Вегетарианска тема - 14

  • 24 870
  • 794
# 645
З: овесена каша с какво ли не
О: постен гювеч. Имам още малко зеленчуци от градината във фризера. Ръсих наред от пакетите. И червен боб и нахут сложих.
В: Замразена пица ☺
Виж целия пост
# 646
Ирка, това е за три дена.
С това домашно обучение нямам време и сили.🙄

Лещата стана супер, сложих я в тенджерата под налягане. Исках я на чорба, пак стана гъста. Утре ще я кипна с вода, но подозирам, че ще стане умита.

Имам половин зелка, утре трябва да я сготвя, но нямам идеи как.
Някой да има вкусно предложение?

Мигла, кето е без въглехидрати или много малко. Мазнини и протеини основно.
Виж целия пост
# 647
Ирка, това е за три дена.
С това домашно обучение нямам време и сили.🙄

Имам половин зелка, утре трябва да я сготвя, но нямам идеи как.
Някой да има вкусно предложение?

      Постно зеле на тиган / в тенджера - нарязвам, намачквам със сол; запържвам-задушавам в тиган, прибавям червен пушен пипер и домати настъргани; малко вода. След омекването прибавям нарязан копър, черен пипер и скилидка-две пресован чесън. Разбърквам и изключвам котлона. Под капак е и се готви още минута-две. Много го обичам така. С една люта чушка и препечена филийка е убиец! И малко сиренце, ох, мммммммм.
Виж целия пост
# 648
Габриела, а защо овесеното или соевото мляко не са вариант вместо млечни? Купих си кокосово мляко в кенче. А стевия също не съм яла никога. Ще става ли кримчето със захар? Отивам и за боровинки.
Днес доизяждаме от вчера готвеното с добавка от салата с розови домати.
Утре ще е коприва.
Защото се храня кето и не са вариант за мен. Имат въглехидрати.
Кокосовото мляко го дръжте в хладилник поне за ден преди да го използвате, за да се втвърди.
Стевията, която използвам аз не е точно стевия, а смес от стевия и еритритол и подслажда 1/1 като захар. За мен е по - добрата алтернатива дори и на двата продукта използвани по отделно. Тоест по - добра версия от това да ползвате само стевия или само еритритол. И е на прах, което я прави лесна за използване в рецепти.

Можете да направите кремчето и със захар, разбира се. Можете и с кленов сироп.

От днес:
Солени кето бейгъли
Виж целия пост
# 649
Или зеле с ориз(бурания).
Виж целия пост
# 650
И аз мислех за бурания. От голо зеле си оставам гладна. Миналия път го нарязах на осминки, омазних и изпеках. После стомахът ми пълен, аз гладна 🙈
Виж целия пост
# 651
Дояде ми се като зелето на Мигла, така вкусно го описа 😍
Аз пък имам една голяма червена/лилава зелка и се чудя какво да я правя. Толкова са красиви, че все помълвам някоя от магазина и после не знам какво да сготвя с нея.

Днес никаква идея 😬 Ще чакам музата и ще викам неволята 😅
Виж целия пост
# 652
Червеното зеле пък с булгур или спелта. И някоя ябълка вътре.
Виж целия пост
# 653
Постно прясно зеле със стафиди


По тази рецепта - вместо кисело зеле, прясно. Вместо зелев сок - зеленчуков бульон
Виж целия пост
# 654
Напоследък не ми се готви. И само гледам в тази тема да ли сте написали нещо лесно и бързо Simple Smile

Сокове от цитруси пием сутрин, често правя крекери от остатъчен квас с вино и подправки, които децата ядат с хумус или извара.
Снощи правих фусили със сметана, печени чушки с оцет, зехтин и чесън.
Днес вероятно ориз, киноа и амарант с праз и гъби и ръс ел  ханут.
Виж целия пост
# 655
Габриела, Ася Hug
Чудесно се ориентирах.  Благодаря ви.
При нас всичко бързо се изяжда. Като готвачка се чувствам понякога.
Днес освен коприва ще опека пак и  ябълков сладкиш . Хареса се.
Виж целия пост
# 656
Днес и аз леща ще готвя, вчера я забравих и е пуснала големи кълнове за една нощ. Хубаво подсещане за коприва, имам замразена, време е да я употребя преди да излезе новата.
Накиснала съм ядки и семена за гранола... днес и това трябва да направя.

Онзи ден си извадих коренчета мечи лук от гората и няколко от тях сложих в саксия вътре. Вече се показват листенца. Simple Smile
Виж целия пост
# 657
Скрит текст:
Напоследък не ми се готви. И само гледам в тази тема да ли сте написали нещо лесно и бързо Simple Smile

Сокове от цитруси пием сутрин, често
правя крекери от остатъчен квас с вино и подправки, които децата ядат с хумус или извара.
Скрит текст:
Снощи правих фусили със сметана, печени чушки с оцет, зехтин и чесън.
Днес вероятно ориз, киноа и амарант с праз и гъби и ръс ел  ханут.
kakви са тези соленки моля? Може ли малко повече информация, като рецепта и технология? Домашен квас или от този от руските магазини където пише квас?
Виж целия пост
# 658
Цветни плетени питки
Виж целия пост
# 659
Печени кюфтенца със салата.




Кюфтетата са с кайма от настърган картоф, червено цвекло, морков, глава лук, 2 яйца, 5 с. лъжици брашно тиквени семки, черен пипер, кимион, магданоз, олио, хималайска сол. Сушен домат на слънце е в чинията с тях.
Салатата е зелена бейби салата, червена чушка калифорния, краставица, розов домат, бял лук, чиа, зародиш, червен боб, суров тахан тиквени семки, хималайска сол.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия