Мекици -страхотни

  • 255 007
  • 144
# 120
Всяка събота правя от тези на Каравел.
Стават страхотни с големи мехури и децата ги пълнят със сирене.
Може и завити но две със сирене вътре ,но е врътня и трябва помощник.
Мазнината трябва да е силна ,че да ги надува веднага.
Виж целия пост
# 121
Да, да олиото да е добре загрято, Аз предварително си правя пакетчетата със сирене и ги пържа първо от страната, на която се застъпва тестото.
Виж целия пост
# 122
Аз пък си слагам сиренето в тестото, малко ракийка, за да не поемат мазнинка, разточвам (ако е дърпано, на места остава по-дебело) как да е, режа на парчетии и пържа. Е, ако постои пет-десет минутки да се отпусне, става още по-хубаво. Тестото ми е без яйце, защото от майка си съм научила ,че яйцето го прави жилаво. Стават страхотни, но все пак е пържено Cry А трябва да се храним по-здравословно. Май е вярно, че храните се делят на здравословни и вкусни Grinning.
Виж целия пост
# 123

за тези, които обичат да похапват мекици с мед или маджун,

И сега ако може някой да ми каже от къде мога да намеря маджун  newsm78 Като бях малка баба ми правеше, но сега... Умирам си да си хапна мекички с маджун. Продават ли такова нещо някъде или да търся от някоя баба по селата да си купя  newsm78
Виж целия пост
# 124
Аз нямам и на идея от къде може да се купи маджун, но ако намериш от някъде моля те информирай ме! Аз съм на вълна всичко ми се яде, особенно ако е нездравословно, мазно или трудно за откриване Wink
Виж целия пост
# 125
А маджун е?
Виж целия пост
# 126
Тези мекици са страхотни и аз така ги обичам .

е това и аз искам да знам  newsm78
Виж целия пост
# 127
Уличните мекици са невероятни! Наскоро ми се приядоха и вече 3 пъти правя от тях  Laughing Мерси много за рецептата!
Виж целия пост
# 128
Тези мекици са страхотни и аз така ги обичам .

е това и аз искам да знам  newsm78

прилича на мед, но е приготвен от захарна трастика или цвекло
ето тук интересни подробности Simple Smile
Виж целия пост
# 129
Момичета, Снежи е казала (вторият пост в темата), че ако тестото се замеси от вечерта - стават още по-вкусни.

Като се замеси вечерта къде се държи тестото до сутринта - в хладилник или на стайна си температура?
Виж целия пост
# 130
petu6ka63, колко ракия слагаш и има ли някаква тънкост с нея, защото много ми харесват тези улични мекици, но са ми много мазни, та ако намеря начин да не попиват мазнина...  Peace

Царицата майка, ако сложа повече брашно, няма ли да се промени изцяло рецептата? Абе може и това да пробвам.  Laughing

Виж целия пост
# 131
При нас маджун продават бабите по пазара .
Не съм яла от години,докато четях така ми се прияде  Embarassed,утре трябва да отида да си купя.
Виж целия пост
# 132
Като се замеси вечерта къде се държи тестото до сутринта - в хладилник или на стайна си температура?
Виж целия пост
# 133
Тесто с мая се държи в хладилник .
Това с хлебна сода.....не знам ,предполагам и то там  Peace.
Виж целия пост
# 134
Бо_ ,1 с.л ракийца не се чувства после, но пък не позволява на тестото да поема много мазнина. Вадя ги на салфетки, за да оберат каквото може. Напоследък обаче много се говори за канцерогенните вещества, отделящи се при силното нагряване на олиото и ...само чета за мекици Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия