Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

  • 31 575
  • 729
# 135
Нико, я кажи как го изследваш това ниво на кислорода Simple Smile , че продължава да не ми е ясно- с пулсоксиметър ли или друго имаш предвид?
Иначе не виждам защо човек който не консумира по принцип еритритол ще го яде и ще даде после 30-40 лв или повече за изследване на инсулин, за да доказва как му влияе. Като принципно го избягва този продукт и няма да го яде и след това. Нека някой с ИР който смята да консумира еритритол в ежедневието да си направи този експеримент (ако има такива).
ИР си е преддиабетно състояние. Дори и когато КЗ е още уж добре...ИР си е направо "червения килим" към бъдещ диабет...
Виждам, явно държиш да ядеш почти ежедневно бисквити с еритритол- ок, яж си ги. (Не го казвам с лош тон.) Но защо е нужно да даваш съвети на хора с ИР в стил "Вместо захар...яжте сладкиши с еритритол"? Ами, тези хора така си поддържат влечението към сладко- дори и да речем, че еритритолът не вдига инсулин...Аз лично мисля, че телата ни са интелигентни и щом в устата постъпи храна с определен вкус (в случая сладък), започва да се отделя слюнка и съответните в-ва които да разградят тази храна, за да може да я усвоим....Сигурна съм, че съм попадала на немалко статии които твърдяха, че еритритолът не е чак толкова ок колкото се представя, защото изчетох доста материал преди да поръчам еритритола. Нямам ги вече линковете, но особено ставаше въпрос за негативен ефект върху червата и бактериите. Само че аз го поръчах с идеята понякога, много рядко да направя кето торта или сладкиш. Не съм го поръчала с идеята за ежедневна консумация. Тогава обаче още нямах глюкомер- оказа се, че сладкиши подсладени с тъмен шоколад и с малкото захар която е в него са ми просто достатъчно сладки+ не се отразяват почти никак на КЗ.
По повод на отслабването при ИР- при всеки е различно. Няма "идеален режим". При всеки става с различна скорост отслабването, с различни количества, брой хранения, праг на вгх и др. При някои млечните пречат, при други не. И т. н. А ако има и други съпътстващи състояния- ЩЗ, хормони извън норма, дефицит на желязо, висок кортизол и др.- оказват влияние и те. Аз лично при режим, хипофункция на ЩЗ и дефицит на желязо не само не отслабвах, ами качвах и задържах вода. Особено от мъж е трудно да се повярва, че женският метаболизъм е малко по-различен, но съм била тинейджър и си спомням как тогава с много по-малко ограничения, усилия и с повече храна и вгх отслабвах доста по-лесно и бързо. Всъщност, при ИР голяма част от победата е да сваляш изобщо кг- дори и с правилния режим. За мен лично още по-голямата победа е понижаването на инсулина и КЗ- изобщо не ми беше лесно. Инсулинът искам да сваля и още. "Идеалният режим" при мен засега е да правя и фастове в допълнение към ВМ-НВХ. Когато изобщо ям нещо сладко извън парченце черен шоколад (отдавна вече нямам нужда да ям шоколад/сладко често) или горски плод, то освен, че се случва рядко, е или в много по-малко количество, или е с малко кафява захар.
А, не на последно място- оказа се, че еритритолът не е моето нещо и на вкус...охлаждащият му ефект имам предвид- малко ми е като захар с мента. Blush Ама не съвсем...А обичам бонбони тип After eight- когато ми се приядат, нищо не ми пречи да си стопя малко тъмен шоколад със сметана и мента. Но не във всяко нещо ми е ок този вкус. Все някога и някак ще трябва да го употребя този еритритол- още се чудя дали да е наведнъж в някоя торта или на няколко пъти...не обичам изобщо да изхвърлям. Grinning
Виж целия пост
# 136
В Токуда.
Виж целия пост
# 137
Дай малко повече инфо де. Как се казва изследването, как се прави- с взимане кръв или...? Сега...няма нужда да ходя специално до Токуда, за да разбера като ти знаеш Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 138
Диша се в уред. Не боли и не е скъпо.
Виж целия пост
# 139

Иначе не виждам защо човек който не консумира по принцип еритритол ще го яде и ще даде после 30-40 лв или повече, за да доказва как му влияе. Като принципно го избягва този продукт и няма да го яде и след това. Нека някой с ИР който смята да консумира еритритол в ежедневието да си направи този експеримент (ако има такива).


Точно затова той трябва да направи изследването.
Даже и обременяване с глюкоза и после с така любимият му еритрол.
Обременяването за да се види дали има или не ИР, а еритрола ще покаже как му влияе.
Ама няма топки да го направи.
За разлика от доста хора тук аз плодове ям и затова направих експеримента с плодовете и доказах, че аз нямам проблем с тях.
И след като не консумирам подсладители, не виждам защо трябва да се доказвам на някакъв си  в нета.
Точно той трябва да се докаже.
Виж целия пост
# 140
Аз какво ви казах? Simple Smile

Елора, всеки сам решава, според собствените си разбирания и желания, съответно - абсолютно избирателно. Ти можеш да посъветваш, но не можеш да ги накараш да следват твоето мнение. Сега, че за тях е пагубно... спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Виж целия пост
# 141
Аз какво ви казах? Simple Smile

Елора, всеки сам решава, според собствените си разбирания и желания, съответно - абсолютно избирателно. Ти можеш да посъветваш, но не можеш да ги накараш да следват твоето мнение. Сега, че за тях е пагубно... спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.

Аз не съм против това, че той консумира ежедневно еритрол. Ако ще и рецепти да дава. Дреме ми.
Против съм нефелните и нагли твърдения,че е подходяща за хора с ИР. Това не приемам.
Виж целия пост
# 142
О, на мен кучето много ми помага да правя всеки ден 2 часа интензивни разходки по горите. Иначе не се виждам да се юрна сама. Фитнеси и въртене на уреди никога не съм обичала, скучно ми е и се чувствам като хамстер.
Аз искам да питам, тук някъде прави ли се изследване на ЛДЛ частици? Защото всъщност е важно кой точно лдл е висок - малките или големите плътни частици. Макар че, триглицеридите горе долу дават представа кое е високо.
Виж целия пост
# 143
Мисля, че не. Но може някъде и да са въвели подобно изследване.
Виж целия пост
# 144
Те в стандартното изследване не мерят LDL (изчисляват го), че накой ще тръгне да прави разбор на частиците... Може би, ако си поискаш и си поемеш разходите, може и да правят някъде.
Виж целия пост
# 145



В резюме - като не искате обезводняване, пийте достатъчно вода, но с електролити и яжте според това как усвоявате глюкоза! Никаква вода няма да помогне на ядящ ориз и картофи в условия на лежане ма дивана и 50 излишни кила мас. Такъв човек и без това е жаден непрекъснато и пикае по 10 пъти дневно.

Може ли да обясниш? Как така с електролити?

Здравейте, досега не съм писала в темата, но я следя. И аз не разбирам защо тук се твърди, че конкретно еритритолът вдига инсулина и е противопоказен при ИР? На първа страница наистина има постнато изследване за три други подсладителя, но за еритритола аз лично не откривам нито тук в темата, нито някъде онлайн изследване, което да доказва, че влияе по някакъв начин на инсулина. Единственото изследване, което открих за влиянието на еритритола върху нивата на глюкоза и инсулин при диабетно болни е това:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8933647/

Ще се радвам, ако имате конкретно проучване, доказващо обратното, да го пуснете, защото аз лично от време на време използвам еритритол и ми е интересно защо тук е така сериозно заклеймен.
Не откриваш изследване, че влияе, но няма и такова, че не влияе.
В линка на първа страница се вижда на снимките, които показват, че инсулина е повишен.
Не виждам никаква разлика между изследваните подсладители и еритрола.
Освен ако не ми се докаже и то със сериозни изследвания кое му е по-различното на еритрола от стевия, малтитол и другите уж естествени и неестествени подсладители.
Изследването, което си дала е за диабетици. И друг път сме писали, че подсладителите са по-подходящи за диабетици, но не и за ИР поради очевидната причина, че ние имаме проблем точно с инсулина. Какъвто и да е подсладител да измислят и синтезират, е напълно възможно да не влияе на кз на диабетици.
Аз проблем с кз нямам. А с инсулина. И не смятам да консумирам неща, които му влияят зле.
Призовах неведнъж да се направи изследване с еритрол.    Crazy   
И ти и Нико се чувствайте свободни да го направите. И да сложите изследванията тук.
Ако пък ти си с ИР още по-добре. Така ще видим на човек с ИР какво би причинил 75 грама еритрол разтворен във вода и приет на гладно. Така както се прави обременяването.
Ето това е сериозно доказателство. А не да се пишат голи твърдения и да се дават линкове към съмнителни изследвания публикувани в електронен магазин в който продават еритрол.
Както и еритрола и стевията е от растителен произход. Просто са от различни източници.
В началото когато бях на НВ си следвах стриктно режима. Понякога решавах, че вместо натурален шоколад с обикновена захар си купувах шоколад със стевия. Резултата беше отново усилен глад и стопиране на отслабването и даже леко напълняване. Добре че често чета и ми стана ясно, защо не са полезни подсладителите.
Дори като готвя рядко нещо сладко съм купила кафява захар. Но не от обикновената фалшива, а меласа. Много тъмна и мокра.
Предпочитам естествен подсладител на който тялото ми ще реагира нормално дори и с риск временно да се покачи малко кз или инсулин.
Ще ти обясня  защо. Защото за мен подсладителите са изкуствени. Всичките. Без значение, че се извличат от растения. Те си остават изкуствени, защото са преработени и извлечени изкуствено.
Ето да прочетеш за фруктозата за която уж се смята, че не вдига инсулина и е подходяща.
Но не е.
http://lubomirivanov.com/3094/
Прочети я внимателно. Много години се тръбеше, че фруктозата не изисква инсулин. Обясни ми тогава, защо след като присъства в толкова много продукти, защо има хора с ИР.
100% съм убедена, че след известно време и подсладителите ще се окажат вредни, колкото уж така безопасната преди фруктоза.
Ще разбереш защо има разлика между това да изядеш плод съдържащ фруктоза и да си подслаждаш кафето с фруктоза. Природата си знае работата, но като се намеси човекът, неговата лакомия и алчност, нещата не са много хубави.
Еритрола също се извлича от някои растения.
Предпочитам да поема фруктоза, еритрол и какъвто и да е подсладител от естествен плод, а не да използвам такъв, извлечен по-химичен път. Съдържанието му в един плод е едно, но извлечен е друго.
Виж целия пост
# 146
Здравейте момичета, моля за коментар на изследването ми. Сама си го предписах, след спонтанен аборт 8 г.с. и открити поликистозни яйчници, четох, че ИР има влияние върху яйцеклетките и реших да проверя какво е положението при мен. Майка ми и баба ми по бащина линия бяха с диабет, така че имам предразположеност. Спазено е правилото предходните дни да се храня въглехидратно, да има 10 часа от последното ядене и да не е консумирано друго освен вода преди изследването.


Виждам, че показателите са в норми, това означава ли, че поне по отношение на ИР всичко е ок?
Благодаря!
Виж целия пост
# 147
Струват ми се много добри резултатите. Нямаш ИР.
Интересно защо на третото е толкова нисък инсулина.
Колкото до ячниците - често ИР и СПКЯ са свързани, но при теб явно не са.

Не знам честно казано. Невена да се изкаже.
Виж целия пост
# 148
Gebura, а как си като кг? Някакви оплаквания  (като усещане) имаш ли- хипогликемии, треперене, често огладняване или други?
На мен пък ми се струва, че нещата не са съвсем ок- на гладно инсулинът е над 5, кривата на КЗ не е с обичайния пик, на 120 мин е все още под изходната стойност, инсулинът на гладно и на 120 мин е почти един и същ...не знам... Thinking Реално, той инсулинът все е около 8-9. Иначе да, на 60 мин не се вдига особено инсулинът.
Виж целия пост
# 149



В резюме - като не искате обезводняване, пийте достатъчно вода, но с електролити и яжте според това как усвоявате глюкоза! Никаква вода няма да помогне на ядящ ориз и картофи в условия на лежане ма дивана и 50 излишни кила мас. Такъв човек и без това е жаден непрекъснато и пикае по 10 пъти дневно.

Може ли да обясниш? Как така с електролити?

Здравейте, досега не съм писала в темата, но я следя. И аз не разбирам защо тук се твърди, че конкретно еритритолът вдига инсулина и е противопоказен при ИР? На първа страница наистина има постнато изследване за три други подсладителя, но за еритритола аз лично не откривам нито тук в темата, нито някъде онлайн изследване, което да доказва, че влияе по някакъв начин на инсулина. Единственото изследване, което открих за влиянието на еритритола върху нивата на глюкоза и инсулин при диабетно болни е това:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8933647/

Ще се радвам, ако имате конкретно проучване, доказващо обратното, да го пуснете, защото аз лично от време на време използвам еритритол и ми е интересно защо тук е така сериозно заклеймен.
Не откриваш изследване, че влияе, но няма и такова, че не влияе.
В линка на първа страница се вижда на снимките, които показват, че инсулина е повишен.
Не виждам никаква разлика между изследваните подсладители и еритрола.
Освен ако не ми се докаже и то със сериозни изследвания кое му е по-различното на еритрола от стевия, малтитол и другите уж естествени и неестествени подсладители.
Изследването, което си дала е за диабетици. И друг път сме писали, че подсладителите са по-подходящи за диабетици, но не и за ИР поради очевидната причина, че ние имаме проблем точно с инсулина. Какъвто и да е подсладител да измислят и синтезират, е напълно възможно да не влияе на кз на диабетици.
Аз проблем с кз нямам. А с инсулина. И не смятам да консумирам неща, които му влияят зле.
Призовах неведнъж да се направи изследване с еритрол.    Crazy    
И ти и Нико се чувствайте свободни да го направите. И да сложите изследванията тук.
Ако пък ти си с ИР още по-добре. Така ще видим на човек с ИР какво би причинил 75 грама еритрол разтворен във вода и приет на гладно. Така както се прави обременяването.
Ето това е сериозно доказателство. А не да се пишат голи твърдения и да се дават линкове към съмнителни изследвания публикувани в електронен магазин в който продават еритрол.
Както и еритрола и стевията е от растителен произход. Просто са от различни източници.
В началото когато бях на НВ си следвах стриктно режима. Понякога решавах, че вместо натурален шоколад с обикновена захар си купувах шоколад със стевия. Резултата беше отново усилен глад и стопиране на отслабването и даже леко напълняване. Добре че често чета и ми стана ясно, защо не са полезни подсладителите.
Дори като готвя рядко нещо сладко съм купила кафява захар. Но не от обикновената фалшива, а меласа. Много тъмна и мокра.
Предпочитам естествен подсладител на който тялото ми ще реагира нормално дори и с риск временно да се покачи малко кз или инсулин.
Ще ти обясня  защо. Защото за мен подсладителите са изкуствени. Всичките. Без значение, че се извличат от растения. Те си остават изкуствени, защото са преработени и извлечени изкуствено.
Ето да прочетеш за фруктозата за която уж се смята, че не вдига инсулина и е подходяща.
Но не е.
http://lubomirivanov.com/3094/
Прочети я внимателно. Много години се тръбеше, че фруктозата не изисква инсулин. Обясни ми тогава, защо след като присъства в толкова много продукти, защо има хора с ИР.
100% съм убедена, че след известно време и подсладителите ще се окажат вредни, колкото уж така безопасната преди фруктоза.
Ще разбереш защо има разлика между това да изядеш плод съдържащ фруктоза и да си подслаждаш кафето с фруктоза. Природата си знае работата, но като се намеси човекът, неговата лакомия и алчност, нещата не са много хубави.
Еритрола също се извлича от някои растения.
Предпочитам да поема фруктоза, еритрол и какъвто и да е подсладител от естествен плод, а не да използвам такъв, извлечен по-химичен път. Съдържанието му в един плод е едно, но извлечен е друго.
Всички знаят, че фруктозата е с ГИ много по-висок от 0 и няма как да не влияе на инсулина. Всичко освен еритритола не става за кето хранене. Истинската кафява захар е с ГИ-55, фруктозата-22 и натоварва черен дроб,  малтитола е 30, а ябълковия сироп използван за подслаждане на скъпите уж с 0 % захар сладка е с ГИ-35. В супермаркетите не се продава сладко или шоколад, които да стават.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия