Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

  • 31 018
  • 736
# 660
Да, задължителна консултация. Освен АГ, бременността тр да се следи и от ендокринолог. А кой ви назначи изследвания за щитовидната? Не казвате и какви са стойностите на хормоните. Пие ли еутирокс?
Ние сам си пуснахме изследнията за ЩЖ,не пие нищо освен утрогестана.Това са резултатите
Виж целия пост
# 661
Cengiz, жена ви има Хашимото, но е с хипертиреоидизъм, т.е повишена функция на щитовидната жлеза. Престъпление е, че Аг-то не е обърнал внимание. Още в понеделник потърсете ендокринолог, за да предприеме мерки. Ние тук сме с хипотиреоидизъм + Хашимото и не можем да ви дадем адекватни съвети при бременност. Тя НЕ трябва да пие еутирокс, а други лекарства. Пуснете си изследвания и на антителата за Базед. Успех и, ако искате, споделете опит след прегледа.
Виж целия пост
# 662
Cengiz, жена ви има Хашимото, но е с хипертиреоидизъм, т.е повишена функция на щитовидната жлеза. Престъпление е, че Аг-то не е обърнал внимание. Още в понеделник потърсете ендокринолог, за да предприеме мерки. Ние тук сме с хипотиреоидизъм + Хашимото и не можем да ви дадем адекватни съвети при бременност. Тя НЕ трябва да пие еутирокс, а други лекарства. Пуснете си изследвания и на антителата за Базед. Успех и, ако искате, споделете опит след прегледа.
Много ви благодаря за отговора.Като прочетох в интернет и аз се претиснявам за базедова болест
Виж целия пост
# 663
Благодаря за отговорите!
Притесних се, че дъщеря ми все повече отслабва, вчера я видях пак, още отслабнала.
Не пие хормон, опитва с диети, но се надявам, че ще се вразуми с времето.

--------------------------------------------
Цитат
Ние сам си пуснахме изследнията за ЩЖ
Цитат
АГ като показахме резултати от ЩЖ нищо не каза
Оооох, нямам думи.
Няма ли по-читави АГ, които да я наблюдават? Не може така, особено за бременна жена.
Виж целия пост
# 664
Здравейте, момичета, може и да сте коментирали, но не видях в последните страници. С коя ваксина е най-удачно да се ваксинираме? Първо четох, че най-подходяща е Файзер, а вчера и днес срещам мнения за АЗ, вече съвсем се обърках, а искам по-скоро да се ваксинирам.
Виж целия пост
# 665
Официално никоя не е противопоказна.
Виж целия пост
# 666
Аз за никоя от ваксините не съм чела да е по-подходяща при дадено заболяване /което и да е то/ от друга.
Виж целия пост
# 667
Отделни лекари изказват свои лични мнения. Вероятно на база своя логика и опит. Но официално няма, да. Никоя от трите няма противопоказания за заболяванията, които следя- повечето автоимунни. Че даже излезе становище, че са подходящи и за бременни...не знам. Последствията както винаги са си за нас. Както от ваксината, така и от отказа от нея. Sad
Все още се колебая аз лично.  Мой близък със сериозно заболяване се ваксинира, засега го наблюдавам и се надявам да си е все така добре. Да чукна на дърво няма проблем месец след 2 доза. Но...
Виж целия пост
# 668
Ами те за тази на Пфайзер казаха, че сега тепърва ще започват да я тестват върху бременни и след 7-10 месеца ще излязат с резултати...но в някои страни ги ваксинират вече, не знам.
Абе ситуацията е много неприятна - информацията постоянно се мени, всеки лекар казва различни неща ... отделно, че без да съм конспиратор не смятам, че до нас достига и половината от нужната информация, та определено не им е лесно на колебаещите се. Всяко решение носи риск.
Цялото ми семейство както и най-близките ми роднини твърдо сме решили, че няма да си поставим ваксина. Единствено баща ми е решил да си сложи. Истината е, че много ме е страх той е на антикуагулантна терапия, отделно има алергия към пчели/оси ...но е с ХОББ и се води рисков за Ковид и нямам право да влияя на решението му.
Виж целия пост
# 669
Здравейте, момичета.

Бях писала наскоро за резултат, който ме притесни. Прилагам 2 изследвания с разлика от един месец (първото е от края на януари, второто от днес). От хиперфункция минах в хипофункция (ТСХ ми е 9.54).

Имам запазен час за ендокринолог в сряда.
Наистина не разбирам какво става в и с тялото ми. Изживях доста силен стрес през декември с едни полети. Евентуално това да е дало някакво отражение.
Вит. Д ми е 44 при минимум 20. Витамин Б12 ми е 495 при гранични стойности 187-883. Знам, че е малко на границата към ниското и ще работя в тази насока. Желязото ми е в средата, хемоглобина също. Калций, магнезий също... Не знам и аз какво да проверя още... Очаквам Reverse T3 да ми излезе следващата седмица.

Иначе аз съм заявила да се ваксинирам с Астра Зенека. Векторна ваксина, прилагана като технология от дълго време. Да, с по-малък % на предпазване е, но аз съм млада (на 35 г.) и се пазя доста, така че предпочитам ваксините на Пфайзер и Модерна да отидат при възрастните и болните.
Виж целия пост
# 670
Цитат
Истината е, че много ме е страх той е на антикуагулантна терапия, отделно има алергия към пчели/оси ...но е с ХОББ и се води рисков за Ковид

И аз съм така,  + още един куп проблеми. Говорих и със СРЗИ, както и с лекар, казаха, че за мен не е добре да се ваксинирам, заради алергията, моята е тежка. Не виждам кой ще поеме отговорност да ваксинира хора, като мен. Всички ми казват да се пазя, но опазване няма, ако се срещне човек.
А за автоимунните и др. заболявания, всички казват, че трябва да са в ремисия.

Страничните ефекти ще си проличат след някоя и друга година. Заради бързането, не се отдели достатъчно време за изследвания за безопасност, каквито са изискванията.
И аз с мисля, че не ни казват цялата истина, а всички прехвърлят към личните лекари, които пък нямат достатъчно информация за ваксините - как се отразяват при хроничните заболявания.
Виж целия пост
# 671
Е каква отговорност...тя си е твоя, не случайно подписваш информирано съгласие преди да ти я сложат. За какво е това да не би за противогрипна ваксина или друга да те карат да подпишеш такова нещо за тях не трябва ли пак да си информиран. Тук изцяло  е бягане от отговорност.

Относно пазенето, вкъщи боледувахме аз, майка ми и сина ми и тримата с Хашимото и хипофункция. Моя мъж спейки до мен в леглото нищо не хвана, баща ми също.


Зай Simple Smile не помня преди какво си писала, ти на хормон ли си? Иначе си в хипофункция отвсякъде. Вит.Д трябва да го вдигнеш още малко според мен, ако границата е до 100. В 12 е на ръба на дефицит, може кратък прием само.
Виж целия пост
# 672
Четох, че има предположения, че някои хора може би имат антитела към Covid 19, защото са прекарали друг тип коронавирус преди време  - SARS, MERS (дори самата настинка е коронавирус)... И аз имам познат, чиято съпруга се разболя, нито той, нито някое от децата му дадоха положителен тест, а той направи не малко в различни дни, нито имаха симптоми, нито антитела...

Благодаря ти, mibobo Hug
Не приемам нищо. Наблюдавам от 2018 г., защото имах за кратко симптоми на Хашимото.
Виж целия пост
# 673
Мина и моят преглед при д-р Галева.
Не ми изписа нищо, освен витамин Д. Каза ми, че съм добре и че имам Хашимото, но нямам хипофункция и трябва да го следя веднъж в годината, за да се види да не започна да имам хиппфункция.
Като ме гледа на ехографа каза, че нямам възли, но че Хашимотото не ми е от вчера.
Също ми каза (без да съм я питала), да не правя диети, и че на места пишело, че не се приема глутен, но това не било вярно и нямало нищо общо.
Виж целия пост
# 674
Здравейте на всички днес бяхме при  ендокринолог(Мечкаров)пловдив изписа за лечение Пропецил 50мг 2×1 и Оксибар форте 1×1 за 20 дена и каза да изследваме  Пкк,Асат,Алат,Фт3,фт4 и ТRAK.Това последното ТRAK какво е незнам някой знае ли?Лека вечер на всички
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия