Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 5 част

  • 30 735
  • 434
# 225
Здравейте! Търся мнения за този KENWOOD https://www.amazon.fr/dp/B07YNJT5N5/ref=redir_mobile_desktop?_en … ;ref_=ya_aw_od_pi
Доколкото успях да разбера е по-бюджетен модел. Исках Bosch Mum, но хванах този във френския Амазон за 108 евро и се чудя дали е добра офертата?
Виж целия пост
# 226
За малки количества и умерена домашна употреба, става. Но ако печете често хляб примерно, козуначени неща, над 500-600 гр брашно не е подходящ.
Виж целия пост
# 227
Благодаря, Джемма! Хляб изобщо не печем вкъщи, а козунаци само по Великден. Общо взето тесто меся 2-3 пъти в месеца, но е около килограм.
Знам, че темата не е за Бош, но ще съм ви много благодарна ако го сравните с този модел - https://www.amazon.fr/dp/B01BLPM9IS/ref=redir_mobile_desktop?_en … id=A2CVHYRTWLQO9T
При него всичко ще трябва да се купува допълнително, но пък ако е по-добър?
Виж целия пост
# 228
Щом рядко месите, няма да е проблем. Просто при бюд етните варианти всичко е пластмаса и за година интензивно ползване се скапват.
За Боша нямам лични наблюдения, но е 900 вата, едва ли е по-добър.
Виж целия пост
# 229
Трябва ми за домашна употреба, няма да се използва интензивно.
Много благодаря още веднъж! 🙂
Виж целия пост
# 230
Здравейте! Наскоро ми подариха Kenwood Chef Titanium XL, но според мъжа ми зеучи странно и има някакво тракане. Гледах клипчета как се ползва машината и ми се струва, че и там трака, но реших да попитам тук, защото бяхте мн полезни в избора на миксер, дори и да не съм се включвала Simple Smile Това са три клипчета на миксера с/без тесто. Може ли някой, който го има или друг кенууд да ми каже дали има проблем? Предварително благодаря!

https://youtube.com/shorts/QkhJhr_lufY?feature=share

https://youtube.com/shorts/hZqtzOD3SKM?feature=share

https://youtube.com/shorts/4AfAywKquU4?feature=share
Виж целия пост
# 231
Мърдането е нормално, тесто се меси на минимална и първа скорост, тази е висока. Не знам какво месите, но ако консистенцията е правилна, по-добре с к образната бъркалка. Куката е за плътно тесто. Тракането не ми се вижда нормално и на мен, но нека, който е с такъв модел да каже как е при него.
Виж целия пост
# 232
не, не. Много шуми. Вижте на горния накрайник, там където се включва каната дало нещо не се е разхлабило. Според мен е възможно зъбното колелце да опира в нещо друго. На мен ми се е случвало. После да кажете.Simple Smile
Виж целия пост
# 233
Благодаря ви за отговорите! Ще потърся сервиз да го прегледат за всеки случай.
Мърдането е нормално, тесто се меси на минимална и първа скорост, тази е висока. Не знам какво месите, но ако консистенцията е правилна, по-добре с к образната бъркалка. Куката е за плътно тесто. Тракането не ми се вижда нормално и на мен, но нека, който е с такъв модел да каже как е при него.

Тесто за пица е, по рецепта за kitchen aid, но и аз установих, че май не трябва да е на толкова висока скорост. Следващият път ще пробвам с другата бъркалка. Мерси

не, не. Много шуми. Вижте на горния накрайник, там където се включва каната дало нещо не се е разхлабило. Според мен е възможно зъбното колелце да опира в нещо друго. На мен ми се е случвало. После да кажете.Simple Smile

Мъжът ми сега погледна и всичко изглежда наред. Задължително ще пиша като установим проблема
Виж целия пост
# 234
Това е рядко като за пица, освен ако не е бъркана.
Виж целия пост
# 235
Здравейте! Счупи се пръстенчето на стъклената купа на моя Kmix. Имате ли идея в България дали се продават резервни пръстени или метални купи за Kmix? Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 236
Обърнете се към сервиза. Или си поръчете от чужд сайт.
Виж целия пост
# 237
Здравейте! Не съм чела темата сега я намерих, но ако може съвет. В Кауфланд тази седмица има промоция на кухненски робот от типа на планетарните миксери Краун. В Лидл също има, но на тяхната марка. Някой който ги е ползвал били споделил мнение. Вчера колежка си купи от Кауфланд и като се зачетох в упътването се стреснах, че препоръчително време на работа е 4 мин. с една минута почивка. На този принцип ли са всички? На мен ми трябва предимно за замесване на тесто.
Виж целия пост
# 238
Нисък клас миксери са, с много пластмаса и маломощни. За да не прегреят, се изключват, а за да не се счупят, не се слага повече от 500-700 гр брашно.
Този от Лидл го имам на работа, ужасно шумен, бавен и едната бъркалка се счупи много бързо.
Ако наистина търсите нещо качествено, по-добре вземете на изплащане, ако не можете да платите цялата сума.
За мен след Кенууд, работата с лидълския беше като да слезеш от скъпа, лъскава кола и да се качиш на 30 годишен москвич. Буквално така се почувствах.
Виж целия пост
# 239
Аз точно за скъп си мислех да имам някой ден, но докато отделя нужната сума за такъв, мислех да се задоволя с някои от тези. А има ли такива, които не се изключват и целият цикъл на месене минава с едно включване. И ако има да ми препоръчате такъв модел и съответно да може да замесва брашно кили - кило и половина.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия