Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Енгин Акюрек в Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 405

  • 35 057
  • 736
# 15
Честита Нова Година! Здраве, щастие и благоденствие в домовете Ви!

Благодаря mariana51 !
Много добро начало! Оправи ми настроението!
Виж целия пост
# 16
Честита Нова 2021 година момичета! Simple SmileНека бъде изпълнена със здраве, щастие, късмет, успех, прекрасни моменти и сбъднати мечти! Gift Heart

Марта Two Hearts Много ми хареса последния ти пост. Наистина ние просто сме свидетели на тази история и няма как да променим героите, те са такива, каквито са ни представени. В тази история няма нито един герой, който е наопълно добър или лош и това много ми харесва, защото и в живота хората не са изцяло добри или лоши, всеки си има и положителни и отрицателни страни, всеки прави грешки. Важен е пътя, който извървяват .

Аз мисля, че сериалът се нуждае от нови герои , имайки предвид, че Сахра и Акън вече ги няма. Наистина не знаем нищо за майката на Наре. Бих се радвала, ако се появи като персонаж в сериала. Също така ми се иска да има по-разнообразни сцени и локации. В момента действието се развива предимно между 2-3 къщи и някой друг офис. Дори в хотелите на Санджар спряха да снимат. Иска ми се да има повече локации, много ми харесаха снимките от плажа, също така и когато отвлякоха Наре с яхтата и Санджар се гмурна да я спасява. тези сцени в яхтата в морето  ми бяха супер красиви и интересни. Мисля, че мястото, където снимат е много красиво с хубава природа и гледки и съм сигурна, че има красиви места, на които да снимат. Дано раздвижат и в това отношение сериала. Simple Smile
Виж целия пост
# 17

Честита Нова Година!🍾💖🍀
Да е много здрава, щастлива и успешна за всички! Дай Боже да се върнем скоро към нормалния начин на живот и да можем отново да се събираме, прегръщаме, да пътуваме и да забравим за тези тежки времена.
Много ме зарадва поздравът на Енгин, усмивката му, радостта в очите. Имахме нужда от това след този толкова драматичен епизод. Последната сцена беше убийствена, как за секунди погледът му стана от мил и любящ, студен, разочарован, разбрал че е предаден от любимата си. И на фона на тази невероятна песен, емоцията която ме накараха да изпитам е неописуема. Неслихан също играе уникално, трогна ме много. Изпитах съжаление към Наре, тя беше ужасена и направо в шок от случващото се. Докато Санджар е спокоен, знае какво трябва да направи, мъж планина, както го нарича Наре. Тя постъпи правилно според преценката си, изманипулирана от баща си, уплашена че любимият и отива в затвора. Не можа да понесе тази мисъл и сгреши. Сгреши като забрави думите на Санджар, какво значи конака за него и че той самия предпочита затвора пред това да го даде на врага си. Наре забрави и думите на Каврук. Санджар каза на Кахраман, че избира костите на дядо си и сърцето на майка си. Това трябваше да помни и мисли Наре преди да подпише. С тази си постъпка Санджар коренно се промени към нея, а ако нещо се случи и с майка му, той няма да и прости.
Надявам се тези слухове да не са верни и да няма скок във времето. Според мен този път Санджар няма да стигне до затвор. Ще открият сестрата на Кахраман, която и аз мисля че е Елван. Той ще разбере и за детето си. Показват ни че в Кахраман има човещина, примерно в отношението към баща му...затова имам надежда той самия да промени нещо. Тази жена от бардака според мен също крие нещо и не каза истината, сякаш позна Елван.
Много ми дойде убийството на Сахра, защо изобщо влезе в сериала като толкова бързо приключи. Трябваше да продължи връзката и с Гедиз, тя също накрая показа че има останала доброта в нея. Сценаристките ни се разделиха достойно с нас с този толкова силен епизод. Дано сега новите напишат още по хубаво историята и наистина да има повече любов и страст между Санджар и Наре. Чакам трейлъра с огромно нетърпение.
Хубави почивни дни, момичета💖
Виж целия пост
# 18

Честита Нова Година!
Пожелавам ви да е здрава и изпълнена с много любов и доброта.
Виж целия пост
# 19


Ако има скок във времето, както се предположи, може да е дни, седмици или месец.
Не вярвам години - трябва да се разделим и с Берен/Мелек. А двамата с Енгин са страхотни екранни баща и дъщеря.
Вероятно ще имаме нов епизод чак на 11 януари. Стар тв рекламират за понеделник - 4 януари игрален филм - с Том Крус - от неговите мисии...

А ето и още нещо:Снимките ни в болницата приключиха късно, днес екипът има почивен ден, няма снимки, ако има такива, ще споделя, но освен това има и забрана, но ние имаме разрешение. За ваша информация утре е и ден за почивка, мисля, че снимките ще са в събота.

Снимките в болница - става въпрос за 30 декември. Отново на снимки - събота, 2 януари.
Виж целия пост
# 20


"Чувствителните хора говорят с малко думи, но Душата им говори постоянно. И тя го прави чрез жестове, погледи ...И тишина ..."
Антонио Курнета
Цитат
Снимките ни в болницата приключиха късно
Може Халисе, по спешност да е там.
Виж целия пост
# 21


Ще промени ли отношението си към Наре Санджар?
Ще се опита ли да я "разбере" защо е постъпила така???
Дойде ред той да прощава.
Виж целия пост
# 22


Снимката вдясно е от излезлите за 34 серия, а тази вляво от приветствието за Нова година. Такъв кадър с дясната снимка нямаше, значи и двете са от приветствието.  Малък детайл наистина, но серията си е серия - снимките снимки. Същото като с приветствието на Енгин към испанската Нова ТВ /от дома на Менекше/. Зрителите веднага разгадаха мястото.
А помните ли  времето на  "КРА" - даденото интервю /когато снимаха на старото депо на "Хайдар паша"/ бяха на терасата на хотел Хилтън. Тогава нямаше  "ей,така между снимките"/.


Та, като споменах и "КРА" -  имам странното вътрешно усещане за пътя по който ще тръгнат нашите герои "водени" от едната СЦ.  За другият СЦ нищо не зная, освен, че в неговите сценарии има насилие /имам предвид пистолети, убити и т.н./.  Та, мислите ми се "оцветиха" в черни краски от само себе си. 

Не знам защо в представите ми -  Наре с пистолет в ръка  си иска конака от Кахраман и го изнудва също. Семейството му - конака Ефеоглу. В това семейство тя включва " син и сестра". Да видим той какъв избор ще направи. За това писах и преди, както и че бих постреляла ей-така сватбарската, пък каквото уцеля...

А, за болницата си го знаех - Халисе няма да понесе нито ареста/предаването на Санджар, още по-малко и загубата на дома им. Наре да му мисли - дали ще стои до нея в болницата или ще се разправя с Кахраман...
Ама сама направи така, че да остави семейството на Санджар на улицата.

Другото, което страшно много ме бодеше в "КРА" - оставиха детето на Метин и Нилюфер живо, а погубиха това на Йомер и Елиф. Защо го пожертваха? Малко ли беди имаха на главите си Йомер и Елиф, че превърнаха бебето "Масал" в ангелче/мелек.
Само да посмеят да посегнат в "ДП"  на ангелчето Мелек -  ще им се види тесен света... Не стига, че нищо хубаво не се случва на главните ни герои, ами са заобиколени от врагове и предатели - сега ще прибавим /ей-на драсвам на клавиатурата/ затвор, болница, фалит и несигурност  у семейството на Санджар.
Чак изпитвам  безпокойство какво ни предстои да видим. Обаче нека влязат нови герои и да има някакво излизане от това въртене в кръг -Санджар/Гедиз/Кахраман. Кахраман сякаш стана недосегаем. Но той също има слабости и ако Наре успее да го уцели точно там - ще върне конака на Ефеоглу.
Кахраман страда за сестра си и безрезултатно я е търсил години наред. Както и уж не желае дете, но ако на кантар пред него поставят  - от едната страна взетия от чиста амбиция конак, а от другата наследника на цялата империя Боз? И какво ще стане - Кахраман Боз е супер богат и както каза на Сахра - "На тези земи аз командвам", а сина му ще бъде един Ефеоглу - беден и живеещ в мизерия. Това няма ли да е най-голямото наказание за Кахраман бей? Той 12 години е страдал за жена си, още повече години е страдал за изгубената си сестра - сега докато е жив нека страда за сина си?  Пак "давам" някакви съвети на Наре, ама зная че ще си останат ей-тук на клавиатурата ми. И много ми се иска, но едва ли да стане - каквото и да предприеме занапред Наре - нека си сложи пръстените. Да се отъждестви със семейството на Санджар, защото ако не ги сложи за тях ще е една жена, която им е навредила. Неговият да си го сложи като колие на врата.

Почти съм сигурна  обаче  какво би направила тя  - ще хукне при Гедиз.

Обаче се сетих още нещо, което май забравихме покрай последните събития.
Кахраман и Гедиз си стиснаха ръцете в съюз да разорят Санджар. Покрай това в играта влезе и Сахра. Сега Кахраман дава на Гедиз конака и Наре ще трябва да се пазари с Гедиз. Ето тук могат да ѝ поставят условието да се омъжи за Гедиз.
Виж целия пост
# 23
Почти съм сигурна  обаче  какво би направила тя  - ще хукне при Гедиз.
Възможно е да потърси помощта на Гедиз. Тя и Гедиз са водени от чувството "мога сам да се оправя и съм велик".
Вечно се стремят да се докажат.
Докато за Санджар нещата са от друг ъгъл "трябва да обмисля, да предвидя и да действам".
Виж целия пост
# 24


Източник: https://vk.com/club144707938

Хатуна Хабадзе - гл. специалист в катедрата за стратегическо развитие и международни отношения на Батумския държавен университет. Батуми, Грузия.

Скъпи приятели, здравейте! Пожелавам на целия свят да се възстанови от тази епидемия и да продължи да се движи около оста си в здраве, мир и любов! Пожелавам ви всичко най-добро и още Енгин Акюрек на екран през 2021 г. и следващите години!

И това е моят скромен подарък за вас.


Позволете ми да започна с малко визуализация: турските драми досега са надминали сапунени опери... освен ако зрителят не е прочел роман (който се появява на екрана или е интерпретиран в сапунена опера), класическа литература или предишни истории, саги и епоси... или дори повече от предишната - Светата Библия, дълбочината на историята е трудна за разбиране и зрителят ще остане с основната любовна история на двойката... Като цяло авторът не пише успоредни или сложни истории умишлено, това се случва спонтанно.

Всички книги, всички тези хора, които познавахме, събитията, в които живеем, влияят на нашето подсъзнание със своите впечатления и освен това тези впечатления се отразяват и намекват в нашите документи и т.н. Или дори прости коментари, които оставяме в социалните мрежи. В литературата има много подобни епоси като Тристан и Изолда, Лейла и Меджнун, Абсалом и Етер.

EПОС се основава предимно на народни балади и има трагичен завършек в много отношения; и тези средновековни епични истории, по-късно трагедиите от Ренесанса, като безсмъртните шедьоври на Шекспир - Ромео и Жулиета, Хамлет, Отело и др., очароват читателите, радвайки се на щастието и страданието на главните герои с тях. Авторите на тази история дори намекват, че това е интерпретация на съвременния Отело. И ако отидем по-дълбоко, Санджар е модерният Отело с предисторията на легендарния Ефе и Зейбеките от егейската провинция Мугла в Турция. И в епосите, и в трагедиите има протагонисти и антагонисти и, разбира се, препятствия между близките.

Тези препятствия са обстоятелства като вражда между семейства, кланове и т.н., или пречки като полярната двойка с толкова много напрежение, невъзможността да се съберат поради противоположни съдби, личности, животи и т.н.

Нашата двойка #NarSan / Наре - Санджар има много от всички пречки, споменати по-горе. Но най-важното е начинът им на живот: Наре е лист, издухан от вятъра, без семейни връзки, без родина, без идея, върху която да се концентрира; тя е по-скоро търсачка на всичко, което й липсва - земя, върху която да се опре.

Санджар е планина, подходяща земя, на която да разчита, със семейни връзки, с родина, с ангажимента на лидерството като EФE по рода си, със своето семейство, със своите хора. И това е, което привлече Наре към него, дори когато в детството Санджар Ефе искаше да бъде планина за нея.

Сега Наре унищожи това, което обичаше: уби това, което обичаше в него. След като даде имението -  „Убежище на Ефе“ на враговете, тя загуби своето убежище - двигателя, на когото може да се опре, Ефе, с което може да се защити. И тя никога не е видяла в него детето, което да се влюби в „Рeri kız“/"Момичето фея".


„Рeri kız“/"Момичето фея" е детска приказка за влюбването на едно момче в една фея.


Виж целия пост
# 25


Добро утро момичета Two Hearts
На втория ден от Новата година съвсем се отпуснахме и успахме...
Мариянка  Two Hearts ни е подготвила отново прекрасно четиво - благодарности за превода!
Сега ще го чета с чаша кафе, оставям и за вас.


Виж целия пост
# 26


Здравейте, добро утро и от мен.
Да няма сълзи повече в очите на Санджар.
Наре има да изкупва грешки... Тя може да поплаче.
А Мелек, тя се разбра с тати, ще връзва бели панделки...Ние, може малко да помързелуваме, като това асистентче.
Но, екипите вече са на работа - така пишат арабките:

https://twitter.com/SefirinKiziFC/status/1345281143596343297

Днес актьорският състав отново ще снима след двудневна пауза.
Има заснемане в затвора и съда.


В съда - да видим оттам какво ще ни покажат.
С кого ли ще е свързано??? Със Санджар ли???

Виж целия пост
# 27
Здравейте,Снимат.Добре.Но, какво ли са сътворили...?

Относно женитбата на Наре.Очаквах я още в първи сезон, за да направи птичката, същата грешка както Санджар.

И тя като Ефе се заблуждават, че ще контролират невестата/жениха.

Наре си въобразява, че Гедиз може само нея да обича.

При разговора и със Сахра, беше категорична, че Гедиз е направил избора си, като е стрелял в нея, за да предпази

Санджар.Не допуска, че Гедиз може да има други приоритети.Затова убеждаваше Санджар, да му обърне внимание.

Момичета, Hug

Здрав и приятен ден.
Виж целия пост
# 28


Дали защото сценария се поема от едната СЦ на "КРА" но някак неволно направих паралел между двете сцени. Йомер разбира за предателството от най-близкия си човек /брат, считан и за баща/ и  Санджар.
Всъщност в първата сцена имаме освен тази сълза на дълбоко разочарование  и гнева на Йомер, породен първо от факта, че именно брат му е престъпникът, който умело се измъкваше и второ, че той не можа толкова време да го разкрие, защото имаше дълбоката обич към човека брат и баща едновременно. Но знаем, че професионализмът надделя и той предаде Хюсейн Демир на правосъдието.


Сега на новият екип СЦ е оставен  един опустошен Санджар. Предаден от жената на която е имал най-голямото доверие, че ако нещо се случи с него - тя ще защити семейството му. Повери ѝ историята, наследството и дома на Ефеоглу.  Тя го даде  има-няма за 5 минути на Кахраман /на врага на същото това семейство/.Без думи - само с поглед, мълчаливите сълзи и връщането на пръстените /нейните и неговия/ Санджар сякаш прекъсна връзката си с тази явно непозната вече за него жена.  Жена, която не е в състояние нито да му прости, нито да бъде семейство с него и детето им, нито пък и изобщо да я интересува съдбата на  неговото семейство, което предаде и остави  улицата - без дом. А Самият Санджар ги остави и без фирма и доходи, само за да ѝ угоди.

Дълъг път чака Наре, ако въобще тръгне по него.  Сега тя трябва да извърви пътя  към прошката, която така и така не даде на Санджар.

Честно казано искам вече да гледам повече  драматичното и емоционално израстване на героите в частност на Наре, Гедиз също бих го сложила в тази категория, Елван - ами досега от нея видях една добра по душа жена, но липсата на правилно възпитание я е превърнало в клюкарка, в човек който нито знае, още по-малко пък умее да се държи правилно с другите хора, импулсивна и незнаеща граница и мяра на езика си - било за някоя клюка или нещо наистина важно.

Халисе - отдавна искам тази жена да проумее, че животът на децата ѝ е техен, а не нейн. Да спре да декламира с патос, щото сега кандидат-снахата я подреди - хем, синът ѝ ги остави без фирма за да угоди на нея /Наре/, хем и ще е в затвора за да бъде верен на честта и гордостта си на Ефе;  хем семейството ще е на улицата, защото Наре не мисли рационално, ами се поддава на нейните си емоции и отново вярва на баща си, който я е предавал винаги.
Сама си го призна пред Сахра, че лесно се доверява на  хората, получава си го, ама поука от това? Дали си е взела? Според мен - никаква.

Сега се довери на баща си - сякаш не знаеше, че за пари той я продаваше - нея, собственото му дете. На всеки. Винаги е гледал парата, която да може после да проиграе. Как искаше той и тя, да вземат всичко - от Санджар и от Акън и да си живеят добре т.е. той да проиграе всичко.
Наре отново му се върза на приказките, сега остава да се дозавърже и с евентуална женитба с Гедиз. Ако направи и това - честно казано  съчувствието ми ще е отново за Санджар, че цял живот е обичал и най-вероятно ще обича една жена, която не е достойна  за такава любов.

Но,  както казваше един баща от друга история и друг сериал "Злото никога не спи!",  а всеки понякога се поддава на едни такива недотам добри и благочестиви мисли - та и аз. Санджар премина и най-вероятно ще продължи по  трънливия път на себепознанието, на осъзнаване на грешките допуснати под влияние на бушуващи емоции, на покаяние и желание за  опрощаване, сега ще прибавя и даването на прошка /ако Наре я потърси естествено/.  Въпреки, че помните ли още в началото той ѝ беше казал, че няма да ѝ прости /"изневярата" както смяташе, което после се оказа ловък капан на Акън и баща ѝ/, а тя му отговори, че никога няма да го моли за прошка. Санджар  обаче обърна ситуацията и  поиска той опрощаване. Тя не му прости.

Ако следваме първоначалната идея на историята " Обичаха се до смърт, но не си простиха", би било ред на Наре да тръгне по трънливия път след Санджар и тя да претърпи своята трансформация. Да види къде е сбъркала, кога е наранила някого и как, да преосмисли своето поведение към всички и да направи това, което ѝ диктува сърцето, съвестта, честта и достойнството.

Ако направи това - може би ще поискам накрая да стане Наре Ефе.
Ако ли не - нека си остане "Дъщерята на посланика".
Виж целия пост
# 29


Марта, благодаря за поста.
По всички платформи, касаещи сериала ни, се вихрят предположения.
Както винаги, май никой няма да познае.
В понеделник, 11 март, още един сериал започва излъчване.
Интересно, как ще се борят за зрителски интерес 5 сериала.
Това го знаят и продуцентите на 5-те. Затова освен нас, освен новия и останалите три почиват на 4 януари.
Какво остава - търпение до 11-ти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия