Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 31

  • 69 662
  • 746
# 630
И след всички тия красоти и вкусотии, аз се нареждам с една проста спаначена супа застроена със заквасена сметана и яйце, в която спанака дойде малко, а фидето много. Grinning

Скрит текст:


Пп
Скрит текст:
Little pearl, Честита годишнина! Пожелавам много години занапред семейно щастие, здраве, любов и разбирателство. Бъдете щастливи!

Duce, Честит повод с пожелание за много успехи и финансова подплатеност.

Нелегална, пожелавам и стискам палци за бързо възстановяване на дечицата ти. Да бъдат здравички и палавички.
Виж целия пост
# 631
Здравейте! След кратко пътуване до Прищина нямах търпение да се върна и приготвя кисело зеле със свинско в глинения съд. Получи се разкошна гозба.😋🍲🍴🍷
Little Pearl, честита годишнина! Дълги години здраве и нестихваща любов ви пожелавам! Heart nelegalnata2, бързо да се оправят дечицата!!! 🤗
https://---shoretner923-37hefe1

Скрит текст:
Виж целия пост
# 632
И аз готвих зележвбгювеча, но ще е за утре. Тази вечер печен карфиол със сос тахини
Виж целия пост
# 633
Little Pearl, честита годишнина!
Нелегалната,да се оправят децата бързо!
DucetO,честито !
Така...салати

Яйца от ММ
Виж целия пост
# 634

скромно
Виж целия пост
# 635
За закуска днес -
Американски палачинки

Вечерята -
Свински вратни пържоли на фурна с печени на тиган ябълкови шайби.

Скрит текст:

Виж целия пост
# 636
Здравословна пица

Виж целия пост
# 637
Лимонов кето агнес
Виж целия пост
# 638
На празнуващите - честито! Болничките -да оздравяват по-бързо!
Опустоших Лидл, накупих си бургери всякакви, само с халапеньо изпуснах. Вкусни са! Yum Тези са с младо телешко.
За мен.

За ММ с по-големи питки.
Скрит текст:
Този е  агнешки бургер, също е много вкусен. Вече ще правя лайт вариант, че тестените ги избягваме, но благодарение на тази тема попрекалихме. Relaxed  Сега видях, че в бързината забравих да сложа топено сирене.

Малко омлет ( с останали препечени кори от баница, сирене, домати и зелен лук) с немски наденички, за разнообразие. Smiley

От онлайн магазин ми докараха огромна зелка, а заявих малка. Angry Сега имам огромна тенджера с борш.

Правих и мързеливи сарми с прясно зеле, останалото зеле замразих.

Телешки стек с китайски зеленчуци.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 639
Кюфтета със салата зеле и мижава камба Rolling Eyes
Скрит текст:
Имаше много мънички камби на село и ММ- направи, та направи от ония печени камби с лъжичка захар, сол...Да ама на половината сосчето изтече при печене. Стават за ядене ама...

Джолан с кожата - варен и ей така за мезенце или пък върху филийка е чуден.

Муми, не се отваря Thinking
Виж целия пост
# 640
mama iasi, по тази рецепта правих патешките бутчета, станаха много крехки.
Скрит текст:
Необходими продукти за патешки бутчета с вино:

2 патешки бутчета, сол, черен пипер, мащерка.

Приготвяне: прегледайте добре патешките бутчета и ако има останали перца и мъхчета ги отстранете. Измийте ги добре и ги подсушете, след което изрежете кожата около кокалчето на бутчето, за да може по време на печене да се оголи добре костта.

Направете плитки диагонални разрези по кожата. Смелете или счукайте 10 зърна черен пипер и го смесете с 2 чаени лъжички сол и 1 чаена лъжичка суха мащерка. Натрийте добре от всички страни патешките бутчета и ги оставете за 10-12 часа да се овкусят добре.

Готовите овкусени бутчета се слагат с кожата надолу в студен тиган с незалепващо покритие, който се слага на котлона и се включва на максимална температура (както при патешко магре). Оставяте ги за 2 минути и щом отделят мазнината си ги обръщате да се запекат за още 2 минути от другата страна.

Запечатаните бутчета се прехвърлят в керамичен или порцеланов съд заедно с отделената мазнина. Добавяте няколко стръкчета мащерка и 100 мл. бяло вино. Затворете добре съда с капак, ако има такъв или плътно с алуминиево фолио.

Сложете съда в студена фурна и включете на 180 градуса. Печете 1 час, след което намалете температурата на 150 градуса  за още 50 минути. Отворете съда и печете още 10 минути на същата температура. Готовите бутчета извадете и отцедете върху… кухненска хартия, която ще попие от тях излишната мазнина.

Сервирайте вашите патешки бутчета топли с подходяща гарнитура.
Виж целия пост
# 641
mama iasi, по тази рецепта правих патешките бутчета, станаха много крехки.
Скрит текст:
Необходими продукти за патешки бутчета с вино:

2 патешки бутчета, сол, черен пипер, мащерка.

Приготвяне: прегледайте добре патешките бутчета и ако има останали перца и мъхчета ги отстранете. Измийте ги добре и ги подсушете, след което изрежете кожата около кокалчето на бутчето, за да може по време на печене да се оголи добре костта.

Направете плитки диагонални разрези по кожата. Смелете или счукайте 10 зърна черен пипер и го смесете с 2 чаени лъжички сол и 1 чаена лъжичка суха мащерка. Натрийте добре от всички страни патешките бутчета и ги оставете за 10-12 часа да се овкусят добре.

Готовите овкусени бутчета се слагат с кожата надолу в студен тиган с незалепващо покритие, който се слага на котлона и се включва на максимална температура (както при патешко магре). Оставяте ги за 2 минути и щом отделят мазнината си ги обръщате да се запекат за още 2 минути от другата страна.

Запечатаните бутчета се прехвърлят в керамичен или порцеланов съд заедно с отделената мазнина. Добавяте няколко стръкчета мащерка и 100 мл. бяло вино. Затворете добре съда с капак, ако има такъв или плътно с алуминиево фолио.

Сложете съда в студена фурна и включете на 180 градуса. Печете 1 час, след което намалете температурата на 150 градуса  за още 50 минути. Отворете съда и печете още 10 минути на същата температура. Готовите бутчета извадете и отцедете върху… кухненска хартия, която ще попие от тях излишната мазнина.

Сервирайте вашите патешки бутчета топли с подходяща гарнитура.
Благодаря ти, току що я открих в гугъл Wink
Виж целия пост
# 642
Един нескопосан Гараш





Лазаня

Виж целия пост
# 643
Червена леща .                   Свинско със лук на тиган
Виж целия пост
# 644
Чебуреки и хляб.



Скрит текст:

И пилешко с праз.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия