Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Наследство на непълнолетно дете

  • 5 344
  • 38
# 30
Искаш да кажеш, че плаща на адвокати няколко месеца, който не може да ѝ каже дори колко ще са държавните такси и как може да се разпорежда с имота?

На мен ми е много познат стилът на писане, особено силно свързаните с казуса подробности за другата жена, която била безработна, ама иначе по-добре от авторката живеела и пр. На авторката силата ѝ е в СО.
Виж целия пост
# 31
Благодаря за отправените критики, направих си изводите от тях. Благодаря и за съветите, които получих. Виждам, че тук се включват запознати или практикуващи право, това и търсех. За съжаление не получих конкретен отговор на въпроса ми - да считам ли, че приемайки наследството, ще мога да действам с него, така , както смятам за добре/ т.е. да продам частта с разрешението на съда и да погася половината задължения/ или съм обременена от действията/ или бездействията в този случай/ на другата страна ?
Виж целия пост
# 32
И наистина ли от адвокат не можа да получиш конкретен отговор на този въпрос? Сега питай новия, който си наела, и ако не е способен и той да ти отговори, направо дигай бялото знаме.
Виж целия пост
# 33
Задължително ще ви уведомя, ако реша да вдигам бялото знаме. Вероятно, ще се почувствате добре. Забелязах ентусиазма Ви да ми докажете, че съм поредната смотанячка, която ще поставите на място.
Регистрирайки се тук, търсих не точно правни съвети по "малкото" ми проблемче, а търсех хора, минали по подобен път. Понякога решенията се крият именно в подобни сайтове за съвети и споделяния. Естествено, не съм и се надявала да намеря само това което търся. Бях подготвена да бъда нападната и "свалена" на земята. Вие наистина сте ентусиаст ! Благодаря Ви за отделеното време!
Виж целия пост
# 34
Да, да, ще чакам с нетърпение. Не разбрах за каква работа им плащаш на тия адвокати няколко месеца, след като съдебна процедура няма започната, нищо че от 10 месеца едва ли не денонощно се занимаваш с това, а накрая какво щяло да стане, ако си платила и се започне процедура по приемане на наследството по опис и пр.Те нищо не правят, ти нищо  не ги караш да правят, защото се чудиш, обаче им плащаш?
Виж целия пост
# 35
Е, то може да има и много такива потребителки с "друга" жена, която се води безработна, но има пари, предполагам. Пък и същата да е, пак може проблемът с наследството да си е проблем.
За таксите, ако на адвоката му е за пръв път, а то винаги има пръв път, и аз не съм сигурна колко ще и съберат. Аз като гледам тарифата, по-скоро бих казала 20 + разноските. Веднъж ми се е случвало на мен.
За другото, как ще може да се разпорежда, може да и е казал, но тя да сверява, може да не са имали време да обсъждат, може да и е казал и нещо уклончиво, всичко може. На мен случаят ми изглежда напълно реален, но аз не влизам много често в СО и не разпознавам никого. Както и да е, мисля, че темата я изчерпахме.
Виж целия пост
# 36
Не са имали време за няколко месеца да проверят такива неща? А за таксите се праща съобщение, в което пише точно колко са и в какъв срок трябва да се платят и по какъв начин може да стане това. Тоест, подаваш заявление за приемане на наследство по опис, изготвя се опис и от съда ти пращат известие колко трябва да платиш. След това, като знаеш колко трябва да се плати, можеш да подадеш молба за освобождаване от държавни такси.
Виж целия пост
# 37
Да, бе, известно ми е какво прави съдът по граждански дела. Молба може и преди съобщението да се подаде, тя е подала и молбата е отхвърлена. Ти каза, че адвокатът е трябвало да и обясни за таксите, в тази връзка го казах.
Виж целия пост
# 38
Ами не, не вярвам да има териториални различия по този въпрос. Подаваш молба да ти опростят държавните такси, които си известен в какъв размер са и доказваш, че не можеш, проверява се дали наистина не можеш да си позволиш определената сума, а не произволна сума - не си пълнолетен, дееспособен, нямаш спестявания и т.н. Предполагам, че за малко суми биха отхвърлили молбата, защото се предполага, че тия хора все преживяват по някакъв начин и 20-50 лева все ще намерят за нещо важно.

Та както и да е, нереално е за действителен случай и 6-10 месеца работа на адвокати дори това да не са направили.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия