За любителите на салати - тема 3

  • 79 282
  • 738
# 240
Виждам, че съм на вълната на останалите Grinning
Салата-обяд: чери домати, зелена и червена чушка, рукола, моркови с белачката, магданоз, пилешко филе на тиган, след него - патладжан в тигана. Дресингът е само малко соев сос и сос от нар, че патладжанът "изпи" много зехтин. Отгоре микс от семена.
Трябваше да сложа и лук!

Виж целия пост
# 241
Виждам, че съм на вълната на останалите Grinning
Салата-обяд: чери домати, зелена и червена чушка, рукола, моркови с белачката, магданоз, пилешко филе на тиган, след него - патладжан в тигана. Дресингът е само малко соев сос и сос от нар, че патладжанът "изпи" много зехтин. Отгоре микс от семена.
Трябваше да сложа и лук!


Страхотна салата, наистина е салата-обяд. Непременно ще я пробвам.
Виж целия пост
# 242
Обичам експериментите, но това налагане на едни и същи съставки в уж различни ястия и салати, никак не ме вдъхновява- уеднаквява вкуса им.
От друга страна- стана задължително да бъде солено-сладко-кисело. което допълнително уеднаквява "нещото".
Виж целия пост
# 243
Обичам експериментите, но това налагане на едни и същи съставки в уж различни ястия и салати, никак не ме вдъхновява- уеднаквява вкуса им.
От друга страна- стана задължително да бъде солено-сладко-кисело. което допълнително уеднаквява "нещото".

Не съм забелязала някой нещо да налага. Споделяме всеки според своите вкусове и опит. Ако си харесаш нещо, опитваш рецептата. Ако не - не.

Аз напр. шопска салата напоследък не ям, омръзнала ми е. Опитвам нещо различно от традиционното. Докато чужденците са луди за шопска салата. И не само те.
Откакто се научих да правя салата с айсберг и портокали, друга не ми се яде.

В интернет има различни варианти на "Късър", но аз я направих по следния начин и се получи вълшебно. Препоръчвам!

Половин чаша от ситния булгур се накисва в топла вода за около 30 мин. (Аз го сложих в тензух, защото нямам толкова ситна цедка, че булгурът да не изтече с водата)
Приблизително една връзка магданоз, една връзка копър, зелен лук се смесват с добре отцедения булгур. Овкусява се с лимон, зехтин, сол, наров сос.

Отличен резултат. Лесно, бързо и много вкусно!
Виж целия пост
# 244
Обичам експериментите, но това налагане на едни и същи съставки в уж различни ястия и салати, никак не ме вдъхновява- уеднаквява вкуса им.
От друга страна- стана задължително да бъде солено-сладко-кисело. което допълнително уеднаквява "нещото".
Не съм забелязала някой нещо да налага. Споделяме всеки според своите вкусове и опит. Ако си харесаш нещо, опитваш рецептата. Ако не - не.

Напълно съм съгласна с ValentinaP
Виж целия пост
# 245
Нямам предвид тази тема- тук се споделя, нищо не се налага.

Говоря за разните предавания от вида "Мастер шеф", в които усилено се внушава, че винаги и във всичко трябва да присъстват заедно сладко, солено и кисело.
Виж целия пост
# 246
Да му мисли, който се поддава на внушения. Wink
Пък не всички гледаме Мастър шев, та тук да го обсъждаме, като има си тема предполагам.
Виж целия пост
# 247
Нямам предвид тази тема- тук се споделя, нищо не се налага.

Говоря за разните предавания от вида "Мастер шеф", в които усилено се внушава, че винаги и във всичко трябва да присъстват заедно сладко, солено и кисело.
Прави като мен, просто не гледай такива предавания. Разчитай  и развивай  твоя вкус и импровизирай.
Аз търся идеи в нета и ги модифицирам ,така че да паснат на вкуса на моето семейство.
Е , има и провали Smiley, но това е неизбежно.
Пресен пример. Имах ряпа Реших да я направя по азиатски тип- ряпа, моркови и зелен лук
, но когато седнахме да ядем всички решихме ,че нещо и липса и добавихме нарязана краставица. След което единодушно решихме, че така е по-вкусна.
Скрит текст:
със азиатски дресинг и
Скрит текст:
с чеснов дресинг
Виж целия пост
# 248
Напоследък  случих на много вкусни  круши от едно място и през два дни си правя зелената салата с пържени круши и сирене Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_5.html
Виж целия пост
# 249

Половин чаша от ситния булгур се накисва в топла вода за около 30 мин. (Аз го сложих в тензух, защото нямам толкова ситна цедка, че булгурът да не изтече с водата)
Приблизително една връзка магданоз, една връзка копър, зелен лук се смесват с добре отцедения булгур. Овкусява се с лимон, зехтин, сол, наров сос.

Отличен резултат. Лесно, бързо и много вкусно!
На чаша буглур, чаша и половина гореща вода и захлупваш, не се налага нищо да цедиш.
Виж целия пост
# 250
Аз днес си направих зелена салата с краставица, зелен лук, копър, зелена пиперка, морков на лентички и дресинг от мед, лимон, сол и шарлан. Много вкусна стана ❤️
Виж целия пост
# 251
Арабския булгур се прави само с вода, не е задължително топла
Виж целия пост
# 252
.
Виж целия пост
# 253
Арабския булгур се прави само с вода, не е задължително топла

Само със студена вода го правя и аз. Предполагам, че с гореща ще набъбва по-бързо, ако е нужно да се съкрати времето.
Виж целия пост
# 254
Аз съм опитвала само с гореща. Докато нарежа другите продукти и е готов. Разбърквам, слагам мазнина и киселина, от което се охлажда и добавям зеленчуците.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия