Какво правите в почивните дни в Covid ситуацията, в която сме?

  • 9 609
  • 115
# 15
И ние сме домошари. Но аз в момента не работя(от юни) и вече ми идва в повече. Като цяло не излизаме особено. Само до магазина, фризьор, карам детето на градина и танци, с приятели много не се събираме. С някои от тях не сме се виждали от много време. На ресторант не съм била от 100 години. И да ви кажа-липсва ми всичко това, липсват ми соц. контакти. Много ми тежи вече. Събота и Неделя сме все в нас, защото за мъжа ми няма събота и неделя, той е на смени.
Много рядко ходим някъде и вече много ни се ходи. Сега за НГ ми иска да се съберем много хора някъде на хижа, но няма да ме огрее-и пак ще сме семейно.
Доста е сложна ситуацията и не искам да се оплаквам, но ми тежи, наистина.
По гори не ходя, защото съм си в гората кажи-речи и това не ме блазни.
Сляла съм се с тв то, компа, телефона, кухнята. Опитвам се да разнообразявам-чета, готвя, експериментирам, играя с малката, сериали гледам, мъжа ми е с отговорна работа и на първа линия и е трудно.
 Всички са се покрили, наплашили и се притесняват от контакти.
Обаче виждам и другата крайност-има и хора, които си вървят навсякъде. Чудя им се, яд ме е на тях.
В молове не ходя, не ги обичам. Избягвам струпвания. И така. Не ми пречеше доскоро, защото моето ежедневие си е такова в момента. Но... Ми липсват пътуванията и шумните компании.
Виж целия пост
# 16
Категорично не във всички казина е така, Сийке.  В някои зали мерките са драконовски, мога да ти го гарантирам.
Виж целия пост
# 17
Явно ситуацията е по-тегава за хора като нас. Ние не сме домошари и по цял ден вкъщи е зор. И децата така. Ама студено стана, пък сме и топлолюбиви Simple Smile Ходим по разходки, но повече от 2-3 часа не успяваме.
Виж целия пост
# 18
Категорично не във всички казина е така, Сийке.  В някои зали мерките са драконовски, мога да ти го гарантирам.

Дано, дано... На мен днес ми снесоха тази новина за наше село и ме хвърлиха в потрес.
Виж целия пост
# 19
Единствената промяна при мен е, че съм ограничила срещите с майка ми. Друго не съм променила.
Виж целия пост
# 20
В събота вечер не се виждаме  традиционно с приятели и не ходим по заведения от пролетта.Ходихме лятото на открито,но с по едно семейство.Не сме големи домошари,но сме преценили,че не е подходящо да се вихрим между мн.хора.Свикнала съм да прекарвам много време на въздух и пролетта,когато парковете бяха затворени,излизах да обикалям улиците.
Виж целия пост
# 21
Имам си достатъчно хобита, а и дъщеря ми не ме оставя да случая. Освен това подхванах един ремонт, който досега отлагах.
Виж целия пост
# 22
Ходим на планина.
Виж целия пост
# 23
Седим си вкъщи, почиваме, гледаме филми, аз готвя, имам си хобита, мъжът ми също. Не ни е скучно. Разхождаме се край реката. Липсват ми срещите с приятели, с тях ходим традиционно на ресторант в петък. От шопинг не съм се отказала, дори съм много по- активна.
Виж целия пост
# 24
Нищо не се е променило, освен че вече работя от вкъщи и ходенето по заведения и барове е минимално.
Имахме съмнения, че съм хванала Ковид миналата седмица и отложихме всички домашни събирания, но като цяло си живеем нормално. Имаме лукса да имаме село и ходим там за да разнообразяваме. Сега, зимата, ще е по-неприятно, но сме си поръчали настолни игри и игри за плейстейшъна. А мъжО само да смее да ми каже, че му е скучно, веднага ще му намеря работа.
Аз си намерих и едни картини редя, голяма краста.
Виж целия пост
# 25
Ние сме планинари, лято и зима... Сега вместо по хотели ходим на вилата и събираме чист въздух и слънце (зимата ще събираме сняг 😁).
Работа там колкото щеш там, но е много по-различна от ежедневната и си почиваме активно и психически.
Тоз уикенд режем и подреждаме дърва за печката, еми нито ми е уморително, нито ми е досадно... Децата и кучето също са с нас, всеки си намира занимание.
Не ходим по кафета, ама си пием кафето в планината с гледка един път.
Не ходим в МОЛа, но пък разучихме целенасочено строителните магазини 😎
Виж целия пост
# 26
А аз се притеснявам за ски сезона. Както не веднъж съм отбелязвала - ние сме луди, луди, луди. Аз други кукувици да стават в 5 всеки уикенд, два часа шофиране, да ходят да карат ски целия ден и вечерта да шофират обратно два часа не познавам. Не спим там, защото е много скъпо, и ако спим ще караме по-малко дни за същите пари. Пампрово или Боровец - няма значение, разликата е 15 мин шофиране, дали 2 часа или 1.45 все тая. Това ми е основно уикенд занимание по цяла зима. Сезона обикновено в Бг се открива около 8 декември.
Виж целия пост
# 27
За три дни бяхме на страхотно СПА с басейни, сауни, джакузита, парни бани. Пълно беше, както и хотелът.
Другата събота и неделя, ако е пак хубаво времето, планираме вр. Богдан.
Наскоро качвахме вр. Чумерна. Цяло лято всеки почивен ден бяхме в планината. Ходихме и на море.
Народ - много. За да спиш на хижа трябва предварителна резервация, ако не си на палатка. Към х. Рай, например, и Козя стена беше като магистрала. Хора - много и всякакви.
Който - както иска. Ние сме избрали да живеем нормално. Спазваме това, което е задължително. Глоби не се каним да плащаме. Много се радваме, че пролетната щуротевина не се повтори.
Виж целия пост
# 28
И нашето семейство предпочита планината и изобщо природата, пред блъсканици в мола, особено тази година избягваме и другите големи магазини. Ако не всеки уикенд, то на две седмици се качваме на планина- повтаряме местата или откриваме нови, според настроението и времето. Винаги за ден обаче, не нощуваме, тъй като обикновено решаваме къде ще ходим вечерта или дори рано сутринта. Или пък тръгнем за някъде, ама стигнем прекалено рано и хайде още малко нагоре и още малко... Последно бяхме в Девин, на екопътека Струилица. Въпреки, че бяхме следобед срещнахме около двайсетина човека. Разглеждаме предимно природни забележителности. Вече обмислям къде да идем идния уикенд ако е хубаво времето, че пък сняг не обичаме.
Виж целия пост
# 29
Чета, гледаме хубави филми, плета, разхождам кучето, готвя по-трудоемки и засукани нещица,помагам с домашни, от скоро завъдих ново хоби-майсторене на макети на къщички, говоря дълго по тел..., отдавна не гледам телевизия и пак трудно ми стига времето, не знам какво е това скука.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия