РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 301 012
  • 467
# 195
Ето една рецепта,която знам от готвач в арабски ресторант
          Продукти
1.леща-около 1 ч.ч
2.ориз-около 1ч.ч
3.кайма-2 пакетчета
4.лук-една голяма глава
5.едно пакетче кимион

        Приготвяне

1.Първо сваряваме лещата и ориза-после се смесват в тенджерата
2.Отделно н тиган се запържва лукът,после каймата
3.Лещата,оризът и изпържената с лук кайма се смесват
4.Накрая се слага пакетчето кимион

Да ви е много вкусно,аз много я обичам тази арабска леща
Виж целия пост
# 196
Някой знае ли как се приготвят мидите натюр и особено кафявия сос към тях от ресторант "Сардиния" на плажната алея във Варна Praynig Praynig
Виж целия пост
# 197
venka linka правила ли си я в къщи тази леща с ориз?Интересна рецепта изглежда.  newsm78 Кимиона го смилаш предполагам. Трябва да се пробва
Виж целия пост
# 198
sylya правила съм я много пъти,а за кимиона взимам едно пакетче и направо го изсипвам накрая към готовата смес
Виж целия пост
# 199
Кимиона е смлян в пакетчето или е на зърна?
А как се казва манджата?
Виж целия пост
# 200
Да както е в пакетчето,там е смлян кимиона
 казва  се арабска леща,защото я знам от един готвач който е работил в арабски ресторант
Виж целия пост
# 201
А някой да знае как се прави зеленият сос за "Салата с топли пилешки филенца" на Уго, а също и филенцата в каква ли марина ги държат?
Предполагам, че сосът е някакъв вид песто, но все пак ако сте дочули нещо...

Бутам си въпросчето, в случай че някой не го е видял, а така искам тази рецепта  Crazy
Виж целия пост
# 202
Някой знае ли как се правят кремовете за тортите на сладкарница "Неделя"?
Виж целия пост
# 203
Хич не съм и фен, но ви я пускам прословутата рецепта дадена лично от сладкарници "НЕДЕЛЯ"




ПЛОДОВА  ПИТА - сладкарници "НЕДЕЛЯ"



Необходими продукти:
          За пандишпанената платка: 6 яйца,6с.л.захар, 7 с.л. брашно,3с.л.олио
          За крема:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка
          Плодове според сезона и желатин
          Приготвяне:Панд.платка:Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци.Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се прибавя захарта,след това жълтъците един след друг и се разбива добре с миксер.После бавно се разбърква сместа на ръка,докато постепенно се прибавя брашното.Получената хомогенна смес се излива в намаслена с олио и поръсена с брашно тавичка.Покрива се с тънка хартия и се пече на 220 гр. за около 20 мин.Когато платката изстине,се отделя хартията и се разрязва на 3 равни части.
           Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
            Когато и двата компонента са изстинали, всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар/2:1/ и се намазва с крем.Отгоре се подреждат плодове в различни форми,предварително разбъркани с желатин.


Виж целия пост
# 204
 

       Ето как изглежда за желаещите да пробват:


Виж целия пост
# 205
sylya, някоя друга рецептичка от Неделя може ли да постнеш?
Виж целия пост
# 206
sylya, някоя друга рецептичка от Неделя може ли да постнеш?
Например тази за ягодовото парфе  Praynig
Виж целия пост
# 207
Sylya а  тази шоколадовата с лешниците дето имаше преди време и билбордове с нея направо е невероятно вкусна как я правят тези хора  newsm78
Виж целия пост
# 208
Много хубава тема  bouquet
Записвам се за да я следя Wink
Впървия удобен случай ще направя пица,с тестото на Силия.
Изтекоха ми лигите  Crazy
Виж целия пост
# 209
   Момичета, аз съм само инженерка на която и е хоби да готви и да ходи пеш. Не работя в сладкарници "НЕДЕЛЯ" , нито в пицарии "Верди". Само тази торта успях да изкопая, и то защото преди години някой от въпросната сладкарница показал 2 рецепти по телевизията, едната от която билата рецептата за ПЛОДОВАТА ПИТА. Случайно съм я копнала и сега като чета, да я възхвалявате толкова си викам:"Я да пусна рецептата за нашите хора". Аз лично не я харесвам изобщо, НОООО глас народен - глас Божии...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия