Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Куче и котка вкъщи

  • 3 271
  • 45
# 30
Защо Финли? От кой град сте?

В раздела има тема на любителите на котки. Пиши в нея като дай линк към тази тема. Момичетата са много знаещи, мили, учтиви и обясняващи.
Виж целия пост
# 31
Защото е Фин- млечен. Simple Smile
От Стара Загора сме.
Ще питам и при любителите на котки.
Виж целия пост
# 32
Да, решихме да го задържим.
Днес ходих до най-близкия доктор да го погледне за кръвта при изхождане. Каза, че щом е светла, а не черна , явно е заради разстройство от млякото. Даде ни пробиотик, който да слагаме в млякото и по мое настояване- паста против глисти. Също предложи да мажем дупето с крем Здраве или нещо от сорта. Имам Цикатридина маз и мажем с нея. Дадох пастата - изпи я охотно. Споменах му и за това, че замята едното краче при ходене -за това каза да не се притеснявам. Котето тежи 220 гр, а трябва да е на 20 и няколко дни...
Като се прибрахме вкъщи и го дондурках обаче, установих, че лявото краче е някак подуто на табанчето и като го пипам, котето мяучи много силно и се опитва да дере и хапе...При още по-обстоен оглед, забелязах по крачето рани вероятно от ухапване...Не знам как досега не сме видели. Изключвам това да е дело на кучето. Днес нарочно ги бяхме отделили докато ни нямаше.
Започвам да се впрягам освен, че съм адски притеснена...Два пъти го водихме по лекари и все пропускат да го огледат добре. Мислят си, че нехаем ли, що ли...
И преди малко пак имаше кръв по дупето. Напъваше се милият да ака, но не успя. Преди това пак жълта, рядка горчица като консистенция. Не знам да се обадя ли утре пак на днешния доктор или да ходя при онези, които не го обезпаразитиха. Днешният няма особено добра база за изследвания, но изглежда загрижен за животните. Като цяло котето не му изглеждало унило.
След пастата глисти не видях. Трябвало след 10 дни да се повтори.
Съвсем се огелпих с тия лекари.
Моля ви стиснете по един палец за нашето коте.
Кръстихме го Финли всъщност...


А къде сте го водили на ветеринар? Пробвахте ли в Националната ветеринарна клиника? Мисля че имаше един др Пейчиновски, който е добър.
Виж целия пост
# 33
Pepito, ние не сме от София.
Виж целия пост
# 34
Pepito, ние не сме от София.


Извинявайте, не съм разбрала. За други градове нямам наблюдение 😔
Виж целия пост
# 35
Щом сте от Стара Загора защо не отидете във ветеринарната клиника на Тракийския университет?
Виж целия пост
# 36
Котето е много зле. Излязох по рано от работа, за да го заведа на лекар и го заварих да лежи безжизнено извън кутията си. Опитах да дам мляко - не пое- изтече му през устата.
Заведох го при лекаря и той каза, че бере душа. Преслуша го и установи течност в белите дробове. Явно от задавяне с мляко. Дали последния ми опит да го нахраня е довел до това или е станало преди това? Снощи и сутринта котето беше жизнено. Аз си мислех, че е дехидратиран от разстройството, но не мислят че това е проблемът. Биха му някакво лекарство и го оставих под техни наблюдения, но не дават особен шанс, че ще се оправи. Къса ми се сърцето, хора Sad Мислех си, че ще направим добро, а ние го уморихме с грижите си. Моля се да стане някакво чудо. Cry
Виж целия пост
# 37
AlbaRosa, не се самообвинявай, моля те! Дано има шанс мъничето! Като всяко живо същество котетата имат нужда от специални грижи докато пораснат и станат самостоятелни, а улицата не е най-сигурното място за това, дори напротив. Особено без майка шансовете им са минимални. Дано! Дано! Дано!
Виж целия пост
# 38
Alba rosa, дано, дано се оправи. Пиши, като имаш някакви сведения
Виж целия пост
# 39
Котето почина...Много ми е криво.
Виж целия пост
# 40
Душичка мила! Съжелявам!
Виж целия пост
# 41
Много съжалявам
Виж целия пост
# 42
Съчувствам ти Sad Имай предвид, че коте кърмаче на улицата и без майка е било обречено на 100%, а и при изкуствено хранене от човек не всички оцеляват. Направили сте каквото сте могли.
Виж целия пост
# 43
Благодаря ви за съветите и утехата. Ще трябва да мине време, за да зарастне и тази рана. Поредния урок за мен, че не винаги добрите намерения водят до добър резултат. Колкото и да ни се искаше да направим най-доброто възможно, не успяхме.
Добре че поне засега кучето е живо и здраво. Днес стана на 7 години. Не ми се мисли след време какви тревоги ще са и с нея. Но се опитвам да гледам тук и сега.
Бъдете здрави всички и се радвайте на любимците си още дълго време
Виж целия пост
# 44
Котето почина...Много ми е криво.

Sad  Sad  Sad

Милата душица,невинна! Гадове са тези, които ги изхвърлят и ги оставят на произвола на съдбата....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия