Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

  • 90 277
  • 2 430
# 30
Обезболяващи дадоха ли ви? За съжаление обикновено нещата се влошават за една нощ Sad прегръщам ви.
Благодаря ви
Виж целия пост
# 31
Здравейте,това са нашите резултати ,някой може ли да разчете
Виж целия пост
# 32
Здравейте! Пиша за съпруга ми, с надеждата някой да е претърпял мозъчна операция при д-р Минкин или проф Габровски. На различни мнения са двамата и сега се чудим на трети ли? Има две кисти и тумор/уж доброкачествен/, но то докато не се пипне,няма как да се разбере.Единия иска да чакаме 6 м , имайки предвид 67г възраст- кистите нямало да растат, а  другия иска операция веднага/щяло вс да расте и да притиска/ Преди две години му махнаха тумор на бъбрека,без разсейки-сега е с един бъбрек- няма ли край....Ядосана, ужасена съм вече много....
Виж целия пост
# 33
Здравейте
Извинявайте за нахълтването в темата.
Майка ми днес беше на мамограф - прилагам резултати
Скрит текст:
Моля за някакви първоначални насоки какви стъпки следва да се предприемат? Може ли да препоръчате онколог в Пловдив за кансултация?
Благодаря!
Виж целия пост
# 34
За консултация в Пловдив препоръчвам д-р Ваня Балева. Работи в онкологията, но там трудно ще намери време да Ви прегледа. Затова Ви препоръчвам да отидете в частния ѝ кабинет- намира се на ул. Костаки Пеев 5, отстрани на старата сграда на ПУ. До края на годината ще работи само във вторниците, от 16 часа( информацията ми е от този вторник). Може да пробвате да запишете час по телефона, но и без час да отидете- няма да Ви върне.  Иначе другия добър онколог, който мога да препоръчам е Валентин Иванов, но той е доста пестелив на думи и  прегледа при него се случва след голямо чакане и  набързо( и с/у 80лв). Иначе си разбира от работата и е шеф на хирургичното в КОЦ Пловдив.
Оперирана съм и от двамата, затова си позволявам да ги препоръчам. Иначе стъпките са- установяване на проблема, после ако има съмнения да е злокачествено се прави биопсия и след това операция. На базата на резултатите от хистологията се прави и план за лечение- дали ще има химиотерапия, лъче, хормонална- и съответно се действа по него. Само не се притеснявайте излишно. Просто действайте и се надявам да излезе доброкачествено!
Виж целия пост
# 35
Минавам само да кажа, че татко ни напусна тази нощ. Днес го изпратихме и силно вярвам, че е на по-добро място. Желая на всички ви здраве и дано да няма нови записани в темата.
Виж целия пост
# 36
=-=-=-=-=, сърдечно благодаря за обстойната информация! Тя успя днес да отиде на преглед при д-р Желязков в онкологията на ВМИ (Васил Априлов). Казале биопсия, хирургично, защото не може да усети образуванието. В понеделнике  взела час и за д-р Тулев. Ще изчака и неговото мнение.
Най-много се притеснявам за психическото й състояние. Сега премина през някакво вирусно заболяване (вероятно ковид), най-близката й приятелка почина преди няколко години от рак на гърдата.
Бог да помага! Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 37
beba89, съболезнования!
Иланг- иланг, познавам и тези двама доктори( и Тулев ме  оперирал, а Желязков познавам от престоя си в хирургичното)- и те са добри и  със сигурност ще решат проблема, но наистина пътят е това- прави се биопсия и се изследва взетия материал, иначе всичко друго е само предположение( при мен пък, например вторият път се напипваше, но не се виждаше на образна диагностика тумора и затова си минах пак по етапния ред). Така че, най- добре е да отива на биопсия, а после ако реши, да търси други мнения и хирург, ако се наложи операция и по-специфично лечение. А, за психичното състояние, дори и без предистория, нормално е да се стресира и уплаши....Всички, които сме минали по пътя, сме го изживяли.....Но, колкото по-бързо се осъзнае, че това е масово разпространена болест и  отдавна не  страшна, ако се вземат мерки навреме, толково по-добре. Това го пиша на базата на опита си и това ,което съм виждала по отделенията....А, Вие можете само да я подкрепяте и  окуражавате и да ѝ давате смисъл да се бори!
Виж целия пост
# 38
Минавам само да кажа, че татко ни напусна тази нощ. Днес го изпратихме и силно вярвам, че е на по-добро място. Желая на всички ви здраве и дано да няма нови записани в темата.
Има един момент, в който за болния е по-добре така. За близките мъката си остава.
Виж целия пост
# 39
=-=-=-=-=, сърдечно ти благодаря за изчерпателната информация, за подкрепата, за усилието, което положи да напишеш изчерпателно всичко!
beba89, извинявай че нахълтах в темата и отклоних вниманието от вашата мъка! Бог да го прости татко ти, прочетох назад постовете ти и само мога да кажа -съболезнования и силна прегръдка! Blue Heart

От сърце желая на всички да сте здрави!
Виж целия пост
# 40
beba89, съболезнования! Да почива в мир!
Виж целия пост
# 41
beba89 Искрени съболезнования! На по-добро място е, без болка! Прегръщам те!
Мъжът ми мина трета вливка вчера, 5-FU и окласалиплатин, за рак на дебелото черво. Алат му е над нормата, досега всичко е било в норми и се притесних.
Лекарят му е казал, че най-вероятно е от химията и му е изписал трансметил.
Има ли някой подобен опит, да сподели?
Виж целия пост
# 42
Miglenasky,
Майка ми беше на подобна терапия.
Първата една година я понесе добре, при рецидива беше ад.
Оказа се, че има кръвен тест, който показва дали пациента има непоносимост към 5-FU. По неизвестни причини, лекарите не го назначават. В момента не мога да се сетя как се казваше теста, писала съм тук, но сигурно е било преди повече от година. Със сигурност знам, че лаборатория Синево го предлагат.
Попитайте онколога дали тези резултати могат да се дължат на непоносимост.
Виж целия пост
# 43
Онколога смята, че е от терапията.
Мъжът ми понесе леко първата вливка, на следващите две не толкова. Има си гадене, невропатия и т.н.
Неговата терапия е 6 месеца, ако изобщо я изкараме с тези резултати.
Защо на майка ви е била цяла година?
Вие правихте ли такъв тест ?
Благодаря ти много за отговора, винаги си отзивчива и готова да помогнеш! Hug
Виж целия пост
# 44
Шест месеца бяха вливки през 14 дни, после 5-FU беше на хапчета Кселода и вливки Бевацизумаб през 21 дни през 2016 година.
Едва след една година постигнахме ремисия, но тя има разсейки в белия дроб и затова лечението беше по-дълго и сериозно.
За теста разбрах 2019 година при рецидива, защото тя много тежко понасяше терапията. Освен споменатото от теб, вдигаше безумно кръвно, кръвните показатели се сринаха, получи алергичен шок от платината.
Тогава почнах да чета и разбрах за теста. Питах онколозите и те ми казаха, че ако е имала непоносимост, е нямала да издържи и първата химия. Не съм убедена в това, защото все пак между двете минаха две години, но така и не направихме теста. Тя приключи с химията през февруари 2020. Юли направихме лъче на белия дроб и чакаме окончателен ефект през февруари-март.
Щом твоят съпруг няма разсейки, успехът ви е много по-сигурен от нашия! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия