Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 5 част

  • 28 171
  • 428
# 60
Знам, че не е по правилата, да има 2 последователни мнения, но го правя за да се появи като ново.

Прочетох гаранционните условия в сайта и всичко ми се струва ОК. Ако се наложи сервиз в гаранционния срок, всикчо е за тяхна сметка, но трябва да се запази ел.фактура и опаковката.  От този сайт конкретно, не съм поръчвала, но от други на които складовете са в чужбина - да и не е имало проблем с връщането, та се надявам и тук да е така, но е най-добре да не се налага.

ММ, беше харесал това, но не посмях да се доверя на непозната за мен марка, въпреки, че има доста неща в комплекта.
https://www.electronic-star.bg/domakinstvoto/malki-kuchnenski-ur … chka-cherven.html

Изгледах сравнение на Кenwood с Kitchen aid и 2 вида Bosch. Изпробваха различни функции и видове смеси и теста и Kenwood  се справи най-добре, почти с всичко. Почти на едно ниво с него беше Kitchen aid и накрая двата Bosch-а. Та това,сериозно наклони везните, в полза на Kenwood.
Виж целия пост
# 61
Благодаря. Цената е добра,  но трябва повечето неща които ти трябват отделно да поръчваш.
За някои това е добър вариант, накуп не дават много, а когато могат докупуват.
Буболина, не го мисли, добър избор. Части резервни има много в англия, жалко само, че излузат от ЕС. Говоря и за извънгаранционния сервиз. Моят мъжът ми и татко го поправиха сами, като се наложи. Не е сложно, ако малко е техничар мъжът. Ако - не, сервизи има. Ако не бъркам, този сайт беше от който поръчах и аз моя, но го преименуваха. Върти ми се нещо такова в главата.
Цената не е фрапиращо и стряскащо ниска, спокойно. И аз бих си го купила.
Виж целия пост
# 62
Джемма, много благодаря! Много са ми полезни, твоите мнения! Flowers Hibiscus 
Спомням си радостта ти преди години, когато го получи и понеже съм виждала какви красоти твориш, смело мога да се доверя на марката!

Сега разглеждам бъркалките, защото в комплекта са само 3 бр.  Иска ми се да си ги сложа в кошницата в Амазон и да им следя цената, обаче виждам, че има различни модели. Може би разликата идва от това, че моделите Chef  XL са  с купа 6,7 л., а другите 4,5 л.
Аз не зная езици и се оправям с транслейта, но тук изпитвам леки затруднения. Ако може някой да помогне и да каже правилно ли се ориентитам.

Мисля, че тези са за модели Chef с по-малката купа:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0073ZKKCI/ref=ox_sc_act_t … 5QL9WEO&psc=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B00EOQXPO4/ref=ox_sc_act_t … R8XB7XF&psc=1

А тези, за Chef XL с купа 6,7 л.:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B00EOQXPO4/ref=ox_sc_act_t … R8XB7XF&psc=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B00EOQXPOY/ref=ox_sc_act_t … R8XB7XF&psc=1

Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 63
Има в момента изгодна (поне така мисля) оферта Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S food processor, 1,700 W, 6.7 l capacity, 5-piece patisserie set System Pro, mixing bowl interior lighting - 427 евро

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B01M1NZZS9/ref=ppx_yo_dt_b … ie=UTF8&psc=1
Виж целия пост
# 64
Буболина 512 е за 5,7 л купа. Съответно и 502 от другата бъекалйа.
Виж целия пост
# 65
Така го разбирах и аз, но описанията не са най-добрите или аз не разбирам и на някои модели пише, че са за всички модели Шеф, а не е така.

За пореден път ти благодаря, Джемма!  Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 66
Похвалвам се, че машинката дойде, преди малко! Heart Eyes
Много ѝ се радвам и се чудя, какво да направя в нея. Ще я оставя да се климатизира де, ама най-късно утре, ще направя нещо! Blush
Искам да ви попитам, дали тук във форума има тема с рецепти, които бих могла да ползвам?
Изчетох тази и предишната теми и видях, че имате ФБ група, но аз нямам ФБ, та няма да мога да се възползвам.

Машинката дойде, с три бъркалки /балонната, к-бъркалка и за тесто/, шпатула и предпазен капак.   Явно новите модели, нямат бъркалката за кремове, но засега ще се оправя с тези трите, ако реша, че ми трябва, ще я поръчам.  Поръчах си месомелачка, от английския амазон. Очаквам я, средата на декември!

Джемма, благодаря още веднъж за всичко!  Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 67
Честито, да си я ползваш със здраве. Явно затова и цената е прилична, спестили са някои чаркалаци, хехе. Но както казах, това стимулира покупката, другото винаги може да се докупи.
Специална тема за рецепти нямаме. Тук може да обсъждаме всичко. С радост ще помогна, когато възникнат въпроси. А то по принцип и няма специални рецепти, всяка става, стига да е съобразена с капацитета.
Иначе в моя блог съм давала някои:
http://djemmasvetlana.blogspot.com

Аз моят го пробвах с едно хлебче, като пристигна:
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2013/02/kenwood-major-titani … -kmm-020.html?m=1

А като каза месемелачка, вчера с моята правих бахур, стана чуден. 3,5 кг. Мелене, бъркане и пълнене, всичко направи Кенчо.
Виж целия пост
# 68
Ау, че вкусно изглежда!  Само да ми дойде месомелачката, ще се пробвам да направя суджуци и луканка, пък мже и бахур, че ММ много го обича.

Аз, онзи ден разгледах  блога ти и клипчетата в ю-туб, дори се абонирах, за да мога да ги намирам по-лесно.  Направи ми впечатление, че трябва да се регулират бъркалките и вече го направих,  но някъде четох, че тази за тесто не трябва да се регулира, а при мен има такава възможност и може би трябва, защото е на разстояние почти сантиметър от дъното на купата!

Може ли,изпитана рецепта, за майонеза? Предвид идващите празници, у дома много се яде руска салата. Blush

Рецптата за хляб не тръгва?!
Виж целия пост
# 69
Не, не, не, не пипай куката за тесто. Меси си добре, тя така трябва да ина разстояние. Другите ги регулираме, за да могат да разбиват дори едно яйце. А тесто 100 гр никой не меси, най-малко с 350 гр-500 гр брашно. Така че, куката си е ок.
Майонезата я правя с 2 яйца, 350 мл олио, 1 ч.л сол, 1 ч.л горчица, лимонов сок.
За хляба, ето тук:
https://youtu.be/fyV6K0OBDMM

Основно правило е замесваш докато се събере, изключваш и оставяш за 5 мин. Рака се формира глутенът и се избягва дългото измесване и ненужна работа на машината. След това вече се меси го гладко тесто.
Виж целия пост
# 70
Как се регулират бъркалките? Скоро правих кекс и яйцата със захарта не успяха да ми се разбият добре, имаше останала захар на дъното на купата.
Виж целия пост
# 71
При мен в комплекта имаше ключ, но ако не, просто намери нужния размер, развиваш гайката и отпускаш надолу бъркалката. Слагаш едно листче хартия на дъното на купата и регулираш докато листчето се завихря от бъркалката, при това без тя да опира в купата, да не се чува стържене на метал.

Виж целия пост
# 72
Да се похваля с днешното си творение - кекс. Много съм доволна и от уреда и от резултата! Остана на вкус да се пробва, ама ще е утре, като си дойдат дечицата! Heart Eyes
Скрит текст:


Утре ще го пробвам с тесто, да видим как ще се справи!
Виж целия пост
# 73
Да се похваля и аз Simple Smile Благодарение на Буболина и аз се сдобих с така дълго исканата машинка 🥳 Току що пристигна и още утре се захващам с коледните сладки
Виж целия пост
# 74
Браво Буболина, чуден кекс!

Bels, честита машинка и на теб. Аз днес с к-образната месих локумки.Утре ще правя торта за РД на баща ми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия