Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №5

  • 24 517
  • 431
# 345
горчива, по 100 лв на дете!?! Rage
При това, без обяснение за какво се дават тези пари!?! Ами няма правно основание  учителите и директорите да събират и държат по 2 600 лв ученически/родителски пари. Има училищни настоятелства, които са регистрирани като юридически лица и имат сметки за подпомагане на училищата. Това може да стане само чрез дарение, като се спазват принципите на дарителството, а то става на доброволни начала и с документ за дарение.
И правилно не се примирявате Hands Plus1
Виж целия пост
# 346
При нас е по 30 лв. за род.настоятелство като не е задължително. Повечето родители даваме.
Виж целия пост
# 347
Моето дете ще е петокласник. Все още няма дата за РС.

За изминалите четири години сме събирали по 50 лв. за цялата година- около 30- ина лева за помагалата, застраховка, някоя дребна почерпка по празници. И са стигали.
Помагалата класната решаваше какви и на кое издателство да са.
Тази стотачка ме разби.
Виж целия пост
# 348
Е, то, като се събере всичко са си около 100 лв.
50 лв. помагала
5 лв. за допълнителни материали
30 лв. настоятелство
около 5 лв. застраховка
+ още някакви разходи през годината за почерпки и подобни.....
Виж целия пост
# 349
Горчива, а имате ли възможност да питате директора в мейл за тези пари? По мейл - за да не изсъска, че не е Ваша работа, а да отговори учтиво.

При нас са искали само пари за помагала, около 50 лв всяка година. И пак имаше един-двама родители, които отказваха. Това е тяхно право.
Виж целия пост
# 350
По имейл ще има и писмено доказателство за изискването на тези пари. Иначе само на думи, после винаги могат да кажат "ааа, ние нищо не сме искали".  При нас например, искат тези 119лв. В градината на малкото вероятно отново ще се събират пари(дадохме няколкостотин лева от събраните миналата година, за ремонт на видео стената им ), защото не остана нищо. Когато трябва да дадеш 100лв при едното, после още 70-100лв при другото...ами не всяко семейство може да отдели. И не е длъжно да ги отделя.
Виж целия пост
# 351
Какво е това настоятелство?
Нещо като заплата ли?
Виж целия пост
# 352
Сдружение, което събира суми под формата на дарение, с които се купуват разни неща за училището като мебели например, правят се ремонти. В повечето училища не е задължително да се дават пари, но някъде не е така. Моя колежка ѝ искат по 90 лв. за настоятелство като няма искам-не искам. Води се отчетност, но се предоставя при поискване, доколкото знам. В някои училища публикуват на страниците си.
Виж целия пост
# 353
Искането е от класната, така че по-скоро с нея бих говорила, преди да се обърна към директор. За мен беше важно да разбера навсякъде ли искат подобна сума.
Като знам колко родители загубиха работата си покрай ковида...
Виж целия пост
# 354
Поне от 4-5 години има писмо от министъра на образованието, че пари в училище не се събират. Сега, ако родителите решат да купят общо някакви помагала, примерно, за да ползват отстъпка, да ги закарат направо в училище, да не обикалят и т.н., това следва да е тяхно решение. Но всички други събирания са нередни. Ако някой държи да дарява, да си го оформи като индивидуално дарение.
Виж целия пост
# 355
Нашата родителска среща мина на 02.09. Само за помагала събрахме по 65 лева, касиерът се занимава с това. Четвърти клас, ако има значение. Търговецът ще направи отстъпка 10-15%, като сме се разбрали тези пари да отидат в касата на класа. Към края на миналата година купихме тонер за принтера, сега ще вземем един топ хартия, която бързо ще свърши предполагам, но само ако са присъствено. А дано.
Виж целия пост
# 356
При нас  (2-ри клас) още нищо не знам за среща. Получихме мейли от класната само колко тетрадки ще са нужни по всеки предмет и препоръка децата да започнат да стават по-рано, за да свикнат до началото на учебната година.
Виж целия пост
# 357
От къде в София купувате учебници и пособия за децата си?

Нови или употребявани учебници взимате?
Виж целия пост
# 358
От кварталната книжарница или от стор бг. Нови вземаме.
Виж целия пост
# 359
Здравейте! Интересувам се от допълнителния час по спортни дейности. Това, което намерих е, че училището има право да организира провеждането му по всяко време. Така ли е? Моето дете учи следобяд, а сутринта са му сложили този час, за който много милее, но пък няма кой да го заведе .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия