Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през януари

  • 93 344
  • 4 221
# 4 155
За трети път вече се опитвам да направя домашен хляб и за трети път се получава тухла! Къде бъркам?!!!!
Виж целия пост
# 4 156
Сисун, дай рецептата, да видим.
Виж целия пост
# 4 157
Сиси, направи памук погача. Щом моята стана, няма как да сбъркаш. Иначе в машината праВя от готови смески, които са премерени и има грамаж за вода.
Виж целия пост
# 4 158
Сиси, освен рецептата, опиши и как процедираш с месенето. Аз правя доста добър хляб (минутка за самореклама), та може и да помогна с идеи.
Здравейте на всички! Тва, като се наспиш, светът изглеждал значително по-добро място
Виж целия пост
# 4 159
2 чаши биологично пълнозърнесто брашно
1 чаша вода
Щипка сол
Щипка захар
1 пакетче суха мая
2-3 с.л.зехтин
Разтварям солта и захарта във водата,маята добавям към брашното. Правя кладенец в брашното и започвам да наливам вода и замесвам. Накрая добавям зехтин. Оставям да втаса в мултикукъра на програмата за кисело мляко или на стайна температура (пробвала съм и двата варианта). След 1 час меся пак,слагам във намаслена тава и пека на 200 гр за около половин час! Резултатът е пълен провал!
Виж целия пост
# 4 160
Според мен ти е малко водата и бих активирала маята с кисело мляко, оцет или лимон. Опитай да сложиш бяло една чаша и една пълнозърнесто.
Виж целия пост
# 4 161
Не, маята не се активира с кисели неща. Захар или мед я активират.
Сиси, 4 неща на прима виста:
1. Каква е консистенцията на тестото. Особено пълнозърнестото трябва да е меко, дори може леко да лепне.
2. Каква е температурата на водата? Трябва да е приятно топла. При студена няма да втаса, а твърде топла ще убие дрождите.
3. Солта! Много важно е, когато добавяш маята, ДА НЯМА прек контакт със солта. Убива дрождите.
4.Слагай хляба в студена фурна. Така при загряването ще може да втаса още веднъж.
Виж целия пост
# 4 162
Не, маята не се активира с кисели неща. Захар или мед я активират.
Сиси, 4 неща на прима виста:
1. Каква е консистенцията на тестото. Особено пълнозърнестото трябва да е меко, дори може леко да лепне.
2. Каква е температурата на водата? Трябва да е приятно топла. При студена няма да втаса, а твърде топла ще убие дрождите.
3. Солта! Много важно е, когато добавяш маята, ДА НЯМА прек контакт със солта. Убива дрождите.
4.Слагай хляба в студена фурна. Така при загряването ще може да втаса още веднъж.
Боже, да, аз пиша мая, а мисля за сода.
Виж целия пост
# 4 163
Ох, содената питка, ако се меси дълго, става за бойно оръжие. Simple Smile
Виж целия пост
# 4 164
Бих сложила два пъти повече захар от солта, за да се активира маята. На щипка сол - две захар. И както е казала Уиш, трябва да е много меко тестото, заради пълнозърнестото брашно, без да лепи.
Виж целия пост
# 4 165
Ох, содената питка, ако се меси дълго, става за бойно оръжие. Simple Smile
Моите всички са били такива. Памук погачата направо ме направи горда.
Виж целия пост
# 4 166
Уиш, майсторка си! Аз съм опитен готвач на джуджешки хлебчета ( по Пратчет), бойни оръжия ги нарече Уиш Joy
Прибрах се у дома, малкия май ще го превърна в пътешественик.Joy На една бензиностанция щях да набия едно говедо, баща бил, бизнесмен бил, и крещи по всички .. Как да е, не се меся, ама ми вдигна нервите, като почна и мен да нарежда.
Виж целия пост
# 4 167
Балонитка, виждам, че си фен на готварската книга на леля Ог. Wink
Виж целия пост
# 4 168
Излизахме преди обяд ама преди това се изкъпах. Такам е одуха вятъра, че сега съм навън с дебелото яке и шапка. Едната ми ноздра е вече запушена, не е добре работата. Водя малкото на плуване и после се прибира. На топло у дома.
Татко отива утре в София за диагноза. Дано не е това, което си мисля..
Виж целия пост
# 4 169
От написаното ми става ясно,че слагам малко вода и захар! Ще пробвам пак!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия