За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 075
  • 739
# 120
Здравейте, купих си сладкарска извара от Лидл 1 кг. Моля предложете ми лесен летен десерт с нея. имам и заквасена сметана, крема сирене, замразени малини, бисквитки. С какво се комбинира . До сега не съм ползвала такава. Благодаря предварително.


Плодов пирог със сметанова заливка

Препоръчайте ми ваши любими рецепти с патладжан . Без пържене .


Кръгчета патладжан със сос Маринара
Виж целия пост
# 121
Препоръчайте ми ваши любими рецепти с патладжан . Без пържене .


Пици от патладжан
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … 0%B0%D0%BD  

Патладжан кебап
 http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_13.html?m=1

Патладжан пармиджана с гриловани патладжани
http://www.vkusnoteka.bg/2020/06/blog-post_18.html?m=1

Рулца от гриловани патладжани
 http://cookingtwntyfourseven.blogspot.com/2015/06/blog-post.html?m=1

Патладжан ветрило
  http://traianaskitchen.blogspot.com/2013/10/blog-post_21.html?m=1

Печен патладжан с козе сирене, мед и чесън
http://www.vkusnoteka.bg/2017/07/blog-post.html?m=1

Печен патладжан с майонеза на пастет
http://pep-4o.blogspot.com/2014/09/blog-post_13.html?m=1

Печен патладжан с доматен сос
http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_20.html?m=1

Запеканка със сирена ,доматен сос и патладжан
http://www.vkusnoteka.bg/2017/04/blog-post_29.html?m=1
Виж целия пост
# 122
Момичета, мисля да правя тази торта за рождени ден на мъжа ми

https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/торти/шоколадова-торта-с-маскарпоне?page=1

Обаче се притеснявам за блатовете. Според вас как да ги нарежа след като се изпекат или да ги пека един по един? Това, което ме притеснява е, че там са дадени пропорциите за всичките блатове, а не за един.
Moni_90, моят съвет за тази доза е да опечеш два блата и да ги разрежеш на две, както е в рецептата.

..................... А според вас дали да не сиропирам блатовете?
Когато са опечени правилно, са крехки, сочни и влажни, но ако обичате по-сиропирани торти можеш да го направиш. В къщи сме така и аз леко ги напръсквам с разреден ароматен алкохол (коняк, ром, бейлис или вишновка) или захарен сироп, ако ще се консумира от деца.
Виж целия пост
# 123
Моля ви за идеи - какво мога да приготвя с оризов грис - нещо сладко?
Виж целия пост
# 124
Верно, че има всякакви джаджи за рязане вече, да сложа и моята, от Кауфланд я купувах преди.....сто години. Много хубава работа ми върши. Сега гледам, че има и с две корди.

Скрит текст:



И според мен по-добре е цял блат или поне наполовина, т.е. два, както е в рецептата за тортата.

Момичета, супер сте! Много ви благодаря!
А имаш ли представа дали още я има тази джаджа в Кауфланд?

А и да ви попитам кремът маскарпоне пише да е с течна сладкарска сметана, според вас коя ще е най-добре да взема и дали кремът ще си стегне нормлано или да добавя желатин за всеки случай?
Виж целия пост
# 125
Скрит текст:
Верно, че има всякакви джаджи за рязане вече, да сложа и моята, от Кауфланд я купувах преди.....сто години. Много хубава работа ми върши. Сега гледам, че има и с две корди.

Скрит текст:



И според мен по-добре е цял блат или поне наполовина, т.е. два, както е в рецептата за тортата.

Момичета, супер сте! Много ви благодаря!
А имаш ли представа дали още я има тази джаджа в Кауфланд?
Скрит текст:
А и да ви попитам кремът маскарпоне пише да е с течна сладкарска сметана, според вас коя ще е най-добре да взема и дали кремът ще си стегне нормлано или да добавя желатин за всеки случай?

Мисля, че наскоро мярнах опаковката при постоянните им домакински неща по рафтовете, ето така изглежда /моята поокъсана, ама от отдавна е/:
Скрит текст:

Иначе и в нета се предлагат, не са само в Кауфланд, вероятно и в други магазини.
За сметаната в Лидл има 30% мисля беше, в руските магазини Берьозка също е много добра.
Виж целия пост
# 126
Моля ви за идеи - какво мога да приготвя с оризов грис - нещо сладко?

Ябълкови бисквити с грис

Запеканка с извара и стафиди
Виж целия пост
# 127
... А и да ви попитам кремът маскарпоне пише да е с течна сладкарска сметана, според вас коя ще е най-добре да взема и дали кремът ще си стегне нормлано или да добавя желатин за всеки случай?
Защо се чудиш за крема, тортата не изглежда ли обащаващо, за да се довериш на рецептата?  Ще стегне, но пък ако искаш може да сложиш и желатин... както и да напояваш.блатовете. 
Сметана аз ползвам лидълската 30%.   

И аз съм с ножа за блатове, който Лабрекс показа, на Факелман е. Simple Smile
Виж целия пост
# 128
[
Скрит текст:
quote author=Moni_90 link=topic=1238864.msg41152376#msg41152376 date=1596201172]
... А и да ви попитам кремът маскарпоне пише да е с течна сладкарска сметана, според вас коя ще е най-добре да взема и дали кремът ще си стегне нормлано или да добавя желатин за всеки случай?
Защо се чудиш за крема, тортата не изглежда ли обащаващо, за да се довериш на рецептата?  Ще стегне, но пък ако искаш може да сложиш и желатин... както и да напояваш.блатовете. 
Сметана аз ползвам лидълската 30%.   [/spoiler]

И аз съм с ножа за блатове, който Лабрекс показа, на Факелман е. Simple Smile
[/quote]

Като марката никога не ми е била любима, имахме и тема "Никога повече Факелман!", ама ето защо човек не бива да се зарича. Наистина съм доволна от тая джиджавка, чудесна работа ми върши, за разлика от останалите факелмански продукти, които съм купувала. Особено след мъките ми с ножове и конци! Simple Smile
За тортата и сиропирането на блатовете, без да съм последна инстанция, не трябва да се прекалява със сиропирането, да не се скашкат блатовете, те по начало са по-скоро влажни, отколкото сухи. А поемат и от самия крем леко, когато е без желатин имам предвид. Но, знам ли, понякога и аз попроменям нечия рецепта, Moni_90, като я направиш, ако променяш нещо по рецептата, напиши как е станала.
Виж целия пост
# 129
Кремът маскарпоне и сметана си става супер. Правя го за бисквитена торта. Elle & Vire купувам. Според мен няма нужда от желатин.
Виж целия пост
# 130
Момичета, страхотни сте! Благодаря ви за всички съвети. Иначе се чудя, защото една позната ми беше казала, че кремът й не стяга с маскарпоне и слага желатин.
Виж целия пост
# 131
Харесвам блатовете на Ири Купенска (в дадения линк е упоменато, че са от нейната рецепта) и ги правя често, но с различен крем, защото с оригиналния ни идва доста тежко. Както споменах, винаги сиропирам леко, защото в семейството ни така се харесва. Кремът обикновено е маскарпоне с различни добавки - сметана, заквасена сметана, крема сирене, сладкарски крем, лидълска извара... каквото имам в момента. В зависимост от консистенцията преценявам дали да сложа желатин, но предпочитам да го пропусна. Слагам и свежи плодове - ягоди, киви, малини, боровинки... Понякога мажа самия блат със сладко от кайсии, горски плодове или от тези големите сливи/джанки, като цяло от по-киселите плодове, и тогава слагам крем. Вариации много, зависи от предпочитанията и вкусовете на всеки.
Виж целия пост
# 132
Не знам къде да попитам затова пиша тук. Ликьор Аперол в Метро и табачетата ли има и на каква цена е? Някой знае ли
Виж целия пост
# 133
Как се приготвят пилешки крилца варени в кока кола?
Слагат ли се подправки?
Виж целия пост
# 134
Почистваш ги от перушината, режеш - ако искаш- на парчета за по- удобна консумация. Фърляш ги в тенджерка със соев сос и кола- смес приблизително да ги покрие. Вариш до омекване на месцата. Не се слагат подправки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия