# 45
Неподходящият избор на училище депресира и смачква децата.
Имам приятелка, чиято дъщеря избра да учи в математическа гимназия, в която влезе с почти максимален бал. Преди това момичето беше отличничка и винаги първа в класа и випуска по успех, но в новото училище се оказа на опашката и оценките и се въртяха между 2-4. Учителите се занимаваха приоритетно с децата, за които математиката е даденост и наистина са родени за нея, докато всички останали деца бяха игнорирани и упреквани, че не могат достатъчно.
Истината е, че не всеки е роден за математик и много често децата избират училище с висок бал емоционално, за да докажат на себе си, че могат да се справят с конкуренцията и не на последно място, защото някое училище е модерно, престижно и с голям наплив на умни деца в него.
Дъщерята на моята приятелка започна да мрази училището, математиката, учителите и дори съучениците си, които я превъзхождаха в профилиращия предмет и с това бяха предпочитани за всякакви училищни инициативи вместо нея.
Изпадна в депресия, затвори се, стана апатична към всичко.
Решението при нея беше преместване в училище с хуманитарен профил, където детето придоби самочувствие и всичко се оправи.
Затова помислете над възможността да преместите вашето момче в училище. в което той ще учи това, което наистина иска.
Виж целия пост