РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 300 937
  • 467
# 240
Не знам дали сте го обсъждали вече, но се надявам някой да знае тайната на плодовата пита на "Неделя" Grinning Любима ни е на цялото семейство...
Виж целия пост
# 241
Не знам дали сте го обсъждали вече, но се надявам някой да знае тайната на плодовата пита на "Неделя" Grinning Любима ни е на цялото семейство...
точно 1 страница назад Grinning
Виж целия пост
# 242
А някой да поскаже за макароните на фурна (масово производство)???? Днес в един стол ядохме такива макарони - е, не са като моите.......Май са правени с вода и учудващо ми харесаха(дали защото става по-леко така???)
Виж целия пост
# 243
Ехоооооооо, да подсетя за бисквитената торта на Неделя!!!!
Виж целия пост
# 244
Не знам дали сте го обсъждали вече, но се надявам някой да знае тайната на плодовата пита на "Неделя" Grinning Любима ни е на цялото семейство...
точно 1 страница назад Grinning

Благодаря ти, точно тази страница съм я пропуснала  bouquet
Някой пробва ли вече рецептата?
Виж целия пост
# 245
Силия, най-горещо ти благодаря за рецептата за тестото на пица "Верди". Става наистина страхотно и е вече  картотекирана в тефтера!  bouquet
Виж целия пост
# 246
 Не знам дали вече не сте го обсъдили, но някой има ли представа как се прави панакейка на Хепи  newsm78Ясно ми е, отдолу има тънък бисквитен блат, а отгоре малко боровинков сироп...Но самият крем е божествен-бял, лек, много много гъст, чак може да се реже.Другото, което ме интересува е италианската козуначена торта на Табиет. Малко пипкава ми изглежда, но и тя е невероятноооо вкусна. Simple Smile
 Дано някой се сеща.Иначе по едно време вкъщи правехме досущ като едни късчета на Хепи, ако някой се интересува може да потърся рецептата.
Виж целия пост
# 247
Аз също се интересувам за рецептата на панакейка на хепи WinkОпитвах се да направя нещо подобно,но не става същото.....този е някак мек,пухкав и страхотно ти гали небцето.....
а,в същото време се реже перфектно.
Знам,че тук има "издайници"на рецепти на хепи,ДАНО се включат Praynig
Виж целия пост
# 248
Снощи и аз направих  тази пица "Верди". Наистина тестото е страшно вкусно, прилича малко на тесто за погача. Само не ми хареса, че мнооого се наду, въпреки че сложих тестото на много тънък пласт . Другият път, който ще е съвсем скоро,  Wink ще го направя още по-тънко.
Благодаря на sylya за страхотната рецепта!   bouquet

Виж целия пост
# 249
В някоя от другите теми някой беше дал препратка към тази рецепта и ми си стори подобна- http://bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1520 ......Какво ще кажете?Иначе въпросът е самият крем да разгадаем, той попринцип май си се казва пана, яла съм го и на други места, просто е разкошен...беше ми поднесен едва ли не във форма на квадрат , някакъв такъв стегнат и гладък и се реже... Blushголяма вкусотия хех.
Виж целия пост
# 250
В някоя от другите теми някой беше дал препратка към тази рецепта и ми си стори подобна- http://bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1520 ......Какво ще кажете?Иначе въпросът е самият крем да разгадаем, той попринцип май си се казва пана, яла съм го и на други места, просто е разкошен...беше ми поднесен едва ли не във форма на квадрат , някакъв такъв стегнат и гладък и се реже... Blushголяма вкусотия хех.
Да ти кажа,точно така направих моята имповизация...със сметана и кис.мляко,нооо не е същото бе Crossing Arms
затова вече се отказвам и чакам някой който знае да каже...... Sunglasses
Виж целия пост
# 251
Абе да не е крем панакота? Хепи са ни клиенти, но твърдо не си дават рецептите. Обаче знам, че имат ресторант в Барселона/Испания и от там може да са взаимствали рецепта. Тук в Испанската тема бях дала преди време рецепта за 1 крем - ПАНАКОТА. Ето ви я отново:


ПАНАКОТА



PANACOTTA





1 л. сметана
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1/2 кора от портокал/ или 1 чашка ром
желатин

Разтвори желатина в студена вода.
Всички други съставки сложи на котлона на среден огън и вари 15 мин. Махни от огъня и добави желатина. Рабъркай добре. Намажи формите с растително олио и изсипи в тях сместа. Остави ги да се изстудят и сервирай с малинов сироп.


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192659.msg4098154#msg4098154
Виж целия пост
# 252
 Да не би този крем да го наричате панакeйка?
Ето още снимки:

 

Ето го и голям. Дано да видите снимката

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Panna_Cotta.jpg

Ето видео на това как се прави крема panna cotta :

http://www.rouxbe.com/viewer/free/60

Крема става млечно бял и може да се реже. На видеото, обаче не е с ягоди а с нектарини и нагледно можеш да видиш как се приготвя.
Виж целия пост
# 253
 Оооо да точно панакота се казваше на другото място, където го бях яла.Пък и на външен вид доста прилича, особено това най-бялото с ягодките.Мерси много sylya ще го пробвам и ще докладвам за резултата  WinkА желатина колко грама е, от тези на др Йоткер ли е?Че се чудя дали 1 пакетче ще стигне за 1л сметана...а и още нещо-сметаната от тази на Хопла ли е?
Виж целия пост
# 254
 Ако разбираш немски тук има 69 рецепти за PANNA COTTA:

http://www.chefkoch.de/rs/s0/panna/Rezepte.html

Koкосова панна-кота:


с банани:


с ягодов сироп:


с малини:


с течен шоколад:


Изобщо панна-котата е любим десерт в много страни по света .........


  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия