Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №19

  • 15 691
  • 768
# 15
Сега гледах началото - да, името на Вахиде е махнато, а името на Уур е сложено накрая, заедно с това на Есра и Фуркан. Странно решение. Все още Йълмаз е жив, а Уур е в екипа.
Според слухове от Турция Simple Smile...за Вахиде се е знаело още в началото, че подписва за 2 сезона, но не и за Уур,...той бил решил да не продължава проекта, заради друг ангажимент или нещо друго..... Йълмаз е трябвало да остане до финала, когато щял да загине. Затова е имало голямо напрежение малко преди карантината - заради нежеланието на Уур да преподпише, поради някакви причини. Това не ми се вярва много, защото не мисля, че Уур би постъпил по този начин. Но, така се пишело по жълтите страници....както и ние знаем вече Simple Smile
Тези полицаи създадоха голям проблем и предизвикаха тези истерии в джамията. Пълна глупост. Така не правят професионалистите. Никой не би смутил погребението, нито би обвинил заподозрян така пред всички. Трябваше да арестуват Севда в много по-спокоен момент, както е протоколът. Или да я извикат на разпит и да я арестуват. Ненужно театро.
Пипилота, права си!
Лека нощ и от мен!
П.П. Бехидже откъде има тези пари?! Даде и на този мъж, даде и на жената, която написа писмото. Мисля, че тя има пари от Бехзат, но крие и се възползва. Мисля, че Бехидже ще надживее Йълмаз. Ако Фикрет е този, който нареди убийството на Йълмаз, а после се ожени за Мюжгян и отгледа Керем Али...ще е голяма гавра с образа на Йълмаз.
Виж целия пост
# 16
Благодаря за много добре оформената тема! Чета ви с интерес, туррските сериали винаги започват силно, протакат по инерция, за да бълват серии, ненужно дълги и безсмислени. По някое време се стряскат... дежа ву си е, сами знаете. И този сериал не е изключение.
Виж целия пост
# 17
Привет!

Нито един продуцент не знае как, с какъв рейтинг ще тръгне сериалът му. За да сключат договор за два сезона, причината е една - добри продажби в чужбина - "ВВ Кьосем", "Ти си моята родина" и др. За летни сериали съм чела - предвидени са 13 серии. Продължават го, ако е с добър рейтинг, вероятно това е предвидено в договорите.
В нашия случай решението за трети сезон не е било спонтанно, но явно е взето още преди или по време на втори сезон - достатъчно рано, за да е написан сценарий, който държи сериала и сега на първо място в рейтинга в четвъртък и в челната петица на седмичния рейтинг /в трите групи има малки различия в класацията/. Това няма как да не е съгласувано с целия актьорски състав. Смъртта на Хюнкар не нарушава с нищо сюжета, макар че е главна героиня и ни липсва. Какво точно се е случило, та Уур не е подписал за трети сезон няма да узнаем. Ако Хилал или Мурат бяха отказали, трети сезон нямаше да има, нали. Явно са преценили, че и без Йълмаз сериалът може да приключи успешно. Мисля, че по - голямата част от зрителите, които следят Чукурова от началото, няма да се откажат и ще искат да видят края на историята. Почти съм сигурна, че TIMS&B е предложила достатъчно високо заплащане на Уур, за да остане и причината за отказа му е друга. Оттам и преместването на името му назад в субтитрите. Вероятно оттам и появата на Фикрет - нали мрънках как три години нищо не чухме за съществуването му и как 23 години не е потърсил чичо си.

perfectr, само на пръв поглед изглежда, че протакат Чукурова. Ако първоначалната идея на сериала е Зюлейха да остане с Демир, или да остане без двамата мъже, няма причина да мисля, че сериите са безсмислени. Особено сега, след смъртта на Хюнкар /вече го писах/ нищо в Чукурова няма да е същото. Това се разбира още по - добре, ако сериите се гледат накуп, а не както ние - на седмица по една, чакаме, пак гледаме една, пак чакаме... и роптаем, вкл. понякога и аз. Обвиняваме Хюнкар, че постъпи необмислено и непредпазливо, но нали трябваше Вахиде да напусне, а как да стане, ако шофьорът ѝ беше наоколо /например/.
Гледала съм сериали, които започват да тъпчат на едно място, да се въртят в кръг именно с цел повече серии, повтарят ситуации от малко по - различен ъгъл, но въпреки това, не са убедителни и съм се отказвала от такива. С Чукурова не е същото - има развитие в действието, което много често е толкова неочаквано, а всъщност логично и вълнуващо. Имам забележки, като всеки зрител искам развитието да е по мой вкус Joy, героите да изглеждат такива, каквито са в моята глава, но изненадите, които сценаристите ми поднасят, почти винаги надминават представите ми."- Отец выдаёт Хюнкяр за Аднана Ямана. Но она тебя любит!
- Меня любит?
- Очень! Ты ведь тоже её любишь?
- Очень! Очень люблю!"Виж целия пост
# 18
Здравейте! Animal Bee
Една хубава новина, за която чакам награда: Money
на плика, в който бяха парите, които Бехидже даде на този, който трябваше и да я застреля, се чете името на Севда Чаглаян. Това е пликът с пари, който Демир беше изпратил на Севда, тя върна, после и го донесе Хюнкяр и накрая той беше в шкафчето с бижутата на Хюнкяр. Бехидже е оставила бижутата като улика и е взела парите, които сега ще бъдат улика срещу нея. Така, че краят и е близо. Обаче има още въпроси около нея: кой изпрати това куче, дали някой не я следи, дали изобщо някой не я е проследил при убийството - Фикрет пристигна подозрително едновременно с колите с тялото на Хюнкяр; къде е папката от Кенан; момчето свидетел на делото на Севда също ми е странно, но възможно е моите въпроси да са от това, че не съм гледала епизода с превод.

Епизодът беше много силен, но разбира се, ако се гледа на сериала не като история на чиято и да е любов, а като на сериал за промяната в Чукурова. Не трябва да се чака строеж на заводи и фабрики, това не е документален филм. Показаха ни началото, продължаващият да пътува влак, бурните води, бягащите коне - това са достатъчни знаци, че процесът продължава, в Чукурова ври и кипи. Сега може да се очаква нещо Демир да направи, аз поне очаквам за неговата сфера и основната цел нататък е успешно приключване на процеса.  Децата на тези, които идват отвън и носят промяната, трябва да останат в Яман. Родът е измислен, и Демир не е важен, важна е Чукурова, на която те са лицето, земята, за която тези деца са кълновете, зародишите на новото. Ако Йълмаз вземе Зюлейха, а с нея и децата и отидат където и да е, а той вижда изхода само като бягство, т.е. ако любовта им пребъде, Чукурова ще си остане във времето преди 70-те. Образът на Йълмаз не се ощетява от това, че неговите синове ще останат в Чукурова. Този образ затова е създаден. А целта е Зюлейха да се откъсне от него и да „се влюби“ в Демир – в кавички, защото тази любов не е любовта, за която обикновено мислим. Тя трябва да се случи, за да може духът, вдъхновението на промяната, което е Зюлейха за Йълмаз да остане трайно в земята на Чукурова, за да продължи промяната и нататък. Иначе всичко ще избелее и ще изчезне след известно време. Това не е само метафора, такава е логиката на културния процес.
Смъртта на героя, оставащ в земята на съответното място, за да прорасне и да продължи да дава плодове - неговите деца, плодове като нови отношения и т.н. е използвана много често. Сега се сещам за взривяването на Сердар от "Ако бях облак", който така "оплоди" земята на Мардин. По същия начин вероятно ще бъде възможно тълкуването на смъртта на Йълмаз в земята на Чукурова, а Чукурова е съдбата на Зюлейха и нейн гроб. Те в такъв смисъл са отново заедно. В земеделието, което е основното за Чукурова няма смърт, има непрестанен кръговрат от живот през смъртта и ново раждане - точно това беше смисълът на разговора между Севда и Хюнкяр край цветята. 

Променен е не само начинът на изписване на актьорите, но и цялото интро: включени са нови кадри в монтажа и като цяло интрото носи вече един друг дух, този на присъствието и на Севда и Фикрет. Ние сме в нов пореден епизод на въпросната промяна в Чукурова.  Различното изписване не изразява отношение, то е свързано с вероятно различен договор за епизоди, които излизат от основния договор на даден актьор, които обаче, за да се завърши ролята трябва да бъдат доснимани. Може това разминаване във времето да е в следствие на объркването от епидемията. Според мен, не става дума за отказ на Уур. Неговият герой е дотук. Сега нещо ще свърши Демир, а след това ще умре и той. И тогава ще дойде времето на друг герой, само вероятно това е Фикрет. От смъртта на Хюнкяр нататък ние се движим още по промяната, но вече се мисли за финала на процеса - не на героите, те са средство за изразяване на този процес и финал. Важно е къде ще остане Зюлейха с децата, а след появата на Фикрет и загатнати отношения с Мюжгян - и Керем Али.

Мюжгян и Фикрет са характеризирани чрез обувките: тя се появи с червените подметки, а той носи характерни груби и агресивни обувки, с които сякаш е готов да стъпче всичко. Ще видим какво са имали предвид с това.
Виж целия пост
# 19
https://vk.com/birzamanlarcukur?z=photo-82230597_457294540%2Falb … 82230597_00%2Frev
Зашеметяващ рейтинг.
Виж целия пост
# 20
Привет и от мен😊
Благодаря за споделеното!
Катя, Perfectr 😊😊
Съгласна съм с Лучия и Ваня. Независимо, че един от любимите ми образи ще напусне сериала, аз ще продължа да гледам с интерес историята. Макар че, нормално е да имаме забележки и да мърморим, от време на време.
🥇🎊🏆 за наблюдателността на Ваня😄
Ха, дано скоро да разконспирират Бехидже, че и аз едва трая.
П.П. Много ми беше тъжно да д-р Сердар...така очаквам и да е сега😒
Виж целия пост
# 21
Hands Clap Hands Plus1 Hands Clap

Цитат
Една хубава новина, за която чакам награда: Money
на плика, в който бяха парите, които Бехидже даде на този, който трябваше и да я застреля, се чете името на Севда Чаглаян. Това е пликът с пари, който Демир беше изпратил на Севда, тя върна, после и го донесе Хюнкяр и накрая той беше в шкафчето с бижутата на Хюнкяр. Бехидже е оставила бижутата като улика и е взела парите, които сега ще бъдат улика срещу нея. Така, че краят и е близо. Обаче има още въпроси около нея: кой изпрати това куче, дали някой не я следи, дали изобщо някой не я е проследил при убийството - Фикрет пристигна подозрително едновременно с колите с тялото на Хюнкяр; къде е папката от Кенан; момчето свидетел на делото на Севда също ми е странно, но възможно е моите въпроси да са от това, че не съм гледала епизода с превод.

Заповядай Hands Plus1 Smile

За детективски способности /извинявам се, че е с лого на сайт, но нямам програма за премахване на надписи/ Сега не помня какво, но преди време пак забеляза нещо, което никой друг не видя.

Плати с парите на Демир да я бият.Уцелена е, вчера изглеждаше, че пистолетът е насочен нагоре след скока на кучето. Тя откъде намери този мъж Rolling Eyes Като жената, която писа фалшивото писмо от Зюлейха. Момчето, което се яви свидетел в съда е доставчик, доставил е мляко и масло на Севда. Съдията реши, че разликата от 20 минути между часа на доставката и появата на Севда в клуба е недостатъчна тя да измине разстоянието от дома си до мястото на убийството и после до клуба. Убийството станало в 12:30 ч.


 
Някъде прочетох, че Уур и Ханде са приятели. Участвали са в "Dirilis: Ertugrul", преди това в сериала "Isimsizler".Виж целия пост
# 22
Лучия да, приятели са и то близки приятели. Уур е семеен приятел на Ханде и Исмаил Д. В руския форум имаше техни снимки през лятото с информация, че Уур се е присъединил към тях за лятна рочивка в Бодрум, мисля. Преди това имаше снимки с Арас и актрисата, играеща Нихал на Дженго - в Каш.
Бехидже е много увредена психически. Странно, че като лекар, Мюжгян нищо не забелязва. Също така, тя от опит би трябвало да знае, как Бехидже прикрива следите си, как отрича, как лъже и се преструва; как с усмивка се прави на невинна. Това, само Мюжгян го виждаше и сега трябваше да има едно наум. Но тя е много "сляпа". Смята, че Фикрет и Бехидже й мислят доброто, а приема Фекели и Йълмаз за врагове в къщата. Ще бъде много разочарована.
Виж целия пост
# 23
Привет! Hug И аз ще продължа да гледам сериала, въпреки разочарованието от това, че Йълмаз ще умре. Знам, че това е просто сериал, че сценаристите така са решили, че е необходимо. Че Уур явно си има уважителна причина да напусне по рано. Че някой трябва да умре за да продължи прогреса, ОК! Но въпреки големите заявки за справедливост в сериалите им, било то човешка или божествена в повечето случай жертват най невинните и незаслужаващи това по никакъв начин. Подобен пример - "Кара севда" (двама мъже и една жена- накрая умират и двамата мъже), още - "Пойраз Карайел"(три сезона главните герои през какви ли не перипетии преминаха и накрая в последните минути сценариста реши да убие героинята и вкара Пойраз в лудница, защото "трагедиите се запомняли") Да им имам разбирането за справедливост, или "праведност" и "памет". В конкретния случай, не знам дали се дължи на симпатии, Демир или Йълмаз, но лично аз бих била по малко разочарована, ако трябваше да умре Демир, или дори Зюлейха(да ми прости господ), но така чувствам нещата. Още не съм изгледала епизода, но от сега съм бясна на Бехиджето, няма скоро да я разкрият иначе трябва да вкарат друг, който да мъти водата. Или за неин замесник гласят Фикрет? Хубава вечер! Hug
Виж целия пост
# 24
Никога не съм мечтала за личен Оскар!
А той да ме споходи на 13 петък. YumYumYum
Много ми харесват категориите, в които съм отличена.
Лучия, благодаря, ще продължа да се старая!
Но най-смешното е, че музата ми за разкрития често е Бехидже и ако тя изчезне...
Всички заслужаваме колективен Оскар в категория "предсказания и гадания".

Сега видях, че Фуркан е изписан в групата на актьорите, които ще напуснат преди финала: Уур, Серпил, Есра.
Може Мюжгян да остане с Керем Али при Фекели и той да осинови детето.

Приятна вечер и се пазете!

Виж целия пост
# 25
Фрагман за 73 еп.

- Я видел, как Вы держались за руки на пресс-конференции!
- Это Демир взял меня за руку! Чтобы мне не было стыдно перед тобой, я что, должна была бросить этого человека перед всеми журналистами?
- Тогда не выходила бы к журналистам. Тогда не выглядела бы перед всеми как госпожа Яман! Ты не должна была позировать с Демиром , будто счастливая семья!
- Зулейха, выходи!
- Я сделаю все, что будет в моих силах, чтобы покончить с тобой. Держались подальше от моей семьи. Я клянусь, что на этот раз даже Йылмаз не спасёт тебя от меня.
- Отвечай мне. Вы живете с ним как муж и жена?
- Это обычно назначают беременным и ваш тест положительный.

Виж целия пост
# 26
Привет Flowers Hibiscus
Пипилота, аз също се чувствам така. От човешка гледна точка погледнато е много неприятно и жестоко. Защото Йълмаз ще е най-младият герой от Чукурова, който ще умре...на около 30 години. Не само животът му ще свърши, но и мечтата му ще остане неосъществена - да бъде баща: да бъде до сина си/синовете си, да участва в живота му/им; да възпитава, да дава съвети, да подкрепя и пази, да глези, да насочва и т.н. Той няма да чуе как му казват "татко", няма да види нищо от израстването на синовете си...а Керем Али дори не е проходил. Хюнкяр все пак беше в есента на живота си, страдала е...но е изгледала сина си, видя внуци и т.н. Няма как на човек да не му е мъчно за млад прекършен живот и за баща, който няма да види как растат децата му и няма да бъде запомнен от тях с нищо, той ще бъде за тях непознат; да, от разкази и снимки те ще знаят за него, но няма да имат емоционалната връзка. Мисля, че СЦ отредиха много тежка съдба на Йълмаз.
Ваня, ако Фукран напусне преди финала, то нещата са ясни. Simple Smile Тези, които ще останат са Зюлейха и Демир, заедно със Севда - ще отглеждат децатa в конака; и Фекели, който може би ще осинови Керем Али (както и ти предположи), а Мюжгян ще остане при него или Фекели ще остане сам, а Мюжгян ще замине с Керем Али в Истанбул или Америка. Честно казано, малко се убива интригата така, като са очевдини определени неща.

Благодаря за фрагмана!
А, Зюлейха е бременна, май.Open Mouth Доста странно, ако ще е така...или се отнася за друга жена...Сание?!
Виж целия пост
# 27
Ваня, благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet

Кой видя досието Rolling Eyes
Само аз ли чувам ДНК от Мюжган? Нарочно е поискала да се разпространи, че е бременна и това да стигне до Зюлейха.
Пак пресконференция - сега за Севда.
Виж целия пост
# 28
Лучия, аз нищо не разбирам. Само това, че Йълмаз се ядосва нещо на Зюлейха заради пресконференцията; Мюжгян ги чува и после казва на Зюлейха да стои далече от семейството й.
Досието, май иска да го вземе някой, но Бехидже като че ли стъпва отгоре...не са ли нейните токчета. Вече навсякъде ми се превижда тази жена.
Но, може и да е план на Мюжгян. Зюлейха сякаш влиза в аптека и там чува, че "тестът е положителен"...но кой го казва и на кого?!
Мюжгян е с ризата, с която изпраща Бехидже, после е със същата, когато е в болницата и прегръща Фикрет - намерили са Бехидже. Но, Фикрет присъства на мястото, където е стреляна Бехидже. После, може би Мюжгян ходи да иска сметка на Зюлейха за обвиненията й към Бехидже и да я заплашва, говори за ДНК...може би за покушението над Бехидже.
Зюлейха е с ризата на бели точки, когато Мюжгян й вдига скандал; после се срещат с Йълмаз и се прегръщат, предполагам Зюлейха е разстроена от това, че Бехидже е нападната и простреляна.
Нататък вече е пресконференцията, може би за Севда и случващото се и после следва спорът между Йълмаз и Зюлейха в малкия конак, когато Мюжгян чува, какво говорят. Следва и информацията за някакъв положителен тест.
Това е моето разследване за сега Simple Smile

Превод:
Йълмаз: Я видел вас.
На пресс-конференции вы сидели,держась за руки. Видел!
Зюлейха: Демир взял меня за руку!
Я же не могла сказать перед таким количеством журналистов, что я все равно его брошу и уйду,потому что не могу терпеть его?
Йълмаз: Тогда не надо было выходить к журналистам!
Не надо было показывать себя как госпожа Яман!
Не надо было показывать будто вы счастливая семья!
Мюжгян: Зулейха,выходи!
Я сделаю все возможное,чтобы уничтожить тебя.
Отныне будь осторожна.
Держись подальше от моей семьи.
Иначе,клянусь тебе,даже Йылмаз не сможет спасти тебя от меня.
Йълмаз: Ответь мне,вы живёте как муж и жена?
Глас: Обычно их дают при беременности.
И ваш тест положительный.

https://vk.com/cukurova_mavi

Еххх, Зюлейха....защо не каза истината...сега Мюжгян вместо да ти крещи, щеше да пие чай с лелите зад решетките в затвора. Но, и Мюжгян нагла като леля си, нека се разведе и да си живее спокойно, хем ще може с Фикрет да се среща явно, а не само да му хвърля погледи.
Ще ми се Зюлейха да иде и да промени показанията си, защото Мюжгян отново я заплаши със саморазправа.
Виж целия пост
# 29
Дана, благодаря за превода! Flowers Bouquet Гледах "Вавилон".
Тук е със суб.

https://vk.com/birzamanlarcukur?w=wall-82230597_201609

Йълмаз чак такъв скандал заради пресконференцията, прекалено ми се струва, но явно трябва да ги скарат. Ако наистина фалшивата бременност е на Мюжган, всичко се подрежда. С дрехите с които е в аптеката, Зюлейха е и на улицата, когато се усмихва. Oтдавна не сме я виждали радостна.
Кракът върху досието е на Бехидже, но чия е ръката JoyФрагманите стават все по - оплетени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия