Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 18

  • 6 622
  • 145
# 30
Аз от 5 г с и 6 , АГ при което ходих не ми  предписа, а че ходихме на др място.


Ами да има и такива, където не предписват, тъй като го мислят за печелбарство и че няма да помогне , това съм чувала от приятелки , които са изкарали цяла бременност и всичко е нормално без да се дупчат(приемали са само някакви хапчета). Но всеки е различен, аз не бих посмяла да спра , след като ми е казано да го правя, дупча се горе долу от 6та гестационна
Виж целия пост
# 31
Не била сигурна тази лекарка, че има Б и ме викаше на 30 12... Тя ме прати при Доц Русев, той писа при положителен тест да се започнат инжекциите
Виж целия пост
# 32
Здравейте, бих искала да попитам тези, които си слагат клексан 04 да се е случвало наскоро инжекциите Ви да не изглеждат пълни? Във втора опаковка ми се случва от различна аптека, в аптеките ми отвориха и други кутии, но и те са така.
Виж целия пост
# 33
В инжекциите има 0.4 от активното вещество. Не са пълни.
Виж целия пост
# 34
Просто в едната е напълнена плътно, а в другата има въздушен балон в средата. Тази, която е отляво има балон и двете са 04 Благодаря Ви.

Виж целия пост
# 35
Въздушно мехурче трябва да има и не се вади. Ако количеството ви притеснява - пишете на вносителя.
Виж целия пост
# 36
Благодаря Ви за отговора, обърнах инжекцията със спринцовката надолу и  почукнах няколко пъти по стъклото и течността си застана нормално.
Виж целия пост
# 37
Аз имах същата дилема с две кутии, бях се панирала че са ме излъгали нещо. Оставих ги със спринцовката надолу за една вечер и на сутринта изглеждаха нормално пълно с правилно разположено мехурче.
Писали сме едновременно, виждам че и при вас е било същото Simple Smile
Виж целия пост
# 38

Здравейте !
Имам нужда от съвет 🙂
На 12.10.2020г. се наложи аборт в 9г. с.( поради спряло развитие ) . Направих доста изследвания , оказа се че имам тромбофилия и дефицит на витамини и завишен ТSH - 3,06 . Витамините започнах да ги приемам веднага (Мета форма) и направих преглед при Ендокринолог , който ми изписа - еутирокс 12 мг .
Бях на прегледа при АГ всичко след АБ е нормално , направих цитинамазка - 2ра група.
Консултитах се с Проф . Кременски ( по телефона и по e- mail ) , но според него всичко  ми е норма и нямам нужда от лечение . Мутацията ми е 4G/ 4G PAI-1.
Притеснението ми е , че той казва нямаш нужда от фраксипарин , а виждам в групата , че момичета с моята мутация са на лечение и се обърквам не знам , какво да правя 😞
Виж целия пост
# 39
Кременски няма да ти назначи терапия докато не направиш 3 последователни аборта. Консултирай се с АГ с опит с проследяване на бременни с тромбофилия.

И освен витамините следи да не се повишава хомоцистеина. Повишеният хомоцистеин е рисков фактор за сърдечно-съдови инциденти.
Виж целия пост
# 40
Имам същите две мутации като вашите, но в комбинация с Хашимото и завишени антитела МАТ, затова имам назначена терапия от доц. Конова ми е. Нейното мнение е, че хомозиготните нискорискови са идентични като опасност с високорисковите. Всеки специалист си има свой подход и свое мнение, за съжаление понякога са напълно различни. Аз реших за себе си да се презастраховам, след толкова усилия покрай инвитрото една инжекция на ден няма да ме свали.
Виж целия пост
# 41
Момичета, все още ли няма Фраксипарин в аптечната мрежа?
Виж целия пост
# 42
Ние не намерихме преди 8 дни
Виж целия пост
# 43
на мен все ми казват, че ги няма на склад никъде и поддържат само клексан, не ми и предлагат да си поръчам някак си , а ми връчват клексана като ме уверяват, че фраксипарин няма от месеци


Момичета, все още ли няма Фраксипарин в аптечната мрежа?
Виж целия пост
# 44
На мен ми предложиха в една аптека, но в провинцията. Тъй,че питайте в аптеките. Тази конкретно не е в списъка на ИАЛ,но имат и клексан и фракси. Или поне преди седмица имаха.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия