Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тикове при дете на 6 години

  • 1 008
  • 16
# 15
Ето ме пак. Днес беше на УНГ и всичко е нормално, няма трета сливица и синусите са добре. Очилата ги носи, но няма видимо подобрение. Единственото, което изчезна е подсмърчането, надявам се и другите неща да отшумят. Обмислям среща с психотерапевт, за допълнително мнение. a_tita, при вас как е положението?
Виж целия пост
# 16
Здравей Собер,

при нас по време на ваканцията имаше видимо подобрение. Не съм и дала изобщо да хване книжка, за да не се напрягат очите, само положителни емоции. Заради нея и ние не сме гледали телевизия. Когато си легнеше, тогава пускахме да гледаме нещо. Подсмърчането си стои, но тиковете с очите почти изчезна.
Но, от тази седмица имаме онлайн училище, което лично аз ненавиждам и още на първия час стоене пред монитора отново започна с очите. Колкото и да отдалечавам лаптопа, да намалявам яркостта, да правят паузи, междучасия - тиковете се появиха пак. Като свършат в 3 часа следобед, веднага тръгваме с шейната да се пързаля в парка на баира с нейната приятелка, говорят си, чувства се много добре, но продължава да го прави това нещо с очите. Не съм я водила по никакви лекари, установявам, че проблема и е от много натоварване с информация, учене, по- скоро четене. Затова гледам психически да я разтоварвам, вечер уж я слагам по- рано да спи към 8.30,  но заспива по- късно. Ами това е засега. Ако продължава така ще я заведа на лекар, обаче в тази пандемия е изключително трудно да се добера до специалист.
Успех на вас!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия