всичко и пролази/проходи става все по-трудно. Бебка е на 1г. И почти 1 месец, спи 2 часа на ден, будува 14 часа иии не иска да стои в нищо, ям като заспи т. Е. Сутрин ставам в 7, ям към 14, и после към 19 часа като се върне таткото.. В един момент свикваш на режима и се нагаждаш. През другото време се опитваш да изчистиш (повярвай ми а пълзящо, ходещо бебе ще чистиш много много повече и навсякъде), простиране, пране, ядене на бебето, подреждане на играчки, миене след всяко хранене на посуда, стол, земя(също не е малко).. Наслаждавай се на първите месеци..
Виж целия пост
# 22
Моят си готви и на бавно и под налягане. Нямам място за два. Даже и пържи и пече, не особено сполучливо, но ако искаш малко запечено, става. Не виждам разлика между комбиниран и само слоу кукър.

разликата е значителна, вкл. и във вкуса. да не забравяме, че вътрешността на слоукукърите е керамично гърне. иначе функциите на комбинирания ми се сториха изсмукани от пръстите и като цяло много ме издразни Laughing но аз имам всякаква посуда и уреди, в нас се готви много и за мен е безсмислен. виж за друг може да е отличното решение.

Е че те повечето мултикукъри са с керамично покритие. Ама да, ти си си доволна с твоето решение. Аз лично, съм доволна с моето. Не виждам разлика във вкуса, заема по-малко място и ми е удобно.
Виж целия пост
# 23
покритие обаче. не са керамични изцяло. готвила съм в двата уреда и категорично твърдя, че разлика има. ти в колко слоукукъра си готвила Wink
абе всеки си знае. изложихме аргументи, всеки да си решава. авторката пък може въобще да не иска някакви тенджери да ѝ се мотат. мята мръвката на скарата, два домата и готово.
Виж целия пост
# 24
Записвам се да следя темата, защото ми предстои същото + четиригодишен батко, който не искам да живее на джънк фууд и топли витрини.
Към момента планът ми е да имам максимално количество зимнина във фризера. Вече съм вкъщи, така че и действам - днес ми е ден за 2кг чушки на кубчета и във фризера. Моркови вече сложих, чудя се и тиквички дали да не сложа докато има.
Не ми е опция да купувам нови и още уреди, но съм се насочила към максимално запасяване и заготовки каквито е възможно. Всякакви идеи за такива ще са ми много полезни.
Виж целия пост
# 25
покритие обаче. не са керамични изцяло. готвила съм в двата уреда и категорично твърдя, че разлика има. ти в колко слоукукъра си готвила Wink
абе всеки си знае. изложихме аргументи, всеки да си решава. авторката пък може въобще да не иска някакви тенджери да ѝ се мотат. мята мръвката на скарата, два домата и готово.

В достатъчно. Все пак не съм на 20, за съжаление.
Виж целия пост
# 26
Може да готвиш в Кукър или друг подобен уред.
Слагаш всичко вътре и след час,два е готово.Изключва се сам.
Или глинен гювеч .
Или гювечета
Йенски съд.
Пликовете за печене също са добър вариант.

Аз винаги имам във фризера замразени зеленчуци-моркови,грах,спанак,лапад,броколи,царевица,гъби...
Използвам ги за супи,за гарнитура...
Червени чушки-цели,изчистени,готови за пълнене
Зелен фасул
Тиквички

Месо-купуваме веднъж седмично
Нарязвам го,прибирам в камерата

Имам също и пакети със сухи зеленчуци .

Пиле или пилешки бутчета-намазвам ги с мазнина,посолявам и ги слагам в плик.Може да сложиш и картофи в плика.След около час са готови.





В хлебопекарна правя тесто за пица- слагам вътре продуктите за тестото и машината меси,тестото втасва вътре.
Понякога замразявам
Виж целия пост
# 27
Виж темата за 15 минутни рецепти ,има хубави предложения
https://m.bg-mamma.com/?topic=895768  

Аз съм с бебе на 8 месеца почти и кака на 5 години и 8 месеца.Всеки ден се готви по 3 пъти ,на тях и отделно .Не работя ,мъжа ми помага обаче ,веднъж-два пъти на ден според зависи ,е от него яденето .Лично аз се разтоварвам като съм пред печката,но другите неща като пазаруване ,миене,чистене ги върши той .

Ползваме много заготовки
-боб от буркан почти винаги
-грах ,царевица консерва
-замразени зеленчуци
-замразени подправки
-замразени кюфтета /кебапчета
-овкусена кайма замразена
-мариновани меса-пилешко и свинско ,пак в хладилника
-тесто замразено за пици и мекици
-чушки печени пак във фризера и т.н.
Виж целия пост
# 28
И аз instant pot бих ти препоръчала. Голямо удобство е и можеш да правиш почти всичко в него и става бързо.
И преди да каже някой, готвила съм доста години и в уред за бавно готвене и смятам, че този под налягане ще ти е по-удобен. Но нямам предвид мултикукер, с такъв нямам опит.

Иначе ако можеш да отделяш половин ден, когато и таткото е у дома, подготовката на заготовки за през седмицата е голямо удобство.  Правиш например 2-3 вида зеленчуци, вземаш някакво месо/ яйца и готово. Замразените зеленчуци в това отношение са ми фаворит на мен, само слагаш в тигана или в уреда под налягане и за няколко минути са готови. С хубав сос/песто и т.н.

Можеш да готвиш също голямо парче месо наврднъж и няколко дни имаш готова добавка към зеленчуците.

Подготвяй си и за салата зеленчуците (настъргано/нарязано зеле в по-голямо количество, измита маруля, настъргани моркови, нарязан лук и т.н.)
Виж целия пост
# 29
Ние с детето сме сами по цял ден и откакто се е родил готвя само бързи манджи и всичко е нарязано на едро.Обикновенно ползвам фурната,даже и пържените кюфтета ги правя там(вече печени).Дайте предложения за тези мултикукъри,че нещо ме влече натам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия