РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 301 027
  • 467
# 375
Тъй като беше споменато,че от рецептата за тестото за пици на Sylya се получава двойна доза, бих искала да попитам може ли да се използва част от него (в случая половината) за нещо друго, като мекици например?! newsm12
Виж целия пост
# 376
Аз правих мекици от това тесто, но не останах очарована от резултата. Не стават пухкави и мекички и са безсолни.
Виж целия пост
# 377
Ще го пробвам това тесто за пици най-после! Crazy
Виж целия пост
# 378
Д ави кажа и аз една много лесна рецепта за яйчена салата " Селска салата " :
няколко яйца
лук
червен пипер
сол
Яйцата се сваряват и се намачкват много добре . След това се прибавя ситно нарязания лук и се посолява .Слага се и червен пипер . Става много бързо и лесно , а и е много вкусна .Колкото повече яйца сложите-толкова повече салата ще имате .  chef
Виж целия пост
# 379
Снощи реших и аз да направя пицата - накупих толкова мноого неща...и ми стана ужасно тиклава ooooh!
Мисля, че е от маята - беше замразена, размразявах я в микрото...

И да питам колко пр.мляко слагате - 200 - 300мл. За 1кг не е ли малко една чаша течност newsm78
Няма да се откажа да я правя докато не стане Crossing Arms
Виж целия пост
# 380
 имам е-книга с всички рецепти на KFC  и MacDonalds, само че е на английски, незнам как да я кача тука, но някой много ако иска мога да кажа откъде да си я дръпне Wink
Виж целия пост
# 381
Дидка КОДЖАБАШЕВА  1 ч.ч. прясно мляко се слага на 500гр брашно, в рецептата не пише 1кг ,бъркаш се нещо.
Виж целия пост
# 382
имам е-книга с всички рецепти на KFC  и MacDonalds, само че е на английски, незнам как да я кача тука, но някой много ако иска мога да кажа откъде да си я дръпне Wink
Аз, моля!

И един въпрос - как се правят чеснови хлебчета като в пицариите? Тестото ясно - като за пица, но не мога да разбера с каква мазнина, овкусена с чесън се мажат и кога - преди или след изпичане?
Пробвах с разтопено масло с чесново брашно да намажа след изпичане, но маслото се втвърди като изстина и стана кофти  Confused
Виж целия пост
# 383
Дидка КОДЖАБАШЕВА  1 ч.ч. прясно мляко се слага на 500гр брашно, в рецептата не пише 1кг ,бъркаш се нещо.

Упс...объркала съм, исках да кажа 500гр...а за млякото исках да попитам понеже имам чаши по 200, 250 и 300гр, които използвам..
За книжката аз съм навитак да кажеш от къде да я изтегля Wink
Виж целия пост
# 384
имам е-книга с всички рецепти на KFC  и MacDonalds, само че е на английски, незнам как да я кача тука, но някой много ако иска мога да кажа откъде да си я дръпне Wink
Аз, моля!

И един въпрос - как се правят чеснови хлебчета като в пицариите? Тестото ясно - като за пица, но не мога да разбера с каква мазнина, овкусена с чесън се мажат и кога - преди или след изпичане?
Пробвах с разтопено масло с чесново брашно да намажа след изпичане, но маслото се втвърди като изстина и стана кофти  Confused

В Канада продаваха един маргарин вътре с риган, тук не съм виждала, но аз като разточа хлебчето, мажа с масълце, после с чеснова сол, риган...и пека Peace
Виж целия пост
# 385
Снощи реших и аз да направя пицата - накупих толкова мноого неща...и ми стана ужасно тиклава ooooh!
Мисля, че е от маята - беше замразена, размразявах я в микрото...

И да питам колко пр.мляко слагате - 200 - 300мл. За 1кг не е ли малко една чаша течност newsm78
Няма да се откажа да я правя докато не стане Crossing Arms


Мая не се размразява в микровълнова!Губи си свойствата. Изкарваш си я предната вечер в хладилника, за да може да я ползваш на другия ден.
Виж целия пост
# 386

Мая не се размразява в микровълнова!Губи си свойствата. Изкарваш си я предната вечер в хладилника, за да може да я ползваш на другия ден.

Мерси...ей затова сега ще си я ям сама Wink
Виж целия пост
# 387
 Дидка КОДЖАБАШЕВА, ти направо си я убила маята! Нали са живи бактерийки вътре, как така в МВ? Даже като замесваш тестото, маята трябва да се разтвори в топла вода, но не повече от 30-35градуса.
Виж целия пост
# 388


И един въпрос - как се правят чеснови хлебчета като в пицариите? Тестото ясно - като за пица, но не мога да разбера с каква мазнина, овкусена с чесън се мажат и кога - преди или след изпичане?
Пробвах с разтопено масло с чесново брашно да намажа след изпичане, но маслото се втвърди като изстина и стана кофти  Confused

Зехтин с пресован чесън в него, аз поне за това знам. Мажат ги с четка, потопена в тази смес и после ги пекат. То печенето става супер бързо в пещта, но предполагам, че и в домашни условия ще станат същите на вкус при много загрята фурна
Виж целия пост
# 389
sillsav, ГОЛЯМ бас хващам, че KFC не е публикувало рецептата за панировката на пилетата. Имам човек, който работи там от доста години, издигнал се е по йерархията, обаче на многото питания за панировката -не Naughty. По-скоро ръката ще му отрежат, отколкото да каже тайната. Всъщност казва, че им доставяли готова смес и е строга тайна какви са съставките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия