Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Готварска печка

  • 7 123
  • 132
# 75
Благодаря за отговора.
АЕГ не пече ли така добре , както Горение? Определено ме привлича издържливостта на АЕГ, за която пишеш. Вероятно и ММ затова се е спрял на АЕГ. Не обичам да сменям уреди, предпочитам дълги години да кара, като си свикна.
Тези самопочистващите са прекалено скъпи и не ме привличат с функцията. Определено не гледаме такива.
Виж целия пост
# 76
Ти гледаш май  с пиролиза. Аз говоря за друга, много евтина система. Около 750 лв са печките с нея.
АЕГ пече, но по-тромаво. Освен това, при горение  (поне някои) има функция печене с топъл въздух и долен нагревател, която е незаменима. Ако например готвиш нещо което е воднисто и трудно се изпича отдолу, с това става уникално.
Виж целия пост
# 77
И моята Ханса има такава функция вентилатор с долен реотан Simple Smile
https://www.home-max.bg/gotvarska-pechka-hansa-fccx-69493/ - на моята печка пише че е с 11 функции но е само с 10 - нямаше грила като пристигна
Виж целия пост
# 78
Тогава какво е Акваклийн почистване?
По-тромаво печене, означава по-бавно, така ли?  Примерно колко по-бавно - с 1/2 , с 1 час?
Моята стара и вярна соц. печка има долен и горен реотан, пече на 300 градуса. Направо не мога да си представя, че може да има фурни без долен реотан, макар, че до сега не съм го ползвала  отделно, винаги пускам и двата.  

Аз вече жестоко се забърках. Гледаме АЕГ, загледахме и една, която е инокс. 1100лв. - CCB56481BM ( разликата с . ccb56481bw е само инокс/бяла)
В Техномаркет, в спецификацията пише " Тип долна фурна   неприложимо' . Обадих се да питам какво е това и след около 10 мин. чудене, ми отговориха, че не може да работи само с долен реотан ( май това го водят функция за печене на пица) .
https://www.technomarket.bg/pechka/aeg-ccb56481bm-09190212
Гледам същия модел в Електрон.бг, там  в описанието пише това:
Цитат
Функции за готвене на фурната: долен нагревател, Вентилатор, Вентилатор + горен нагревател, Вентилатор + горен нагревател + долен нагревател (100°C), Грил + горен наревател, Грил + горен наревател + вентилатор, Осветление, Кръгов нагревател + изпарител + вентилатор, Кръгов нагревател + вентилатор, Горен нагревател + долен нагревател, Горен нагревател + долен нагревател + вентилатор
https://electron.bg/aeg-ccb56481bm-gotvarska-pechka-tok-inox-ker … oni-p-346563.html

Намерих упътване на бг за този модел, там пише, че има долен нагревател
Долен нагрева‐тел   - За готвене на кекс с хрупкава основа.
https://manualzz.com/doc/56602047/aeg-ccb56481bw-rkovodstvo-za-upotreba
Ето и за този модел CCB56470BW
 https://manualzz.com/doc/52667378/aeg-ccb56470bw-rkovodstvo-za-upotreba

А в сайтовете на АЕГ не пишат такива неща.
Същата история е и при други модели на АЕГ. Вече не зная на кое да вярвам, как д се ориентирам.
Виж целия пост
# 79
Моята е Зануси на 25 години. Като цяло ползвам две функции на фурната - всичко пека на вентилатор и съм доволна, нищо не загаря. На грила правя сандвичи или затоплям понякога. И аз ще купувам нова, когато си ремонтирам кухнята, сега разучавам.
Виж целия пост
# 80
Да, ето че го има упътването на български - тези модели които сега си показала са страхотни Simple Smile
Виж целия пост
# 81
pvacheva, за разлика от теб, аз хич не съм ентусиазирана от новите печки. Моята е емайлирана и може да се чисти с тел. Ако знаеш колко пъти съм махала загоряло с объл нож и нищо й няма на покритието. От времената, когато техниката беше здрава и качествена, издържаща дълги години. Но ремонтирането й става все по-трудно, наскоро ММ сменя ключове, вече не са качествени. Никак не ми се разделя с нея, работи добре, фурната ми пече като змей, дори без вентилатор, свикнала съм си толкова години, кое, за колко време става и как се изпича. Котлон като работи, повърхността се затопля малко, но в никакъв случай не пари. Свикнала съм да слагам капаци върху другите котлони, докато готвя. Вече над 35 години, някога свеки я е купувала. Много ми е трудно да се разделя с такива стари, верни, качествени уреди. Новите не са с това качество, издържат в срока на гаранцията и от там ти започват проблемите.
Като гледам новите печки, функции на фурната от старата, ги пишат като големи нови екстри.
Не зная и на новите, фурната колко загрява отстрани, защото пералнята ми е до печката, няма друго място.
Виж целия пост
# 82
Новите печки са с по-голяма изолация затова са по-пестеливи на ток и затова не греят отстрани Simple Smile
Например старата ми печка си работеше и не се нуждаеше от смяна но аз със кеф я смених защото като работи фурната а на мен ми се налага да мия на мивката левия ми крак е близо до фурната и се нагрява а там имам разширени вени и ме боли много - отварях шкафа за да ползвам вратата му за изолация от топлината. Сега новата ми печка е с тройно стъкло и изобщо не усещам отвън топлина като пече или много слабо и безопасно Simple Smile
Дай снимка на старата и после на новата да видим каква е толкоз специална Simple Smile
Моята старата я подарих на кумовете, а те на родителите си и сега все още си работи в едно село в лятна кухня и са много доволни Simple Smile Означенията на бутоните се бяха изтъркали от бърсане добре че пазех книжката и им я дадох Simple Smile
Виж целия пост
# 83
Diorela, ако имаш възможност иди в някой магазин и погледни на живо Горенье и АЕГ. Почукай и ламарината на фурната и ще разбереш.
Старите Гореньета бяха добри, даже имам едно работещо в лятната кухня, но е старо. Ама новите, откакто Хайсенс ги взеха, нещо май са тънки-тънки. Лошото е, че печка АЕГ скоро не съм поглеждала, та да дам компетентно мнение, но все ми се струва, че ще е по-здравата.
Много от моделите на Горенье са с едни гадни двойни ключове на котлоните и като изгори единият и другият не е в строя. Съответно са по-скъпи за смяна. За АЕГ не знам.
Виж целия пост
# 84
...
Старите Гореньета бяха добри, даже имам едно работещо в лятната кухня, но е старо. Ама новите, откакто Хайсенс ги взеха, нещо май са тънки-тънки.
...

От около 10 години, Горение си е по-скоро скъп и лъскав китайски боклук. Казвам го със съжаление, защото едно време произвеждаха уреди с добро качество. Но това остана в историята.
Виж целия пост
# 85
Май с всички уреди е така. Преди малко тръгнах да смеля сухар на галета и блендера ( комбиниран с пасатор ) Горение на 2 години, не тръгна. А стари пасатор на мнооого години си работи, с него си навивам прежди.

pvacheva, нищо специално не  е старата ми печка. Просто стара, изцяло емайлирана соц. печка, с 4 котлона и фурна, работеща в 4 режима и няколко нива за поставяне на скарата, т.е. тавата.  От времената, когато уредите бяха много много качествени, с добра изолация навсякъде, с качествени материали, конструирани да изкарат цял живот. По-младото поколение, май въобще не е виждало тези печки, отдавна ги няма.

petiaivanov, за АЕГ ми казаха, че ги правели в Полша.
Преди час говорих с една приятелка, каза, че на тези котлони, с това включи/изключи,  едва сварява ядене, а за пържене въобще не ставали, не могат да поддържат силна постоянна температура, при която се пържи. Варенето, на 4-5 едва къкри,  на силна степен непрекъснато трябвало да го варди, че като изключи, варенето спира, докато се поохлади, а като включи, лесно изкипява.
Ми ако трябва така да й слугувам и да вардя, това не е за мен. Не зная какво да правя.
Виж целия пост
# 86
Няма такова нещо - много по-бързи са котлоните от старите - ама нека да се изкажат специалистите аз казвам само моето мнение че сега готвя по-бързо с новата Simple Smile
Виж целия пост
# 87
В нас съм с някаква Crown комбинирана 50см широка свободностояща на 11 години, бях я взел за малко, още държи , и то без абсолютно никаква забележка. И пече, и готви, и я бях взел на някаква ултра ниска цена , че беше мостра. Топ марките на приятели се издъниха , ръждясаха и какво ли още не, а тази си работи, та пушек се вдига. Странна работа. Ако сега обаче ида да купувам - само Сименс бих търсил! И понеже в България е цяло чудо да намериш, внос от Германия ще се прави.
Виж целия пост
# 88

petiaivanov, за АЕГ ми казаха, че ги правели в Полша.
Преди час говорих с една приятелка, каза, че на тези котлони, с това включи/изключи,  едва сварява ядене, а за пържене въобще не ставали, не могат да поддържат силна постоянна температура, при която се пържи. Варенето, на 4-5 едва къкри,  на силна степен непрекъснато трябвало да го варди, че като изключи, варенето спира, докато се поохлади, а като включи, лесно изкипява.

Вероятно тенджерките ѝ са твърде китайски.
http://chrom.bg/product/144/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5 … D1%8A%D0%BD%D0%BE
https://shop.lavabg.eu/6-chugunen-tigan
Виж целия пост
# 89

petiaivanov, за АЕГ ми казаха, че ги правели в Полша.
Преди час говорих с една приятелка, каза, че на тези котлони, с това включи/изключи,  едва сварява ядене, а за пържене въобще не ставали, не могат да поддържат силна постоянна температура, при която се пържи. Варенето, на 4-5 едва къкри,  на силна степен непрекъснато трябвало да го варди, че като изключи, варенето спира, докато се поохлади, а като включи, лесно изкипява.

Вероятно тенджерките ѝ са твърде китайски.
http://chrom.bg/product/144/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5 … D1%8A%D0%BD%D0%BE
https://shop.lavabg.eu/6-chugunen-tigan
Само че с тенджерите на Хром-Силистра трябва да се внимава, защото имат един и същи модел в две разновидности - подходящ и неподходящ за индукция. Казано е в описанието на всеки модел.
Тази от линка е несъвместима с индукция Simple Smile

Същата, но съвместима с индукция (имам я и е добър съд):
http://chrom.bg/product/127/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5 … %D0%B8-10-%D0%BB-
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия