Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 11 тема

  • 45 443
  • 768
# 585
З: курабия  О: Стефани с ориз  СЗ: сандвич с ементал, лютеница и майонеза.

Виж целия пост
# 586
То мина деня, ама хайде. Пилешка руладина и сандвичи.

Виж целия пост
# 587
Къде се загуби Морена?
Виж целия пост
# 588
Привет на всички. Имам един (може да ви се стори странен) въпрос. Притеснявам се какво се случва с храната (сготвена и сложена в кутия за обяд) ако тя стои 4 часа без да е в хладилник. Опитах се да чета в старите теми (много са), но ми е трудно да намеря отговор. Как слагате храната в кутията? Извадена от хладилника и да се темперира през времето, в което стои преди да се изяде. Вече темперирана, но в чанта с изолация. Как? Притеснявам се от това да се яде приготвената храна след толкова време извън хладилник.
Имали ли сте някога проблем (вие или децата ви) при консумация на храна от кутия съхранявана извън хладилник с часове?
Храната ще е за детето ми, за това и тези размисли.
Много благодаря за всеки отговор.
Виж целия пост
# 589
Помисли си какво се случва с храната, след като си я сготвила

Сваляш тенджерата и котлона и? Веднага ли я почвате или я оставяш да изстине?

3-4-5-6 часа нищо не са
Виж целия пост
# 590
Понякога на моя забележка за съхранение, ММ отговаря "Не си живяла на село, да не мислиш, че всичко се държи в хладилник".
Днес в 9 сипах супа на сина ми, която ще стои навън поне до 13 ч., не мисля, че ще се развали.
Едит: Чак сега ще я яде, след като го насметох по телефона. Заплес и половина
Виж целия пост
# 591
За вечеря имахме пиле с ориз, днес сутринта (в 6.30) стоплих една порция и я сложих в термоса, дъщеря ми имат обедна пауза от 13 до 13.40 и тогава обядва, никога не е имало проблем.
Виж целия пост
# 592
Малко прекаляваме понякога Simple Smile Преди време чух от технолог в месопреработвателно предприятие, че месото може да стои до 4 дни извън хладилник без консервант. Разбира се, не на жега и слънце. А като се сетя аз как бързам да го сготвя да не му стане нещо Grinning Та така и със сготвената храна. За няколко часа не се поврежда.  Simple Smile
Виж целия пост
# 593
Има храни, които по-скоро се притеснявам да държа дълго топли, от колкото на стайна температура.
Знам, че млечни и яйчни неща не трябва да стоят твърде дълго топли, в термос и т.н.
Как процедирам - супичките (само крем супи) се стоплят сутринта до температура за ядене и престояват в термос около 5 часа. Никога не съм имала проблеми.
Всичко друго се вади от хладилника - прибирам си от вечерта и после направо в чантата Simple Smile Рвално докато се стопли до стайна температура минава време и си става почти обяд Simple Smile
Виж целия пост
# 594
Нищо и няма на храната за тия часове.Аз му я сипвам сутрин,а в училище яде на обяд чак.
Виж целия пост
# 595
Много благодаря на всички за отговорите Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 596
Здравейте колежки! За моя голяма мъка цяло лято не съм спирала с кутиите. Момчето ходи на целодневна занималня в училището. Както и миналото лято, пак мъкна кутиите. И пак оцеля без хладилник Simple Smile
Виж целия пост
# 597
    Биипс а снимки... нищо не качвате!
    Ще правим ли нова тема като почне учебната година!
    Виж целия пост
    # 598
    Снимки като почне сезона Simple Smile) Ще участвам с най-голям кеф отново.
    Виж целия пост
    # 599
    Момичета, виждам, че слагате в кутии с прегради плодове и сандвичи на децата. Плодовете не пускат ли сок и не мокрят ли хляба? Аз много пъти съм пробвала с качествени кутии и за съжаление дъщеря ми все оставаше гладна, защото ягодите оцвртяват хляба и не иска да го яде. Минахме на отделни кутийки, които държи в чанта за обяд.
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия