Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на име за второто ми момче

  • 5 062
  • 77
# 15
Матей
Виж целия пост
# 16
Гласувах за Боян. Все пак това е името на сина ми Kissing Heart Други имена, които обсъждахме с мъжа бяха Йоан, Деян, Калоян. Според мен Йоан и Боян идеално си подхождат Heart
Виж целия пост
# 17
Класирам ги по следния начин: на първо място Боян, с една идея по-назад ми е Борис и най-малко ми допада Матей.
А комбинацията Йоан и Боян за две братчета много ми харесва. Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Борис Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Боян и Йоан ми е малко в повече. Борис бих избрала аз. И Матей не е лош избор - класическо, нормално име. Никога не съм мислила над него и не мога да преценя какво точно не му достига, за да ми присъства в списъците.
Виж целия пост
# 20
Децата не са близнаци и ще са съвсем отделни личности. От изброените харесвам Борис
Виж целия пост
# 21
На мен Борис изобщо не ми харесва, а и много често срещано взе да става. Матей и Боян ми харесват повече. Йоан и Боян ми харесват като комбинация. Трябва да помислите и за комбинацията с фамилията. Матеев/а след години ще е хубаво презиме, а и фамилия.
Виж целия пост
# 22
Пристрастна съм към Боян Heart Освен това,както една потребителка беше написала в началото, единия ви син ще празнува на 6ти,другия на 7ми януари. Големи християнски празници и известни именни дни. Борис и Матей нямат такива хубави и популярни дати за имен ден,а за мен винаги е било важно децата ми да си имат по два лично празника в годината. Това,  че Боян и Йоан се римуват, за мен е плюс.
Виж целия пост
# 23
Борис. Йоан и Боян се римуват и са прекалено еднакви като звучене. А децата едва ли ще ги интересува толкова, че имат един след друг имен ден, по-скоро ще им е важно да са с индивидуално, хубаво име. : )
Виж целия пост
# 24
Особено и както Борис нашумя и стана сравнително масово (в групата на сина ми са двама с това име), то и именният ден стана доста по-познат - 2 май е. Това в случай, че авторката държи и на имен ден.  На нея май най-много й допада Матей, което в комбинация с Йоан си звучи много добре. Не знам само кога има имен ден.
На мен именния ден не ми е бил важен, ама на щерката се оказа, че й е важно да има имен ден. А синът го поздравяват на три дати, всеки както си реши. Ние го смятаме на 30.05 на Св. Емилия.
Виж целия пост
# 25
Аз не държа толкова на имен ден! Както стана ясно Боян и Борис празнуват на 28 март, не са на Богоявление, а Матей има имен ден на 16.11 😉. Определено името Матей ми е фаворит, но мъжа ми не го харесва, смята че ако единия ни син е Йоан , а другия Матей , става прекалено църковно или по-скоро набожно... .
Виж целия пост
# 26
И аз харесвам Матей, но и според мен звучи църковно в комбинация с Йоан. Матиас е западният вариант на Матей, евентуално може също да ви хареса или да не звучи толкова църковно (защото е по-непознато). Друг е въпросът дали е подходящо за детенце с българска фамилия и което ще живее в България, но само като идея. Йоан е много хубаво, интернационално прието име. Браво за избора. Simple Smile

Още една идея: Андрей
Виж целия пост
# 27
Ами тогава изберете Борис.
А именния ден на Борис е 2 май - княз Борис 1 Покръстител.
Виж целия пост
# 28
Искам да вметна, че Боян няма имен ден на 6януари, а на 28март - св. Боян, първият български светец, бил син на хан Омуртаг, приема християнството и е убит за това от брат си Маламир. Така, че Боян си има отделен ден за имен, а не Богоявление!!
Виж целия пост
# 29
Ами тогава изберете Борис.
А именния ден на Борис е 2 май - княз Борис 1 Покръстител.
Така е, точно тогава празнуват!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия