Вегетарианска тема - 14

  • 25 587
  • 794
# 765
У нас зелена салата със сос Цезар (направих домашен и много се хареса).
Карфиол печен, картофено пюре, гъби във фраера.

Как готвите лилаво зеле? Напоследък все такова ядем на салата.
Фусили със сметанов сос, праз и гъби. Просо, киноа и амарант с масло и сирене.
Виж целия пост
# 766
Как правиш соса?

Червеното зеле го готвя класически: запържвам лук, наситненото зеле го добавям, 1-2 ябълки на кубчета, карамфил, даф.лист, сол, кора от портокал. Разбърквам, изгасявам с червено вино, добавям малко стафиди или 1сл конфитюр от cranberries. Виното може да се замести с някакъв тъмночервен плодов сок.
Оставям да ври до омекване. Ако се изпари течността, доливам вода. На другия ден е по-вкусно.
Яде се с кнедли и бийп...
Аз не се наяждам с такова зеле, последния път си пържих гъби към него.
Виж целия пост
# 767
Заповядай

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_55.html

чудя се какво картофено пюре да направя за довечера. Гледам има много видове в нета. Вие какво правите?
Виж целия пост
# 768
Правих салата с рукола, но този път горчеше доста.
Имахме пак морковена супа със сладък картоф, лук и шепа овес.
Също кюфтета от целина .
Плодове.
Утре ще варя елда.
Картофено пюре правя като варя картофи на пара, пасирам ги с масло, прясно мляко, гореща вода, сол, черен пипер до желана гъстота.
Виж целия пост
# 769
Безглутенови рула "Охлювчета"
Виж целия пост
# 770
В нас тези дни:
Постно зеле на фурна, прясно
Катми от мунг бобчета (лющени)
Готова пица с гъби
Буда боул с какво ли не
Картофи на фурна
Бобен хумус
Класически хумус
Мариновани люти гъби
Къри с кокос, спанак, нахут и басмати ориз
Ванилов пудинг


Салати и снакове не помня вече 🙂
Виж целия пост
# 771
Катмите от лющения мунг много ми харесват като идея!

За закуска правих кокосови мъфини с тъмен шоколад.
Салати се въртят, поради липса на време.
За тази вечер са си поискали паста и може да ги прилъжа със сос с броколи, спанак и синьо сирене. На мен ми се яде зелено, така че леко задушено ще е моето броколи.
Виж целия пост
# 772
Аз си намерих сушена коприва и днес сме на коприва с ориз.
И кекс с круши.
Имам половин буркан зелен фасул и половин бурщан грах. Тря0ва нещо за мен да си забъркам. Вероятно фасула с яйца и домати като миш-маш, а граха на псевдоруска салата.
Виж целия пост
# 773
Сушената коприва като свежа ли може да се ползва, например за супа?
Не се бях сещала да суша. А имам дехидратор.
Виж целия пост
# 774
Съвсем по същия начин, да. Суши се много бързо в дехидратор.
Виж целия пост
# 775
Картофена спаначена крем супа


Кекс с бадеми и картофено нишесте


Виж целия пост
# 776
Скрит текст:
чудя се какво картофено пюре да направя за довечера. Гледам има много видове в нета. Вие какво правите?
може би вече сте го изяли, но аз да отговоря: режа и варя във вода (ако са с тънка кожа не беля) и сол. Не пасирам и не обичам много да са глетави, за това не ги и мачкам много, но ги преварвам. Слагам от самата вода малко, черен пипер и копър. Горе долу така правя и картофена салта, но слагам и магданоз и лук (лилав, или зелен, или праз, какъвто имам, че и пресен зелен че сън слагам).

Аз или не мога да я сготвя сухата коприва както трябва, или просто имам друг вкус, но не я харесвам (освен на чай с нещо друго). Не ми харесва вскуса и, нито консистенцията на яденето.
Виж целия пост
# 777
Пълнени гъби с козе сирене - пеках на фурна, отдолу сложих листа кейл и пънчетата
Зеленчуци на тиган (зелен фасул, романеско, алабаш, броколи)
Фарфале за детето
Мекици
Виж целия пост
# 778
Ти ти, сушената коприва купена ли е? Опитвах няколко пъти да готвя такава и се отказах. Пълна е с пръст и пясък, не става и ароматна и вкусна както моята чиста и  замразена.
И пейч, кексът е страхотно апетитен.
 Купих зеле и ще го пека на фурна с ориз, морков, подправки.
Виж целия пост
# 779
Копривата я купих, махнах точно две осилчета, плакнах я - нищо и нямаше. Пакетирана, но не помня фирма. Магазин на СВА. Много рядко купувам нещо сушено от друг, защото съм виждала как сушат липа по еленските села, но тази ме привлече с вида си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия