За любителите на салати - тема 3

  • 79 320
  • 738
# 210
Тази вечер правих салата от червено цвекло. Без снимка, защото си изглежда съвсем обикновено.
Салатата е - настъргано червено цвекло, малко счукан чесън /аз нарязах малко стръкче пресен чесън/, запечен на сух тиган ким, ябълков оцет, сол и накрая загрят зехтин.

Цвеклото сурово или сварено?
Виж целия пост
# 211
Тази вечер правих салата от червено цвекло. Без снимка, защото си изглежда съвсем обикновено.
Салатата е - настъргано червено цвекло, малко счукан чесън /аз нарязах малко стръкче пресен чесън/, запечен на сух тиган ким, ябълков оцет, сол и накрая загрят зехтин.

Цвеклото сурово или сварено?
Сурово, да, пропуснах.
Виж целия пост
# 212
Здравейте, свекърва ми прави страхотна салата със сладък картоф, мариновано цвекло и кр. сирене. 1 голям сладък картоф се нарязва на кубчета, добавят се зехтин, сол и черен пипер на вкус, запича се на фурна на 200гр за около 20-30 Мин. В купа слагаме изпечения картоф, цвеклото и натрошено сирене. Уникално вкусно. Аз я правя като добавям рукола и спанак за свежест. Много засища и буквално няма нужда от основно.
Виж целия пост
# 213

Скрит текст:
маруля, морков, крутони, парченца печен бекон, лук, люспи пармезан  и  дресинг горчица и хрян, майонеза, кисело мляко

Пролетна с аспержи

Скрит текст:
аспержи, грах, различни зелени марули, тиквичка, мариновани парченца сирене, репички и дресинг майонеза, кисело мляко и чесън и подправки
Виж целия пост
# 214
Данифин, вкусно изглеждат салатите Heart Eyes Аспержите сурови ли са?
Виж целия пост
# 215
BЕЩИЦА аспержите са съвсем леко сварени 1-2 мин, след което поставени веднага в ледена вода
Виж целия пост
# 216
Супер, у нас аспержите се харесват, но в салата не ми е хрумвало да ги добавя. А ние ги харесваме и сурови, така че ще се пробва и този вариант. Благодаря Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 217
Супер, у нас аспержите се харесват, но в салата не ми е хрумвало да ги добавя. А ние ги харесваме и сурови, така че ще се пробва и този вариант. Благодаря Flowers Hibiscus
Слагала съм в салата сурови връхчетата и останалото нарязано с белачката на тънки ленти.
Виж целия пост
# 218
У нас едва успявам да скрия някоя и друга за гарнитура - обикновено в процеса на подготовка за термична обработка изчезва по-голямата част от материала Grinning
Напоследък се чудя вече какви салати да измислям - доматите са  отврат, туршиите ги свършихме, кореноплодните и зелените вече докарват мъжката част до мърморене..... нещо взех да се изчерпвам, а гледам уж да я карам със сезонни и местни зеленчуци и плодове Thinking
Виж целия пост
# 219
Аз бих се чуствала ограничена ако ползвам само сезонни продукти.
Ползвам каквото намеря и всякакви продукти, та то всеки ден правя салата за кутията на детето и искам да е разнообразно. Пък и да се връзва с основното... та така - всичко ползвам и варианти за салати и дресинги (много основна съставка!) - бол.
Виж целия пост
# 220
И аз като Морена правя салата от каквото ми попадне и на мястото ,където живея целогодишно има голямо разнообразие от продукти. Салатата е нещо като основно ястие в моята къща.
Признавам  си ,че по някога и интернет помага за някои идеи Smiley
Виж целия пост
# 221
О да, продукти има (в Бг), стига човек да иска и търси. Simple Smile
Виж целия пост
# 222
Оо турските домати сега изобщо не са лоши, напоаледък вземам турски чери доматче от фантастико и са много сладки. Гръцките не са хубави обаче.
Виж целия пост
# 223
Турските плодове и зеленчуци го докарват и на вкус, и на вид. Проблемът там е като се пуснат проби, винаги са напомпани с химикали. Ние си ги ядем, но ако имах малко дете, не бих му давала.
Виж целия пост
# 224
Печено цвекло с кимион, чесън, мариновано с лимонов сок и олио от тиква и семки, поръсено с пресен копър и пукан сусам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия