Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 166
  • 750
# 240
Къдрокоска Браво, Майсторке, украсата ти е за учебник Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 241
Една шоколадова и от мен.
Виж целия пост
# 242
Ехеееее - всичко ли се яде или са бутафорни долните етажи?
Виж целия пост
# 243
Естествено! Всичко е ядливо.Ганаш, шоколад, шоколадови перли,оцветен марципан, изомалт, злато и много любов към детайлите 💞 🍰 💞
Виж целия пост
# 244
ВЕЩИЦА, много мило, благодаря ти от сърце! ❤️

Г-жа Гертруда Смехуркова, и аз много харесвам блатовете на най-шоколадовата торта.
За мусът - ако му добавиш желатин, ще стоѝ стегнат.
Въпреки че при мен си е стегнат и без, може би зависи от сметаната.
Другият вариант е маслен крем. Швейцарският е по-вкусен от обикновения, но си е с масло.
Виж целия пост
# 245
Emma99, страхотна е тортата, сигурно страшно много време е отнела.
Виж целия пост
# 246
Мерси ❤️🍰 ❤️. Не много,имах идеята и бързо я развих върху тортата.
Виж целия пост
# 247
Идвам за съвет - трябва ми някакъв крем с кремообразна извара от Лидл.
Идеята ми е да направя торта с блат от бисквити. Имам извара, която трябва да се използва скоро.
Виж целия пост
# 248
Здравейте,някой може ли да ми препоръча торта с бял шоколад?
Виж целия пост
# 249
Здравейте, от няколко години правя сама тортите на дъщеря ми за рождения ден. Наближава и тазгодишния. Сега се чудя как се рисува върху фондан, какви бои се използват или евентуално дали има начин да поръчам някъде картинка по мой избор, която да трансферирам върху фондан (което ще е по-сигурния вариант)? Това е последната, която правих   
Виж целия пост
# 250
bani4arkata, много е хубава тортата! За рисунките върху фондан имаш много опции. Ако искаш ти да рисуваш може да ползваш гел бои или пък бои на прах разредени с водка. Иначе има много места, които предлагат принт върху вафлена или фонданена хартия. Може да ти принтират каквото искаш върху фонданена хартия, ти само го изрязваш и слагаш върху фпнданената торта. Много хора първо залпват изрязаната картинка върху парче фондан и така я лепят върху тортата, че самата хартия е тънка.
Виж целия пост
# 251
Две торти от мен. Като първата е с първата ми фигурка, с молд е разбира се и има кусури, но пък много си я харесаха. 😍

Виж целия пост
# 252
Как се прави този разтечен ганаш от втората торта?
Виж целия пост
# 253
Как се прави този разтечен ганаш от втората торта?
С бял шоколад и сметана, съотношение 3:1 в полза на шоколада. Разтопявам на водна баня и с помощта на пош или лъжичка правя този ефект стичащ се шоколад. Трябва да уцелите точната консистенция на сместа - нито много гъста, нито течна.
С черен шоколад е песен, с бял е голяма мъка, поне за мен. ☺️
Виж целия пост
# 254
И с черен шоколад (респективно млечен) ли е такова съотношението - 3:1?
Да попитам и още нещо - предстои ми да направя торта на два етажа, гледах клипчета, четох, но се притеснявам..
Ще е гола торта, евентуално само със шоколадов ганаш, долу 26 см, горната евентуално 20-22 см.
- Смятате ли, че двата етажа са с подходящи (съчетаващи се) размери?
- Трябва ли да ползвам по-плътна долна подложка, след като ще са две торти?
- Какво е най-удачно да ползвам за подпори - има пластмасови готови в сайтовете или да приспособя сламки със шишчета?
- За втората, по-малка торта, да ползвам ли подложка или директно да я поставя върху първата? Каква е практиката обичайно?
- Тъй като ще я транспортирам кога е най-удачно да я декорирам? Сутринта сглобявам двете торти, закрепвам една върху друга и транспортирам, а малко преди поднасяне правя заливката и декорирам? Украсата ще е цветя, макарони..
А бих ли могла сутринта да сглобя и да залея, а вечерта само да декорирам? Притеснявам се да не се напука шоколадовия ганаш...

Много ще съм благодарна за отговори ❤️❤️ Извинявам се за подробностите въпроси, но искам да се справя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия