Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 155
  • 750
# 165
Много благодаря за насоките, 2 в 1 ! А 200гр сметана колко милилитра е приблизително? Джинджифил обичам много, ама не всички са така.
Виж целия пост
# 166
Една малка кутия сметана е напълно достатъчна. Мисля, че е 200 мл.
За джинджъра си прецени, но за мен 60 гр., както е по рецепта са много. То, направо ще убие вкуса на ананаса.
Виж целия пост
# 167

Дали ще се получи добре според вас, ако направя шоколад и ванилия. Да редувам ванилов блат и крем с шоколадов блат и крем.
Чисто вкусово ванилия и шоколад се обезличават един друг. Визуално е интересно, обаче ако държите на вкуса, може да комбинирате други вкусове - ванилия с нещо друго, или шоколад с нещо друго. Не е проблем да ги съчетаете, но не очаквайте Уау! вкус

Благодаря за насоките?  А случайно да Ви се намира някоя рецепта за малинов мус?
Виж целия пост
# 168
denymeny7 шоколад и малини е много добра комбинация. Не съм правила с мус, а с плодов слой с консистенцията на желе - за да се получи по-наситен и отличаващ се вкус, предвид силата на шоколада. При мен беше тарт, но използвах насоките в тази рецепта
http://fedorcka.blogspot.com/2017/04/Chocolate-Raspberry-Cake.html
 Ванилия и малини не съм правила - предполагам, че ще се получи доста по-лека торта, със сигурност много вкусна. А там, ако добавите и розова вода ще бъде истинско удоволствие за небцето - малини и рози е уникална комбинация. За съжаление не мога да помогна с рецепта за мус Sad
Виж целия пост
# 169
denymeny7 шоколад и малини е много добра комбинация. Не съм правила с мус, а с плодов слой с консистенцията на желе - за да се получи по-наситен и отличаващ се вкус, предвид силата на шоколада. При мен беше тарт, но използвах насоките в тази рецепта
http://fedorcka.blogspot.com/2017/04/Chocolate-Raspberry-Cake.html
 Ванилия и малини не съм правила - предполагам, че ще се получи доста по-лека торта, със сигурност много вкусна. А там, ако добавите и розова вода ще бъде истинско удоволствие за небцето - малини и рози е уникална комбинация. За съжаление не мога да помогна с рецепта за мус Sad

Много благодаря! Аз намерих един веган малинов мус. Ако се получи ще споделя. Още един въпрос. Мога ли да измажа тортата само с бита сметана със захар?
Виж целия пост
# 170
Момичета, я дайде малко акъл. Майка ми има рожден ден и тази вечер исках да я зарадвам с торта. Обикновено когато правя торта си пека блатовете един по един и стават идеални, но тоя път реших да ги изпека наведнъж и да ги разрежа. Пека си нормално, но сместа се наду и изведнъж спадна в средата. Не съм отваряла фурната направих втори опит, резултата е още по зле, всичко се наду по краищата, а дупката стига дъното на тавата - вижда се на снимката. Та имам два въпроса защо по дяволите става така със сместа ми и какъв сшадкиш да спретна с това нещо? Имам сметана и маскарпоне.
Виж целия пост
# 171
Издълбай средата, ако можеш запази основата и страните. Вътрешната част на хапки объркай с крема от сметана и маскарпоне. Напълни обратно сместа в запазената част от блата и залей отгоре с шоколадов ганаш.
Виж целия пост
# 172
малко разминаване с плановете, но пък децата много се изкефиха Wink
Скрит текст:


Виж целия пост
# 173

Тази сметана дали е хубава за торта? Мисля,че е подсладена и не трябва допълнително захар.
Виж целия пост
# 174

Тази сметана дали е хубава за торта? Мисля,че е подсладена и не трябва допълнително захар.
Стига да не те притеснява , че е растителна.
Виж целия пост
# 175
Zenata, това е произведение на изкуството. 🙂 Каква е рецептата?
Виж целия пост
# 176
Zenata, това е произведение на изкуството. 🙂 Каква е рецептата?

Благодаря! Вътре е морковена с маскарпоне, масло и кондензирано мляко. Окълцана е, след което намазана с ганаш. След това желето и така. Гледах клипчета, лято 3020 е била хит при рускините. Не е трудна, по-скоро времеемка като за мен.
Горната сметана не бих я ползвала, растителна е.
Виж целия пост
# 177
zenata, браво, чудна се е получила Hands Thumbsup.
Ефектни са тези торти и за хора, които обичат желатинови десерти, сигурно и вкусни. Но у дома, като знам, че всичкия този желатин ще отиде в кофата за боклук, желанието ми да я направя рязко се изпарява.
Виж целия пост
# 178
Еха, острова е супер ефектен, браво!
У нас винаги всичкия фондан накраянзаминава в коша, но това хич не ме спира 😃 На желатина обаче не съм много фен.
Показаната сметана се разбива добре, но е растителна, състава не е никак добър. По мое мнение не е вкусна. Обаче в Лидл са пуснали сметана 36%, която рекламират като "Сметана за разбиване". Тя е истинска, животинска, неподсладена и се разбива разкошно. Намира се при останалите сладкарски неща, в картонени кутийки по 500мл е. Нея ползвах тортата, за която писах по-назад (в крайна сметка я спасих като си нарязах блатовете и я сглобих като нормална торта, а вътрешността, където беше дупката запълних с крем; направих торта - тирамису, стана грозничка, защото с тая дупка не беше много стабилна, обаче беше много вкусна).
Виж целия пост
# 179
При мен желатинът беше много малко, отделно беше сок от ябълка, та се изяде целия. Виж фондан вече не ям.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия