Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За високите момичета

  • 3 582
  • 50
# 15
При момичетата май с идването на цикъла се забавя темпото на растеж.

Не мисля, че  тъй или иначе се прилага такава терапия върху здрави момичета. Исторически през миналия век в САЩ са се правили такива опити, защото се е считало, че прекалено високите момичета са неомъжваеми, но част от подложените на терапия са развили репродуктивни проблеми в зряла възраст. Да се бърника в женски хормони по суетни причини не е добра идея.
Виж целия пост
# 16
И в женски, и в мъжки, и в унисекс хормони все не е за препоръчване да се бърка без основателна причина.
Виж целия пост
# 17
Всичките ниски майки сега ще пискат срещу хормоните - като момиче почти 1,80 ти казвам - ако смятате, че ще са още по-високи, консултирайте се със специалисти и направете нещо. Аз не мога да сложа токчета с рокличка, от всичките ми гаджета едно само успях да намеря по-високо от мен. Всичките ми приятели и приятелки са с над глава по-ниски от мен. Опитвам се да не се напрягам, но няма как в определени моменти -  на тържества и празници ми се иска да сложа едни хубави токове, да съм по-женствена ама как, като всички са ми до пъпа и хората ме дават като ориентир - ето до онази леличка там дето стърчи.
Родителите ми винаги са се радвали, че съм висока, манекенка, а-у, така че съм расла без насадени комплекси от тази гледна точка, но това въобще не помага в крайна сметка, когато средният ръст в страната е 165 см и 90% от мъжете те гледат нагоре.

Единствен дефект на това човек да е висок е, че не може да се скрие в тъпата, когато си поиска. За високите токчета не сте права, те стоят по-добре точно на жени с дълги крака.
Виж целия пост
# 18
Хормони не бих дала и след няколко докторски мнения. Може би само при здравословни проблеми.
Аз бях висока като дете,  все на последния чин, все първа при строяване. В пети клас заминахме за чужбина и с майка ми отидохме в посолството. Двете спретнати с модните тогава ботуши на платформа, кожуси  и  чанти тип торба. Аз бях 167 см и 39 № обувки, 50 кг., тя малко по-ниска и слаба. Редовно питаха родителите ми какво следвам. Явно и физиономията ми е била като на 20 годишна. Сина на служителка  изяви желание да ме води на кино. Родителите му едва го възпряха, че съм малка.
Ами останах си 167 см, обувки 39 №,  е наддадох на кг, но чак след 50 годишнината ми.
Дъщеря ми също беше висока до към 6 - 7 кл, сега и тя е 167 см, добре развита.
Виж целия пост
# 19
Аз съм 1,75м, мъжа ми гони 2м без малко.

Родителите на мъжа ми са по-ниски и двамата от мен.

Аз комплекси имах когато бях на 14г и вече бях колко съм сега.
Но е едно да си 1,75м и друго е да си над 1,80м.

Имала съм приятел колкото мен преди години и друг 1,80м който ми казваше че съм единствената висока жена която е харесвал някога.. очевидно, проблема си е негов.. но аз бях 1,75... аз винаги ( след 18г.) съм се чувствала перфектно с височината си, но смятам че 1.75 не е толкова много. Също нося 38 номер обувки.. не 42 на пример...

Чувала съм за хормони за и против разтеж,по медицински причини..
Виж целия пост
# 20
Дъщерите ти ще станат минимум (198 +175)/2 - 13= 173.5 и максимум 185, а най-вероятно 179-180, което  е моят ръст и да ти кажа, хич не е страшно. На мен 175 см (колкото макс. стигна дъщеря ми) ми се струва ниско Simple Smile.

ММ е 190, и моите 179 много добре му пасват. Преди мен всичките му гаджета са били джобни...пък взе, че се ожени за "великанката" ( у нас това е майтап, защото 168-см ми свекърва се има за висока жена. Ако тя е висока, аз каква съм Simple Smile?).

Хич да не притесняваш девойките, да знаеш, че всички джобни николетки им завиждат за ръста.
Виж целия пост
# 21
Какви хормони за спиране на растеж?! Явно имате комплекс на тема ръст, защото 175 да жена изобщо не е върлина...
От подобни теми научавам, че различните хора имат съвсем различни представи за висок и нисък.
Високи или ниски, важното е да са здрави и щастливи.
Виж целия пост
# 22
всички джобни николетки им завиждат за ръста.
Ееее, грубичко ... ама верно. Grinning Яд ме, че не пораснах с поне още 5 см. И това за токчетата е вярно, по-добре е на дълъг крак, разбира се, иначе си е като анимационен герой.
Виж целия пост
# 23
Дължината на краката не зависи от височината, а от съотношението на дължината на краката към ръста.
Можеш да си с дълги крака и при 150 см ръст.
А 175 за жена и 198 (примерно) за мъж не са нещо невиждано.
Виж целия пост
# 24
Хормони и хапчета не давайте, иначе физически натоварвания и някои спортове задържат и снижават ръста, но за момичета не е особено препоръчително.
Виж целия пост
# 25
От подобни теми научавам, че различните хора имат съвсем различни представи за висок и нисък.
Аха, има такова нещо. Grinning

И още нещо - офтопик е, но аз с изненада установих, че доста жени имат високи изисквания за мъжкия специално ръст. Някой и друг сантиметър над средното на някои им се вижда все още ниско. Wink Мъж 175 е дребосък, а всъщност там някъде е средният мъжки ръст у нас. И както мъж 175 е дребосък, жена 175 явно за някои е върлина. Няма угодия. Wink
Аз ако можех да си избера ръст за себе си, 175 щях да избера.
А нормата е много широка иначе, няма страшно, ако си с някой сантиметър под или над идеала си.
Виж целия пост
# 26
Инспоред мен няма нужда много да го мислиш. Аз съм 168 см и спрях растежа на 16, още се побирам в дрехи от този период ( нищо, че кг не са същите). И аз до към 6-7 клас бях една от най-високите, с по-голямо краче, стърчах над почти всички момчета. После всичко се изравни и си останах със съвсем нормален ръст. Снаха ми е над 1,80 и с брат ми  (1,83 ) са почти на един ръст, но тя е и доста слаба. Отиват ѝ, не съм забелязала да има комплекси от това. За наистина висок ръст, което за мен е над 1,80, трябва по-скоро да се внимава с килограмите. И все пак, ще повторя и аз каквото са казали всички преди мен - важното е децата да са здрави и да се харесват и обичат такива, каквито са.
Виж целия пост
# 27
Според мен самочувствието на човек се формира не от това ,което притежава като даденост ,а от това което е постигнал в резултат на своите собствени усилия, воля ,труд и интелект.
Всеки човек притежава някакъв недостатък .От него зависи дали ще позволи това да ръководи живота му или ще вземе нещата в ръцете си и сам ще решава кое как да бъде. До голяма степен е и въпрос на характер.
Според мен при здрави хора  трябва да се говори и набляга на тези неща ,а не за хормони, операции и други драстични методи .
Виж целия пост
# 28
Аз съм минюнче, едва 155 см. Цял живот имам проблеми с ръста. Никога не мога да стигна високите рафтове в магазините, често ми се налага да поискам помощ, а вкъщи съм си взела едно малко сгъваемо столче, за да достигам високите шкафове. Евентуално на концерти нищо не виждам, ако съм на по заден ред. Няма да казвам, че масово ме мислят за 16 годишна ученичка. Токчета обувам но максимум 5-6см, по- високи според мен не стоя красиво, някак несиметрично е.
Много ми е трудно да си намирам подходящи дрехи, винаги трябва да нося за скъсяване панталони и рокли.
Имам една приятелка, която според моите стандарти е висока(предполагам около 180-185см), намери си съпруг, който е по- висок от нея и дори може да убуе обувка с ток. Преди това имаше още 2-3 гаджета.
Мисля че ниските хора имаме повече затруднения в ежедневието или поне от моя гледна точка е така.
Около мен високите хора не са били обиждане за височината си. Имало е някакви коментари за височината, но в никакъв случай не са били обидни.
Виж целия пост
# 29
А най-сетне сродна душа. Purple Heart Не смеех да се обадя като прочетох ,че 1,60  били ниски .
Ако позволите да ви допълня:
 С годините настъпват изменения в ходилото ,които не позволяват носенето на какъвто и да е ток и проблема става още по-очевиден.
 Качването дори на 2-3 кг ви превръщат буквално в топка, докато при един висок човек това се случва чак при качването на поне 7-10 кг.
 Шофирането. Изобщо не ви трябва да знаете.
 Дълги години, почти цялата ми младост  намирането на моя номер сред асортимента от дамски обувки не бе проста работа. По правило такива номера дамски  модели не всеки търговец е склонен да зареди. Полека лека се научаваш влизайки в магазина да питаш какво от еди кой си ном. имате и трябва да си доволен  ако изобщо имаш избор докато гледаш със завист как влизат другите, харесват модел и искат своя номер уверени ,че го има. Едва си намерих бели обувки за сватбата. В онези години нямаше он лайн търговия.
Съпруга ми е 1,90.
Матраците. Ще ви спестя подробностите ,но преди 15-20 г матраците за спалня  бяха съвсем различни и разлика от около 50кг  беше  неудобство.
Светът е за високите, но само ниските го осъзнаваме истински.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия