Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

  • 20 139
  • 730
# 525
Благодаря, Möß. Мина ми през ума за плетени дръжки макраме, както ти си правила на мочили, но доста бързо я отхвърлих. Умея да плета всякакви макрамета, но не ми се занимаваше с толкова дълго, домързя ме. Simple Smile А и с този ширит стана много елегантна, лесно, бързо и здраво, приших го на машината.

А каква е тази перуанска техника, не съм попадала? Би ли дала някой клип, да  я видя, че ми стана интересно.

Момичета, ЧЕСТИТАБАБА МАРТА на всички! Бъдете здрави, весели и засмени!
Виж целия пост
# 526
Зеленото ми е любимо, но един въпрос, защо не си зашила вътрешната и външната торба заедно или само така ми изглежда?
Виж целия пост
# 527
Да, не са зашити заедно. Първо, раницата е еластична, а вътрешната торба не е -исках непромокаем плат, за да предпазва нещата при дъжд, както и от прах. Ако ги бях зашила заедно, при тежест, ще се опъват конците на снадките. Второ, така торбата може да се ползва и в други раници. Трето, може да се пере отделно при замърсяване на вътрешната страна, което се случва по-често.
Виж целия пост
# 528
https://m.youtube.com/watch?v=HAk1kqaqXn4  ето ги оригиналните мочила-дръжки.
Виж целия пост
# 529
О, колко в трудно , но пък красиво
Това за някоя многобройна челяд внучета някой ден, строявам ги край огъня, да плетат
Виж целия пост
# 530
Ха ха, Хепи...

Благодаря, Möß. Попадала съм на такива клипчета, но не знаех, че е перуанска техника. Ефекта и принципите са като при макрамето и има онлайн програми да си направиш схема. Чудила съм се,  дали си пробиват иглите, или някъде се продават такива. Явно се продават. Интересна е, но шнуровете трябва да сса хлабаво пресукани и предполагам у нас трудно ще се намират такива.

ПС И друга техни може да се ползва за дръжки, стават обли.
https://www.youtube.com/watch?v=Yc2pKlMTwk8
Виж целия пост
# 531
Много красива техника. То само да я измисли човек се иска доста акъл.
Виж целия пост
# 532
С български гайтани сигурно ще станат приказни дръжки, но не умея да ги плета, не съм търсила техника за ръчно плетене. В Етъра може и да продават, нали има гайтанджийница там.
И ако раницата е с бг мотиви, ще е чудна.
Виж целия пост
# 533
Като спомена "Етъра" се сетих, че по-миналото лято видят една голяма група американци, които по едно време се разпределиха на няколко подгрупи и всяка имаше определено занимание  в някаква работилница. Едните правеха от гайтани салфетки за студено сервиране, други правеха кукли от шарена вълнена прежда, като главата беше върху по-дълга клечка. .На рецепцията ми казаха, че един урок струва 30 лв , но трябва да се заяви предварително, заради ръководителя.  Та си помислих, че за 30 лв мога да осигуря занимание на трите внучки без да държат телефоните си.
Виж целия пост
# 534
и във Велинград има такова място - ръкотворница "Армаган" Simple Smile
https://delo.bg/art/rakotvornitsa-armagan-neshto-magitchno-za-vseki/


Виж целия пост
# 535
Прегледах статията, но тази Ръкотворница е много близо до моите домашни занимания, а не до това, което се прави в Етъра. Но е хубаво, че има такива места. Много е хубаво, че в Етъра можеш да направиш нещо, да се докоснеш до старите занаяти. На Самоводската чершия във ВТ също има някои стари занаяти и ден, в който хората могат да опитат да направят нещо.
Виж целия пост
# 536
аз не мога да се похваля със запаси и умения за правене на бижута, плетене на "макраме", декупаж, рисуване, плъстене, правене на свещи с пчелен  восък...
Simple Smile забравих още какво имаше.
Виж целия пост
# 537
Да сте бели и червени, румени, засмени!

Неудобно ми е да покажа смехтворно елементарния снуд, който сътворих, но да си поддържам ентусиазма, се представям.

Също не умея толкова много неща като вас, а и от клипове в YT не ми е толкова лесно да се уча, може да имам различно възприятие. Зауважавах ravelry, опитвам да харесам нещо по-елементарно от безплатните модели, което да вдена как се прави. Поздравявам всички за уменията и споделянето.
Виж целия пост
# 538
Доста приятна прежда, много ми харесва Simple Smile
От клиповете, естествено не всички стават Simple Smile. Подбирам си , любим ми е Fiber spider, макар и мъж, снима и показва добре, даже отлично за начинаещи като мен
Виж целия пост
# 539
динков, Simple Smile Simple Smile Simple Smile и тук се проявяваш добре. каква ти е преждата? интересен меланж е.

темата е за плетки, но да се "похваля" с детективски умения.
почти приключих с шесте гранки пъстричка вълна и потърсих предишните 4 за да си довърша пончото.
няма ги никъде!
мног добре помня кка ги отделих, защото ще го започна веднага след като ми се обадят за още пристигнала прежда и до там. няма и няма.
няма я на купчинката с полуготови проекти, няма я в секретните запаси... няма я никъде.
отворих днес чекмеджето с гоблените и тя там! най-отгоре. имам само едно обяснение - пречила е на някого и я е пъхнал там, където ме е виждал, че бъркам най-често. Simple Smile само да ми се върне....

и ако някой е забравил какво правя. Simple Smile това е

с по-малък ластик, за да пада на рамената, а не около врата, без схема, само по картинката. Simple Smile да видим какво ще стане. засега е на обръча и не може нито да се види, нито да се пробва. Sad
и пак да се оплача от този обръч. Sad не знам кой го е измислил, но най-вероятно не е плел никога в живота си. преждата не се плъзга п маркуча и е мъка.
.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия