Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Великите Селджуци", "Дъщеря ми" и актьорският екип след това - Тема 2

  • 7 455
  • 197
# 45
Здравейте, момичета Hug
Малко не ми стига времето напоследък, та изгледах епизода с превод на 2 части.
Споделям мнението на Юлето за Зюбейда- въпреки ефектния начин, по който се яви на сцената,  имам съмнения също. Да- царствена, родена аристократка, внушаваща респект,  накара Теркен да наведе глава- това много ми хареса. И също ми хареса, че иска всички жени в двореца да имат някаква заетост- просто чудесно! Поскара се на Махмелек, че не тренира, това също много добре. И явно започва да кипи дейност в двореца. Grinning На снимки зад кадър от  вчера се вижда точно тренировка с меч на Махмелек. Grinning

Точно заради противопоставянето на двете съпруги на Меликшах обаче не ми се искаше новата главна хатун да е негова жена, а роднина.  Не ми се гледа борбата за мъж между две съпруги. Ако и да е нямало харем при селджуците, явно няколко жени е било норма. И очевидно ще ни показват скрити и явни игри между тях.
Мликшах наистина уважава Зубейда и дотам. Имаше тръпка към Елчин, но не и даде да се развие. Към Теркен не изпитва обич, само я приема като съпруга. Голямата му любов е Башолу. Много се радвам, че и двамата му сина разбраха това. За Тапар бе особено важно, той и без това има комплекси, свързани с майка си, а Сенджер се почувства още по-горд с нея. Blue Heart
Отношенията между двамата братя се развиват в чудесна посока. И интересният танц бе показателен, и силното им взаимодействие, как се разбираха от една дума по време на схватките с враговете.
Много се надявам Башолу да е жива. И мисля, че е- в откъса от новата серия си пролича. Гневни, решителни, готови за мъст бяха Сенджер и  Тапар, но не съкрушени от болка. Такива  щяха да са, ако Башолу бе починала. Мисля, че погребваха Коркут бей и другите загинали.
Гевхер започна да ме дразни все повече. Да- бременна, хормони, ама и амбициите и са особено силни. Това момиче вече се вижда като султанша и особено силно притиска Тапар. Той е верен, лоялен, закрилящ, но май започва много да му писва от всичо това. Не знам докога ще издържи.

Турна, ех, Турна...Broken Heart От неземно щастие до  разбито сърце... Аз не мисля, че честта на баща и е застрашена. Глупав се оказа той. Вместо да говори честно и открито със сутана, върти игри с Файсал. И е готов да продаде дъщеря си. Rage За мен това е точно продажба. И много се надявам да не се затлачи тази работа с женитбата. Ясно е, че Турна няма да се ожени за Файсал, но ще ни опънат нервите.

Наистина е възможно да покажат Файсал като продължител на делото на приемния си баща. Кой знае пък, може Сабах пак да се измъкне, засега и аз не виждам как, но и друг път са ни изненадвали. Grinning Но и да се измъкне, наследникът е ясен. Дали заедно ще отидат да превземат Аламут  или още сега Файсал ще застане начело- предстои да видим.

Цялата серия бе серия на контрастите- силно щастие, радост, весели е силна драма. Както писаха някъде, не помня къде- сценаристът май много обича "Игра на тронове", та повтори сцената на кървавата сватба... Frowning

И най-голямо текучество май в тази серия се случи. Елчин  /тя поне замина, слава богу/, Ата бей, приятелят на Маркус, помощничката на Теркен... Бабата също според мен ще изчезне, нали замина и тя. Освобождават място за нови герои.
Мисля, че предстои да видим и Баркиярук. Меликшах го каза, а повтарянето на името му за това говори- очаква ни среща с въпросния герой.
И за си кажа пак редовната забележка- за представянето на враговете. Все още ми е смешно, но вече започват да прекаляват- хората на Маркус ядяха сурово месо, направо от животното. Dizzy Face Е, извинете, но това вече наистина  е прекалено! Все пак и Европа е познавала огъня през 10 век. Satisfied

Чакаме първи трейлър, дано има днес.

Докато дойде, да пусна  пак онази красота- препускащите млади влюбени, на фона на зеленото поле и гора- зелено като чистата им любов, на нов и красив музикален фон. Green Heart

Sign Exclamation Допълвам поста.
Sign Triangular Flag On Post Излезе трейлър 1 за 17  серия- направо е траш метъл.  Misc BombИ с руски субтитри

https://vk.com/dizimedya?w=wall-132999259_863585
Виж целия пост
# 46
Здравейте мили, момичета!
Хиляди благодарности за споделеното от вас. Няма да престана да благодаря, защото всичко, което пишете ми е много полезно и ме кара да гледам с интерес всеки епизод.
Искам да споделя с вас, че малката - голяма актриса Беренка / Ойкю/ от "Дъщеря" ми е получила вече втора награда за най-талантливо дете -актриса:
Първата:

И сега  „Mavi Elma“ :

Всичко добро  ви желая и бъдете здрави.
Виж целия пост
# 47
Здравейте момичета!

Нинче, браво на малката- голяма актриса Hands Clap Гледала съм я за малко в "Майка", но бързо се отказах..., Драмата ми беше в повече, а когато са замесени деца или животни ми е невъзможно за гледане. Открай време избягвам подобни филми или сериали Confused

Онче, допълнила си поста си с трейлъра към 17 епизод и аз чак сега видях Grinning
Вчера го гледах и се зачудих как не си го пуснала, толкова съм свикнала да ни носиш новостите Sweat Smile Сега влязох да го пусна и видях Sweat

Изглежда, че все пак Хасан Сабах ще намери изход от безизходицата Sunglasses Нашите войни ще са неудържими в следващия епизод. Отново ще е лудо преследване! И не само SmirkИнтересно ми е продължението на горната снимка Sweat Smile
Вероятно Башулу е оживяла, надявам се да е така Hands Pray

Има интересна снимка към следващия епизод.Визията на Турна говори, че отива на празнично събитие. Дали не е на церемония по искане на булка или направо сватба??? Щом се е натъкмила вероятно е взела решение..., просто си гадая...
Какво ще направи Сенджер? Ще и позволи ли да сгреши?

Попаднах на видео зад кулисите на селджуците с интервюта с героите. Забавно изглежда Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR18pGCvt9hU18xhOYMmhXgDo … annel=DiziDoktoru

И малко весели кадри от него Heart Eyes
Един чудесен и респектиращ Султан от следващия епизод HeartЕдин полудял Сенджер Smiling ImpИ един подлудяващ Сенджер Heart Eyes SmirkМного ми е интересно, как напускането на Лейля Лидия ще се отрази на предварителния сценарии. Убедена съм, че в него бе заложена любовна история между Елчин Хатун и Султана, иначе нямаше да наблягат на тях, толкова време... Дали първоначално идеята не е била на някакъв етап да приключат с Башулу, за да може спокойно да разгърнат историята на Елчин и Меликшах и сега какъв подход ще предприемат.
Виж целия пост
# 48
Здравейте момичета...
Благодаря ви за хубавите новини...
Почерпете се за мое здраве....
Скрит текст:

Виж целия пост
# 49
Kissing HeartГостче, бъди здрава и много щастлива Hug

Специално за теб Simple Smile

Виж целия пост
# 50
Гостенче, рожденичка си значи! Champagne Бъди здрава и много щастлива! Flowers Four Leaf Clover

Юле, БГмамата не ми разреши да публикувам 2 поста един след друг. Или са станали по-строги правилата, или съм под наблюдение. Grinning Исках да публикувам трейлъра в нов пост, защото предположих, че може и да не го видите, но не ми даде. И затова сложих удивителни в стария. Grinning

И аз видях вчера първата част на интервюто на журналистката Оя Доган с част от нашите хора. Толкова са естествени и приятелски настроени, всички. Hug  Ще има втора част и дано някой го преведе на разбираем език.

Нинка, и аз се радвам за Беренчето, браво на детето! Hands Clap Точно като Юлето бях започнала "Майка", но се отказах. Не е първия сериал, който не завършвам, по-скоро това е типичното за мен.

Рокси, как си ти, не си се появявала? Да не би де се разстрои или ядоса на напускането на Лейла Лидия и да ти е криво? И аз продължавам да се чудя за причините, появи се информация за преговори на Лейла и за участие в друг проект, но също като Юлето си мисля, че нейната история в Селджуците се очакваше да е по-дълга и интересна. Едва ли обаче ще разберем какво е станало. Но на тебе, и на Нина бих казала така- не съжалявайте, радвайте се, че вашите любимци са били в трети проект заедно! Hug Това се случва на много малко екранни двойки.

Новите снимки са много интересни. Особено тази със Сенджер и Турна в полутъмната и стая, горящата камина и веещите се завеси- тя е и кинематографично много красива. Интересно, че Турна е с шапка- дали се готви да тръгне нанякъде или е знаела за тайното идване на Сенджер? Много загадки.

Ето още снимки, все интересни.Файсал нямаше да го публикувам, че съм му ядосана Satisfied , но ми се струва, че са в едно и също помещение с Турна, та ми е много интересно.Ето ги двамата врагове, среща на пътя. Не виждам как ще му се размине на Маркус, колкото и да е див и опитен воин.

Новата главна хатун май ще вземе страха на Теркен. GrinningМеликшах пак е в битка.Дали преследват Хасан Сабах или други?
Pencil2Копирам  превод на озета на руски, може да ни светне нещо. Blush В скрит текст е.
Скрит текст:
Озет
Файсал хочет быть главным над батинитами и в Шелимзаре.Он хотел жениться на Турне,чтобы установить отношения с Ильтебером и получить легитимность для своей коммерческой деятельности в Шелимзаре, а также избавиться от давления, которое оказывали на него сельджуки.Ему удалось убедить Ильтебера на этот брак своей финансовой властью. Что будет делать Турна, который находится на грани брака с Фейсалом? Что заставит Ильтебера отказаться от этого брака?

С другой стороны, Маркус, который принял меры, чтобы отомстить Сенджеру, убившему его близкого друга Эйнара, серьезно ранил Башулу за свою месть. Сможет ли Башулу пережить смерть, когда она на грани смерти из-за полученной тяжелой раны?

Низаам аль Мульк, который понял, что во дворце есть опасный шпион, связанный с батинитами, и с большим подозрением относился к Хасану Саббаху, устроил ловушку, используя Книгу Тайн, которую батиниты считали священной. В результате этой ловушки он и сумел раскрыть свою истинную личность. Как Хасан Саббах выйдет из ловушки, в которую он попался?

С другой стороны, Сенджер пойдет за Маркусом, чтобы отомстить за Башулу. Каким путем пойдет Маркус, которого прижмут Сенджер и сельджукские войска, чтобы набраться сил? Какой союз он установит с Файсалом для этого через Саббаха?

Узнает ли Сенджер , что Файсал на самом деле является батинитом и о его грязной связи с Маркусом? Отомстит ли он Маркусу, который серьезно ранил Башулу и замучил Коркут-бея?
Виж целия пост
# 51
Благодаря ви за пожеланията момичета... Grinning
oncee не е проблема при теб...на всички, които имат публикация и никой не е писал след тях, ги предупреждава, че не могат да "пуснат" нов пост. Което е добре, защото имаше баннати профили за последователни постове...
Виж целия пост
# 52
Момичета, пуснаха нов откъс- кратък, но отново впечатляващ. Misc Bomb
Гостче, благодаря да информацията. Hug Но продължавам да не разбирам  какъв е проблемът да публикувам втори пост, когато  не е спам- не пускам цветенца, меченца, поздрави и т.н.. Вторите ми  постове винаги са били или трейлъри, или снимки, или разсъждения и информация. Наистина не разбирам какъв и е проблемът на БГ мамата. Ама както и да е. Ще трябва да редактирам значи, когато има нещо интересно за споделяне, а след мен никой не е писал.
Виж целия пост
# 53
Не знам, но такива са правилата.
Радвам се, че майката на Санджар е останала жива, но тайната и вече не се знае само от Сафире ханъм.
Виж целия пост
# 54
Здравейте! Благодаря ви за всички неща, които сте пуснали. Hug Онче - благодаря ти, че специално си се сетила за мен. Тези дни нямах никакво желание да пиша в темата - и за напред ще огранича постовете си по отношение на Селджуците. Smirk Нека все пак ви споделя моите чувства - пък после ако искате може да кажете, че преувеличавам или че не съм добре. Няма да ви се разсърдя. Kissing Heart С интерес гледах 16-ти епизод до момента, в който Лейля Лидия пусна своето съобщение, в което се сбогува с ролята си на Елчин. Заболя ме, ядосах се, натъжих се, разплаках се и спрях да гледам епизода в същия този момент. SobSobSob Но не съм ядосана на нея, а на сценаристите и продуцентите, които са виновни за това. Тук всички говорите за напускането на Лейля, но едва ли това е само нейно решение. Мисля, че именно продуцентите са виновни. Thinking Знам колко много Лейля обича ролята си на Елчин и как даваше всичко от себе си в продължение на месеци - тренировки по конна езда, боравене с лък и меч и какво ли още не. А сега участието й приключи толкова рано. Cry От сега нататък "Великите Селджуци" ме загубиха като зрител и фен. Angry Колкото и да е хубав сериала, колкото и да харесвам актьорите и историите около героите някои неща не мога да простя и да приема. Напоследък ясно се виждаше как промотират едни герои и игронират други. Confused Ясно е, че продуцентите използваха огромната любов, която феновете изпитват към двойката Буура и Лейля в продължение на 16 прекрасни епизода. Още в самото начало с обявяването на техните имена в каста, с обявяването на имената на Екин, Севда и Хатидже зрителския интерес беше гарантиран. HugTwo HeartsHeart И друг път съм казвала - нашите актьори са Великолепни - кой от кой по.хубав и прекрасен. Всичко беше страхотно, но напоследък продуцентите и сценаристите прекалиха - писна ми само нови и нови жени да се явяват при Султана и всеки път лошите да печелят, а добрите да губят. Това никъде го няма. Ако това е била епохата - много жалко. Rolling Eyes Лейля Лидия за мен беше фантастична като Елчин, а Буура фантастичен като Меликшах. Така се радвах, че пак ги гледам заедно - сцените между Меликшах и Елчин бяха толкова хубави. Heart Heart HeartНо какво стана - продуцентите ни се подиграха, нараниха чувствата ни и си поиграха с нас като с играчки. Показаха ни толкова много хубави сцени между тях - Меликшах и Елчин си говореха за любов, гледаха се влюбено, той се наслаждаваше на музиката й, садяха заедно цветя, помагаха си в битките, ловуваха заедно. Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Елчин спаси сина на Меликшах - Тапар, както и майка му, вярваше и в Сенджер, помагаше на Турна, разобличи Теркен и накрая каква беше справедливостта - отново никаква. Angry Онзи гаден помощник на Теркен накара помощницата й да напише писмо, в което казва, че тя е направила всичко, а Теркен е невинна - после я обеси и хоп Теркен пак се спаси. Triumph И какво стана - Елчин напусна двореца изпратена от Меликшах на специална мисия в Анадола, а Теркен загуби поста на главен хатун. Кел файда без Елчин в двореца нищо няма да е същото - без Елчин на бойното поле нищо няма да е същото. Без Лейля Лидия в сериала за мен вече нищо не е същото. DisappointedDisappointedDisappointedБлагодаря на всички ви за прекрасните моменти, които изживяхме заедно - благодаря ви за хубавата компания и за всичко. HugHugHug Ще продължа да ви чета - но ще пиша по-рядко по отношение на Селджуците. Wink Съжалявам ако ви се струва прекалено - просто съм много емоционална. Винаги съм такава когато става дума за моите любими актьори и когато има очевидна несправедливост за тях. Sunglasses Не разбирам причината за това ранно излизане на Лейля Лидия от сериала. Много ми е странно всичко това. Thinking Продуцентите я използваха - името й беше сред главните актьори заедно с това на Буура, Екин, Хатидже и Севда, тя беше на всички постери заедно с тях - очакваше се да играе дълго време в сериала, най-малкото докато Буура - Меликшах е вътре. Това очаквахме феновете им. HeartHeartHeart И накрая хоп Лейля излиза от сериала без никаква причина. Angry  А имаше още толкова много неща да свърши Елчин - ще каже човек, че Анадола е на друга планета. Тя и преди беше там, но идваше и в Исфахан - ами когато Маркус нападне Анадола Елчин къде ще е - кой ще брани тези земи? Нали затова я изпрати Меликшах - да пази земите на Анадола, защото й има доверие. Purple Heart Но сега изведнъж - Елчин просто ще изчезне. Откъдето и да го погледнеш това е недомислено и глупаво. Triumph Не знам чие решение е - дали на Лейля Лидия защото се е разочаровала от нещо или на продуцентите защото са решили да продължат сериала като в историята и да махнат Елчин. Unamused Според мен е решение на продуцента и сценаристите - просто искат да вкарат новата актриса, за да има и Зубейде в сериала, както и в реалната история. Те отлично виждат силната фенска маса, която имаха Меликшах и Елчин - всеки им пишеше, че иска Мелчин - а така как биха си продължили предварително замислената история около Башулу, около Теркен, около Зубейде. Затова са решили да изкарат Лейля Лидия от сериала, като изпратят Елчин някъде. Иде ми да ги пребия. Hands Punch Какво точно стана не знам, но едно нещо знам и това е че Лейля Лидия заслужава уважение и да й се укаже такова - но аз не видях продуцентите и сценаристите да го правят. Нито един пост не пуснаха да обявят че тя излиза от сериала - нито един пост не пуснаха да й благодарят за усилията или да й пожелаят късмет. Disappointed Relieved Ако тя самата не беше написала как ли щяхме да разберем. Ама така им е по-лесно - хората ще чакат Елчин и Меликшах и рейтинга пак ще се качва. Но мисля, че излизането на Лейля ще окаже влияние и рейтинга ще падне. Но след този номер, продуцентите това заслужават. Rage Жалко за всички страхотни актьори в сериала, жалко за хубавата история и за хубавите места на които снимат. Явно продуцентите не дават нужното уважение на своите актьори. Случая с Лейля Лидия го доказва. Animal Pouting CatРускините може да си говорят и пишат всичко, но никъде няма нищо потвърдено относно Лейля Лидия в Барбароса. И аз попадах на писания на феновете за това, но не се казва че ще играе а че им се искало да играе там. Мисля, че това са измислици. Wink Времето ще покаже - но каквато и да е причината една от главните ти актриси да излезе от сериала ти трябва да й благодариш, да я уважиш, да я изпратиш достойно - а не да се криеш и да мълчиш. Това ме разочарова най-силно и именно това не мога да простя. Disappointed Това разочарова и феновете на Лейля Лидия - феновете на Мелчин и на Буура и Лейля. Мислехме да направим петиция с искане да върнат Елчин в сериала - знаем че всичко е възможно и всеки сценарии може да се промени с времето. Но феновете са гневни, че продуцентите се отнесоха с пренебрежение и не указаха уважение на Лейля Лидия като не й написаха нищо. Затова повечето започнаха да мислят, че не си струва. А на мен ми е много тъжно. Писах на продуцента, на кой ли не - но какво от това. Сякаш пък някой ще ме послуша. Sleepy Не е ли уважението най-важно. Определено липсата на уважение към труда, работата и усилията на Лейля Лидия е нещо отвратително. Винаги когато някой актьор излиза от сериала било то да е играл 3 епизода или 5 му оказват чест като пускат по няколко думи с благодарност към него - дори на актьора в ролята на Рюстем, писаха. А защо сега никой не си направи труда да пише на Лейля - да й благодари, да й окаже нужното уважение защото Лейля се справи блестящо и Елчин ще остане в сърцата на феновете. SobSobSob Пиша всичко това и отново ме боли, отново се разплаквам от липсата на уважение - отново се натъжавам, че няма да видя повече Лейля Лидия като любимата ми Елчин, че няма да видя повече сцени между Буура и Лейля Лидия като Султан Меликшах и Елчин Хатун. Ако са искали просто да отпратят героинята й защо ни показваха всички тези сцени - защо си говореха за любов, защо Елчин се влюби в Меликшах и заяви, че ще го накара да забрави всички други и да обикне нея. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartЯсно се виждаше, че Султана се влюбва в Елчин. Защо ни беше появата на тази Зубейде - още една жена в повече в двореца. Наистина си е неуважение към Лейля и феновете на Мелчин. Сякаш махат едната, за да сложат другата така изведнъж - явно, за да се върнат към оригиналната история. Нещо, което не спазваха стриктно до сега. Thinking Колкото до Зубейде - запознанството й с Елчин и това, че й помогна ми хареса. Това, че унижи Теркен беше добре, но има нещо в нея, което не ми харесва. Самата актриса не я харесвам особено още от преди - там където съм я гледала играеше лошата - в самият й поглед има нещо змийско - иначе е хубава жена, но не може да се хване и на малкия пръст на красавицата Лейля Лидия / Елчин. Stuck Out Tongue Winking Eye Но с отстраняването на Елчин и идването на Зубейде, сценаристите забиха нож в гърба както на Лейля, така и на нас феновете на Лейля и Буура. Disappointed Ясно ми беше, че в някои момент вероятно ще убият Меликшах и ще пренесат историята около борбата на синовете му, но се надявах това да стане по-късно след поне 2 пълни сезона, в които Елчин и Меликшах да бъдат заедно и в двореца и на бойното поле. Мечтаех за нови прекрасни сцени между тях, но останах с пръст в уста. Това ме дразни и наранява най-много. Weary Може би са решили да извадят Лейля - Елчин да замине и да им е по-лесно да преминат към Башулу и Зубейде - ами съжалявам, но за мен това вече изгуби смисъл. Толкова много недомислици. Жалко че мечтата ми да видя Буура и Лейля отново заедно се разби на пух и прах. Но пък се насладих на прекрасни моменти между Меликшах и Елчин и това ме радва - струваше си да ги видя пак заедно макар и само в 16 епизода. Буура и Лейля Лидия работиха заедно по този проект повече от 7 месеца - още от края на юни - началото на юли започнаха с тренировките и обучението. HeartDartHorse Racing И преди съм ви казвала, че заради тях двамата започнах да гледам сериала. После ми хареса цялостната история и всички останали актьори. Напоследък обаче сценаристите развалиха някои неща. Triumph Съжалявам, че съм така крайна. Всички актьори са прекрасни и играят фантастично. Но всички те заслужават необходимото уважение. А това все по често ми се струва че се губи при продуцентите. DisappointedБуура Гюлсой/ Меликшах и Хатидже Шендил/ Теркен ретуитнаха поста на Лейля Лидия, с който се сбогува с ролята си на Елчин и го пуснаха в сторито си в instagram - също така писаха на Лейля Лидия, за да я подкрепят и уважат! Това ме зарадва най-много - Буура изпрати на Лейля Лидия сърце в знак на обич и уважение - с това показа че държи на нея. Sparkling HeartKissHug А със сигурност са говорили и лично. Харесва ми, че Буура винаги подкрепя Лейля Лидия - двамата са добри приятели. Не случайно това беше третият им съвместен проект. Дай Боже някой ден отново да ги поканят заедно като двойка макар, че вероятно ще е трудно след 3 общи проекта. Hands PrayHands PrayHands Pray Но знае ли човек - хората си ги искат и ги обичат. Особено сега когато бяхме така излъгани, че ще видим пълната любовна история между Султан Меликшах и Елчин Хатун. Пък и за тези 16 епизода Буура и Лейля Лидия за пореден път показаха, че имат отлична спойка и има невероятна химия между тях. А това се вижда отлично още в "Дъщеря ми". Sparkling Heart Sparkling HeartSparkling Heart Аз ще продължа да ги подкрепям във всеки техен проект, но ще се надявам някой ден отново да ги поканят заедно в друг проект, където наистина ще се знае че са главна двойка и където да останат заедно до края, подобно на "Дъщеря ми". Hands PraySparkling Heart Sparkling Heart Много съм благодарна и щастлива, че мога да се насладя на Буура и Лейля в супер успешния им сериал "Дъщеря ми", който продължава да жъне успехи във всички части на света. Дори сега върви по канал Телемундо с огромен успех. Това не е случайно - Нинка ще ме разбере най-добре. Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Добре че имаме "Дъщеря ми" - уникален и много смислен сериал, в който видяхме двамата да ни показват цялата палитра от чувства - сериал пълен с толкова хубави моменти - любов, прегръдки, целувки, сватби между двамата и един много щастлив финал. Бих гледала сериала и бих го коментирала отново заедно с всички вас с голямо удоволствие. HeartHeartHeartНо да се върна на поста на Лейля Лидия - много ми хареса Хатидже и уважението което изрази към Лейля Лидия. Явно двете са си станали много добри приятелки. Хатидже/ Теркен написа прекрасни неща на Лейля. Това ме зарадва супер много. За мен сцените на Елчин и Теркен са си култови - враждуваха в сериала, но са си станали приятелки в живота. Това много ме радва ... Hands ClapRevolving HeartsHeart

Пускам съобщението на Лейля с превод както и ретуитнатите съобщения на Буура и Хатидже към нея. Поне те й указаха нужното уважение - нещо което продуцентите не направиха. HugFlowers HibiscusPurple Heart

 

Лейля Лидия: Сбогом Елчин ... Искам да изкажа искрената си благодарност за интереса и подкрепата по време на ролята ми в сериала "Пробуждане: Великите Селджуци" ...

Буура Гюлсой: Heart

Хатидже Шендил: Лейля Лидия Nature SparklesNature Sparkles, Скъпа моя, златни ти ръце/ здраве на труда ти ... Благодаря ти за всичко, което направи...  Добре, че те има ... Обичам те Heart

Още веднъж благодаря ви момичета - Онче, Юле, Нина, Тесе, Гости, derivale, Ивман и всички които се отбивахте да пишете или просто да четете. Беше ми много приятно с вас. HugTwo HeartsHeart Продължавайте да коментирате любимия ни сериал. Аз ще наминавам да ви чета, на засега мисля да преустановя гледането на пълните епизоди - прекалено съм ядосана. Разбира се ще поглеждам основното, което се случва в сериала заради Буура - все пак ми е любимец, както и заради Екин, Севда и Али. Wink Просто няма да гледам и да се вълнувам, така както до сега. Реших вече да не гледам сериала онлайн в понеделник вечер. Тогава минавам на моята любов Берк Октай и неговия сериал. Heart Досега го гледах по-късно, а избирах Селджуците - но след като махнаха Елчин толкова рано и аз ще сменя навиците си. Angry

Ще се отбивам с по някоя снимка на Буура, Лейля Лидия и актьорите от тези прекрасни сериали - все пак това е и тяхната тема и ще си остане такава. Това е темата за "Селджуците" и за "Дъщеря ми" - та няма да ви изоставя съвсем. Hug Ще ви пускам и преведените епизоди, когато излизат. Kissing Heart  Благодаря на всички, които са решили да прочетат дългия ми и вероятно безсмислен за много хора пост. Просто изразих чувствата си. Дори да не сте го прочели - няма проблем - пак ви благодаря. Те моите романи нямат край. Stuck Out Tongue Winking Eye Дано разберете защо го правя и да не ми се разсърдите. Благодаря ви за всичко. Бъдете здрави и не спирайте да подкрепяте любимците си. Аз съм такава, когато обичам моите - педкрепям ги до край и съм мното емоционална при всяка несправедливост.Hug

Не съм забравила, че в Селджуците все още е Буура, който също ми е любимец и ще продължа да го подкрепям Revolving Hearts Така, че ще гледам основното около Султан Меликшах, както и битките, в които ще се впуска - но ще пропускам жените навъртащи се около Султана в двореца. Wink Все ще си търся Елчин около Меликшах и само ще ми става гадно. Disappointed Relieved Още не мога да проумея защо се подиграват така със своите зрители. Не съм го очаквала - продуцента Емре Конук ме разочарова. Triumph А и е видно, че той навсякъде промотира любовтана история на Сенджер и Турна - това му е заложено като основа в сюжета и той не го крие. Wink Радвам се за вас, защото знам колко много харесвате тези сладури. Hug И аз ги харесвам, но винаги съм мислила, че в сериала има място да видим 2 прекрасни любовни истории. Все пак имахме две уникални двойки - Елчин и Меликшах, Сенджер и Турна - жалко, че сценаристите не го разбраха. Sob От дълго време насам забелязах и друго - много фенове на Турсен - Турна и Сенджер бяха против Елчин и Меликшах и всеки път, когато имаше сцени с тях или пускаха техни снимки те се обябяваха против. Ревнуваха, че Турсен били най-важни, а Мелчин били грешни, не искали да ги гледат и прочие. Triumph Бълваха злоба и се заяждаха с феновете на Меликшах и Елчин - това беше особено показателно в туитер. Някои от тях непрекъснато пишеха на сценаристите, че Елчин не била от жените на Султана и не трябвало да е с него. В реалната история имало само 3 жени до Султана - съответно майката на Сенджер и Тапар - в случая Башолу, Зебуйде и Теркен. Елчин я нямало - някои обвиняваха продуцентите, че не се придържат към реалната историята. Cry В един момент част от феновете на Турна и Сенджер почнаха битка с част от феновете на Меликшах и Елчин - пълна лудост ако питате мен. Разбира се имаше и фенове от двете страни които се харесваха и подкрепяха взаимно. Hug В същото време все повече се засилваха и исканията от феновете на Буура и Лейля Лидия за повече сцени между Меликшах и Елчин - тази двойка набираше все повече фенове и популярност - най-вероятно продуцентите се уплашиха, че това може да попречи на популяризирането на Турна и Сенджер - двойката, за която всеки път говори Емре Конук. Двойката, която не пропускат да промотират във всеки епизод. Rolling Eyes Винаги съм се чудила защо е така - гледала съм и други сериали, имало е 2 или 3 двойки и на всички са отделяли еднаква важност. Феновете на всяка двойка харесваха и подкрепяха и другата. Пример с латино хита "Трима братя, три сестри" Revolving Hearts Но тук за съжаление не беше така - имаше фенска вражда, което беше жалко. Дали това е повлияло на продуцентите не знам, но е напълно възможно. Станалото е ужасно. Weary Явно т.н. любители на реалната история също са оказали влияние с исканията си продуцентите да се придържат към нея. Много жалко - така развалиха много по-хубавата за мен история, която се зараждаше между Меликшах и Елчин. Heart

Ето един колаж, който феновете бяха направили още през юли 2020, когато се разбра че Буура, Лейля Лидия, Екин и Севда ще са в главните роли. HeartHeartHeartАз лично харесвам и двете двойки и никога не съм си позволявала да говоря срещу едната или срещу другата - но за съжаление някои фенове не са така. Weary Знаете, че много ми харесват и отношенията между двамата братя Тапар и Сенджер, така че ще наглеждам и тяхното развитие, също и какво ще стане с Турна Two Hearts Надявам се Башолу да се оправи и мисля, че няма съмнение че това ще стане. Вероятно целта на сценаристите е да съберат Султана с нея, макар и само за известно време - но защо на цената на Елчин. Sob Лейля Лидия си беше в главните роли заедно с Буура и другите - това излизане от сериала толкова рано е просто ужасно. Дори като пуснаха интервюто с актьорите на английски - Лейля Лидия беше там. Хората й се радваха - едни питаха Емре Конук защо махат Елчин - искали тя да остане в сериала. А пък други дори не бяха разбрали, че няма да играе повече и разбирайки питаха как така. Wink Ами как хората да разберат, като продуцентите не си направиха труда да напишат нищо по въпроса - поне да й укажат уважение и благодарност. Нямам думи. Angry Както и да е спирам, че пак се ядосвам. Първоначално мислех напълно да спра да пиша в темата, но ми е приятно с всички вас и няма да го направя - ще се отбивам с по нещо от време на време, но няма да е така често, както до сега. Hug

Само да кажа, че освен Елчин - в сериала няма да видим повече и помощницата й - Бурчак! Актрисата също е написала сама за това и благодари на зрителите. Елчин и Бурчак бяха страхотни - тя не само й беше помощница, но и най-добра приятелка. Sparkling Heart И двете заминаха на мисия в Анадола. Както видях и майката на Меликшах - Сеферие Хатун също замина и едва ли ще я видим. За нито една от трите няма постнато нищо в официалния сайт. Явно не смятат за нужно да уважат жените в сериала - но за тръгващите си мъже винаги пишат. Ако не другите - поне за Лейля да бяха написали нещо. Rolling Eyes Текучеството на актьори в сериала продължава с пълна пара, но да си отстраниш главната героиня, която ти е донесла толкова успехи е просто безобразие. Sob  Чудя се кой ли ще е следващия. ThinkingВсе пак под поста на Лейля Лидия в туитер - Емре Конук й писа да й пожелае на добър път или нещо такова.Wink Но можеше да изрази своята благодарност и уважение към нея. Angry Да не говорим, че трябваше да я уважат със специален пост в официалния профил на сериала. Cry

Все пак надеждата умира последна - дано виждайки мнението на зрителите някои ден решът да върнат Елчин в сериала и да ги видим пак с Меликшах. Феновете продължават да правят клипове с техни моменти, да пускат коментари и колажи - та и аз ще ви нося по нещо с тях - за мен Елчин е жената за Султана и така ще остане. Heart

Всичко това около Елчин ме накара да се замисля над много неща. Може би и в реалната история е имало такава смела, красива, умна и благородна жена като Елчин. HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Може сестрата на Кълъчарслан и в историята да е била близо до Меликшах в един момент, но това да не е ясно на всички. Thinking Може би Меликшах и Елчин и в реалната история са изпитвали любов един към друг. Но това, че е Султан и дълга му към държавата е попречило на Меликшах да развие чувствата си към нея. Може би и в реалната история е станало нещо такова - Елчин е заминала на специална мисия. И може би след време е щяла да се върне и да се бори за Меликшах - може би и той е щял да я приеме и двамата да са щастливи заедно. Heart EyesTwo HeartsHands Pray Но може да не е станало, защото както знаем в реалната история Султана е отровен много млад - май от Теркен. Може за това да са направили това в сериала. Не знам дали Лейля Лидия е знаела или не какво ще е развитието на героинята й. Има много може би - имам много въпроси, предположения - каква е истината не знам. Но обичам Лейля Лидия и винаги ще я подкрепям. Много ми е мъчно и ще ми липсва Елчин. Ще ми липсват и любимите ми Буура и Лейля и общите им сцени заедно като Меликшах и Елчин! DisappointedБлагодаря ви за новото видео зад кадър от "Селджуците" - и тук се натъжих, че решиха да идат на сета точно, когато Лейля Лидия я няма там. Disappointed Защо не отидоха по-рано, когато Елчин все беше в двореца. Така чаках някой да отиде и да направи подобно интервю, в което да видим Буура и Лайля. Heart Но явно са решили тотално да ядосат феновете на Мелчин и да ги накарат да страдат още повече. Triumph Иначе в това видео от сета много ми хареса Буура - много го обичам този човек. Винаги земен, усмихнат, дружелюбен. Гледах си го с удоволствие. Hands ClapTwo HeartsHeart Eyes Много ми хареса каква прекрасна връзка са развили с Али/ Тапар. Личи си, че са си станали близки приятели. И Али винаги харесва снимките на Буура и Лейля Лидия - между другото й той отрази поста й. Hug Супер забавни са Буура/ Меликшах, Али/ Тапар и актьора в ролята на Камач - и как учеха водещата да се покланя на Султана. Animal Smile Cat Намерих репортажа и частта с интервюто на Буура и Али с превод на английски. Давам ви линк: Stuck Out Tongue Winking Eyehttps://www.instagram.com/p/CKCMrlxpG9W/

https://www.instagram.com/p/CKCk-KFpzxl/

https://www.instagram.com/p/CKCm6iLJyB_/


Гости - Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много здраве, щастие и хубави моменти. Flowers BouquetGiftBirthday

Онче - права си, че трябва да сме благодарни, че нашите любимци снимаха заедно в цели 3 проекта - нещо, с което не всеки може да се похвали. HugKissing HeartTwo Hearts И аз наистина се радвам, че ги видях заедно и в Селджуците - много се радвам на моментите между тях. KissKissKiss Но знаейки, че сериала продължава без нея и че недоразвиха уникалната любов, която се зароди между Меликшах и Елчин ме кара да се натъжавам. Sob Особено след като си мислех, че няколко сезона ще мога да ги гледам заедно - сега всичко се провали. Sleepy Яд ме е че продуцентите се подиграха с чувствата ни - най-вероятно за да задоволят турските моралисти и ценители на историята, връщайки се отново към нея. Angry Това е лошото при историческите сериали - явно колкото и да опитваш да избягаш от историята и да правиш промени - в края на крайщата пак опираш до нея. Rolling Eyes Но те загубиха истински диамант в лицето на двойката Меликшах и Елчин - Буура и Лейля Лидия имат невероятна химия. Sparkling HeartCupidAnimal Heart Eyes CatНинче - благодаря ти за новината около нашата сладка Берен! Много се радвам за нея и за поредната й награда. Heart Тя е супер талантлива и го заслужава. Trophy Онче, Юле - сериала "Майка" наистина е по-тежък, но е много хубав и смислен. Hug Аз ви препоръчвам в бъдеще ако имате желание и време да изгледате "Дъщеря ми" с Буура, Лейля Лидия и Берен - той не е така тежък! Wink Разбира се има и драматични и тежки моменти, но има и много смях и комедийни сцени, има любов, истинско приятелство - има от всичко. Аз в много от случайте съм се смяла от сърце. Stuck Out Tongue Winking EyeTwo HeartsHeart Даже и в новото интервю с Буура от сета на Селджуците той си спомни за неговата роля на Демир в "Дъщеря ми" и колко обича този свой сериал и герой. Heart
Виж целия пост
# 55
Рокси, благодаря ти за така искрения отговор. Heart

Естествено, че няма да се разсърдя, естествено, че разбирам, че ти е много криво, неприятно, че си разочарована. Едно знам- 99 % е вероятността никога да не разберем какво е станало. Може изобщо никакви фенове да нямат вина, нито пък желаещите всичко да е точно по историята. Или пък въвеждането на нови герои. Може да нещо друго. Но няма да разберем какво. Рускините- да, понякога пишат небивалици, а понякога уцелват верни неща, аз просто пренасям информация тук. Blush

Като ти минат малко силното разочарование  и негативните емоции може наистина де се концентрираш върху факта, че това е трети проект на твоите любимци. Hug И че кой знае, може да се върне Лейла в Селджуците. Не убиха героинята и. Blush И, да ти кажа, всъщност 16 серии са едно хубаво количество, повярвай ми! Heart Eyes На моя любимец Боран му спряха чудесен сериал на 6-та серия, та си представям как бих се радвала, ако бяха 16! Kissing Face

На мен ще ми липсваш много в темата, още повече- ти ме покани тук. Heart Но и в живота винаги приемам решенията на хората, даже да ми е криво. Така че- приемам и разбирам намерението ти за  ограничено участие в темата, въпреки че ще ми е мъчно. Heart
Сега си мисля- май да започне човек да гледа какъвто и да е проект без да е предварително мотивиран с любимци е по-лесно. Blush

За тебе, Рокси Flowers Rose- прекрасен колаж на Елчин. HugИ прекрасната музика с нейното име от сериала. Nature Sparkles

Виж целия пост
# 56
Леле Рокси, изляла си душата си в този пост момиче Heart Остави ме без думи...

Много ме изненада, с няколко неща.
Първо, с дълбоките ти чувства към Лейля Лидия. Знаех, че доста и симпатизираш, но едва сега осъзнах колко.
Второ, с войната между фенове на двете двойки Astonished! Изобщо не подозирах, защото почти никога не чета фенски коментари в мрежата, а и вие които го правите, никога не сте намеквали за това в тази тема.
И третото си беше шок за мен Flushed- липсата, на каквото и да е сбогуване от официалната страница с актрисата Flushed Знам, че го правеха за другите актьори, които напуснаха, защото там поглеждам чат пат... Мислех, че просто аз съм пропуснала написаното за нея.
Това вече ми се стори доста съмнително и си абсолютно права, че е неуважение към труда и.

Много съжалявам за начина по който се чувстваш Heart Но не прибързвай да се самонавиваш, може пък Лейля Лидия да е решила сама да прекрати участието си поради някаква причина... Може да е нещо лично и тя да е щастлива от решението си, а вие феновете се измъчвате... Може наистина да е изникнал по- интересен проект за нея и в първия момент, когато и е било възможно по договор да е съобщила на продуцентите, че е до тук... Може продуцентите да не са доволни от нейния ход, и за това да са "пропуснали" да се сбогуват официално с нея... Но нещата са такива, каквито са, всеки си следи интереса.
Може би Зюбейде изобщо никога нямаше да се появи, ако Елчин не си беше тръгнала...
Може би Зюбейде е следствие на напускането на Елчин, а не причина...
На Елчин и беше отредена солидна роля според мен. Колкото повече опознавам Меликшах, толкова повече виждам, че той не пилее чувства напразно. За да наблегнат в сценария на трепетите между двамата, значи смятаха да развият историята. А на мен лично, като необременен със симпатии към конкретен актьор фен, щеше да ми е по- любопитна тяхната любовна история предвид по- трудното им положение. Сенджер и Турна са ясни- влюбени гълъбчета Smirk
Много може би си измислих..., надявам се да се внесе някаква яснота по нататък и, защо не да видим Леиля в друг успешен проект, който да коментираме заедно тук Kissing Heart

С всичко написано по- горе се опитвам да ти кажа да се опиташ да не приемаш, толкова навътре нещата, особено когато не е ясно, точно какво се е случило. Тези ядове са, колкото неизбежни, толкова и напразни.

Пиши, не ни изоставяй Hug Буура е повече от фантастичен и все още е тук, а и винаги ни дава храна за размисли и коментари. И споделяй всичко за Лейля Лидия, за да сме информирани и ние Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Чак пък война между фенове на двете двойки не съм виждала. Чела съм /доколкото може да се нарече четене с Туитър преводача Smirk /  няколко не особено адекватни коментара. Но такива неадекватни фенове винаги е имало- не само в този проект, не само в киноиндустрията. Изобщо не ме впечатляват и не са преобладаваща група. Вярно, че аз на такива коментари не обръщам внимание, повече ме интересуват коментари за трейлъри, сюжет, вероятни развития и т.н.
Не мисля, че евентуална промяна в сюжета е  свързана с това, още повече линиите на двете двойки общо взето не си пречеха, нямаше пресичане. Не вярвам сериозни хора като продуцент и режисьори да се вържат на 5-6  фена, сигурна съм, че не е това причината.
Признавам си, че и аз официалните страници на сериала и на продуцента ги гледам само когато публикуват трейлъри, снимки или някаква информация. Не знам с кого са се сбогували досега, но- да, с Лийла Лидия е абсолютно задължително да го направят. Това може да е намек за някакъв проблем, но какъв- няма да разберем.
Рокси, присъединявам се към това, което пише Юлето- Буура е тук, в сериала, а той също ти е любимец, нали! Heart
Ти ще решиш кога и как ще се появяваш в темата, но ще се радвам много, ако продължиш. Hug

И малко за настроение- синът на Буура прави нещо любимо на децата Grinning Скача с удоволствие в кална локва с вода. Smiley Класика, нали! GrinningНе дочаках този път Нина да публикува  домашния престолонаследник на Буура. Blush
Виж целия пост
# 58
JoyJoyОнче, откъсът към новия епизод е уау Heart Eyes
Зюбейде вижда и разпознава Башулу Dizzy Face Точно тук и сега ще разберем що за човек е тя Hands Point Up
Всичко ще излезе наяве Smiling Imp

Надявам се Меликшах да не е последния, който ще научи за нея.
Толкова се радвам, че е жива, заради всички Heart Eyes Как сладко си хапва супа милата Heart

От озета става ясно, че сватба между Турна и Файсал няма да има, поне аз така го разбрах.
Изглежда, че Емир Илтебер ще промени решението си по някаква причина. А, аз си мисля, че причината ще му я предостави Сенджер, като разкрие, че всъщност заможния търговец е чистокръвен батанит Stuck Out Tongue Closed Eyes

Хасан Сабах, отново е в играта. Как се е измъкнал?! Змия е той Grinning

Много се смях, когато прочетох, че не си искала да публикуваш снимка на Файсал, защото си му бясна Joy
И аз съм бясна на Маркус, за това пуснах единствената снимка, на която е с опряна кама на врътлето Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам, точно какво искам от него, но много го искам Sweat Smile
Във всеки случаи не и това, което показва. Актьора изпълняващ ролята ми е изключително симпатичен и исках нещо друго, не брутални канибалски истории.
Виж целия пост
# 59
Юле, напълно споделям мнението ти за Маркус и за актьора. Heart Eyes
Точно канибали и някакви неандарталци ни показват в тяхната група, аз нали все за това мърморя. Grinning А Маркус са го загрозили даже,  и то доста. Само зъбите му виж Grinning За стила на прическата да не говорим. Да, вярно, в Средновековието сме, ама чак пък толкова. Grinning
А Каан Ташанер е великолепен актьор, аз го харесах много и в оня злополучен 6-сериен проект, за който се жалвах в по- горния пост. Според мен много се забавлява с героя си дивака Маркус. Sunglasses Дано не го занулят, но натам върви работата.

А от Хасан Сабах очаквам интересни развития- да тръгва вече към тоя Аламут, че ми омръзна играта на котка и мишка в двореца. И в мрежата феновете това пишат- очакват да я видят тази легендарна крепост на асасините.  И малко да се отклоня, по-скоро да отида напред във времето- някакъв емир Арсланташ щял да  атакува Аламут по-нататък в историята, та се чудеха дали не е в момента низвергнатия момък.

Файсалчето е слаба ракия. Grinning Иска да е като приемния си баща, но няма и половината от неговата сила и ум. Ще видим как Сенджер ще го преметне за сватбата.

За Зубейде- някои фенове изказаха предположения, че тя може да има нещо общо с клеветата спрямо Башолу. Интересна мисъл, ще видим, не е невъзможно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия