РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 301 035
  • 467
# 300
Направих сиренцата Хепи. Наистина се получиха като е Хепи: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&view=1&photo=73
Ауу, Ани страхотни са! Обясни, ама точно как ги прави и рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 301
Аз сега нямам време да прочета темата, по-късничко, и дано не се повторя, но имам рецептата на яйчната салата на Билла (не е ресторантска рецепта съвсем Mr. Green).
Ето я, ако някой иска:

     Яйчна салата


  яйца - 11 бр.
  майонеза - 380 гр.
  шунка - 240 гр.
  лим. сок - 0,20 гр.
  сол на вкус
  горчица - 10 гр.
  черен пипер на вкус

Яйцата са сварени и се нарязват на едро. Всичко се обърква и е готово!  chef
Виж целия пост
# 302
 wavey
Здравейте и от мен.Моята рецепта е взета от едно заведение в Созопол.
Ето я и нея:
Гарли Чикън
Пилешки гърди -400 гр.
Чесън - 4-5 скилидки
Масло - 200гр.
Бяло вино - около 100-150 мл.
Коняк - около  60-80 мл.(за фламбиране)
Течна сметана - 1 л.
Замразен микс от зеленчуци с ориз -1пакет
Картофи - 5-6 средно големи картофа
    Маслото се разтопява  и към него се прибавя чесънът нарязан на ситно,за около 1-2 мин..Пилешките гърди се режат на много ситни късчета и се прибавят към чесънът.Запържват се до полуготовност,след което се прибавя и виното.Когато изври виното се прибавя и конякът.Веднага щом се прибави конякът се маха от котлона и се пали (фламбира)не се слага на котлона докато не прегори огъня.След което се изсипва и течната сметана,котлона се намаля и се оставя да изври сметаната(трябва да се сгъсти).
През това време се задушават зеленчуците(според указанията)и се изпържват картофите.
Сервират се -в средата на чиния се слагат 2 с.л от  готовата зеленчукова смес,която се залива с пилето и накрая картофките ,които се редят по края на чинията.

Страшно вкусно Heart Eyes
Виж целия пост
# 303
Аз сега нямам време да прочета темата, по-късничко, и дано не се повторя, но имам рецептата на яйчната салата на Билла (не е ресторантска рецепта съвсем Mr. Green).
Ето я, ако някой иска:

     Яйчна салата


  яйца - 11 бр.
  майонеза - 380 гр.
  шунка - 240 гр.
  лим. сок - 0,20 гр.
  сол на вкус
  горчица - 10 гр.
  черен пипер на вкус

Яйцата са сварени и се нарязват на едро. Всичко се обърква и е готово!  chef

аз, аз  newsm44
Тази оригиналната ли е?
Кажи каква марка майонеза и горчица ползват Praynig
Магданоз не си писала, а има май
Виж целия пост
# 304
Не знам какви марки! Embarassed Даде ми я съвсем скоро позната, дето работи там. Даже още не съм я правила и бързам да я кажа! Joy
Виж целия пост
# 305
Не знам какви марки! Embarassed Даде ми я съвсем скоро позната, дето работи там. Даже още не съм я правила и бързам да я кажа! Joy

не е лошо да я попиташ, ако се видите, вкусът е много специфичен, не мога да го докарам, затова мисля, че има значение е марката.
Виж целия пост
# 306
По принцип рядко се виждаме, но ще питам при удобен случай. И разбира се, ще уведомя! Mr. Green
Виж целия пост
# 307
Направих сиренцата Хепи. Наистина се получиха като е Хепи: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&view=1&photo=73
Ауу, Ани страхотни са! Обясни, ама точно как ги прави и рецептата!  bouquet
Натрошава се 1кг твърдо сирене. Слагат се 2 яйца, 2-3 щипки червен пипер и чесън на прах. Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно. Нареждат се в тавичка и се замразяват във фризера. После се изсипват в найлонова торбичка и се съхраняват така във фризера. Панировка: Разбива се едно яйце, бира и брашно на гъста каша. Замразените топчета се пускат в панировката и полуизцедени се пускат в загряло олио.
Виж целия пост
# 308
 Ох, яйчната салатка от Билла как я обичаммм... А и тези сиренца от Хепи ще се пробват  chef
Виж целия пост
# 309
Страхотна тема   bouquet

А давана ли е някоя кръчмарска рецепта за супа? Селска? Или пилешка?
Виж целия пост
# 310
Записвам се в темара, прочетъох всичките 16стр  Shocked Запаметих доста рецепти. Плодовата пита на Неделя някой дали е правил по рецептата на...забравих и ник-а?
Виж целия пост
# 311
                   О-О-О-Ох, до сега четох всичките рецепти, но никъде ненамерих, как се приготвя чесновия сос на "Верди". Мъжът ми и дъщеря ми си поръчват по два такива соса в пицарията. Антонина го яде с лъжица. Пробвах всякакви съставки и съотношения, но не става. А ходим там главно заради хубавите сосове. Помогнете ми моля!!!!!!!!! Praynig
Виж целия пост
# 312
винаги съм се чудила и аз за чесновия сос, наскоро разбрах, че белият сос на дюнерите не е никак елементарен - нишесте, пасирани картофи, кисело мляко и какво беше  newsm78
Виж целия пост
# 313
Здравейте и аз да се запиша с една невероятна поне за мен рецепта открадната от ресторант.Може да се приготви както с пилешко/филе или бут/ така и със свинско,но задължително в малки гювечета вкусът в ийенско или голям гювеч не става точно  та значи:Пиле с чеснов сос:вземат се филетата/пържолата  по начукват се и се слагат на скарата от двете страни по за малко 5мин.Изпържват се картофки.В гювечето се слага най отдолу пържени картофки после печена на скара пържолка и се залива със следния сос:в масло/маргарин се слагат 2-3 лъжици брашно като се позапържи се слага 1 лъжица "Пикантина"за супи и ястия добавя се вода и като се сгъсти се вади от котлона прибавя се 1-2 скилидки пресован чесън според вкуса и се залива настъргва се кашкавал и се запича .Добър апетит може да се поръси със магданоз

Звучи  вкусно.
Сега го забърках пък  да видим? cook
Виж целия пост
# 314
Направих сиренцата Хепи. Наистина се получиха като е Хепи: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&view=1&photo=73
Ауу, Ани страхотни са! Обясни, ама точно как ги прави и рецептата!  bouquet
Натрошава се 1кг твърдо сирене. Слагат се 2 яйца, 2-3 щипки червен пипер и чесън на прах. Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно. Нареждат се в тавичка и се замразяват във фризера. После се изсипват в найлонова торбичка и се съхраняват така във фризера. Панировка: Разбива се едно яйце, бира и брашно на гъста каша. Замразените топчета се пускат в панировката и полуизцедени се пускат в загряло олио.

Станали са страхотни.Моля те кажи горе-долу колко бира,и има ли значение каква е?Не мога да разбера колко панировката трябва да ми се получи.Нали с ръце си ги потапяме в нея?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия