Житен режим на учителя Петър Дънов -13 тема

  • 31 479
  • 434
# 315
Аз съм с Хашимото. На няколко места из нета срещнах информация, че не мога да правя този режим без да е обяснено конкретно защо. Има ли момичета като мен? Освен това все още кърмя, но само вечер преди заспиване и малко сутрин, дъщеря ми е на 1г и 3м. Какво мислите по въпроса? Мисля да се пробвам, пък ако усетя, че не ми е добре ще спра. Какво ще кажете?

За Хашимото не мога да дам отговор дали е полезно или не.
Има една тема във ФБ с много полезна информация от хора, правещи режима от дълго време,
ако имате интерес ще ви пусна линк към нея на ЛС.
За кърменето - по принцип навякъде пише, че е противопоказно и не е добе да се съвместяват двете неща.
Обяснението е, че като се чисти организма от токсините, кърмата би била не толкова полезна за бебето ( което на мен лично не ми звучи много логично) и най- вече, че при липсата на основни хранителни вещества ще намалее, че дори и спре.
Но, аз лично го направих режима за първи път точно като кърмих ( точно по същото време като вас- детето беше около 1,6г. и сучеше рядко). Нямах проблеми нито с кърмата, нито с детето Simple Smile
Виж целия пост
# 316
Аз също възнамерявам да правя режима, въпреки че не обичам в студено време да житувам, много се мъча и не мога да се стопля. За сега съм си приготвила 600 гр лимец от Т маркет. Никакви черни зрънца из него не виждам.
Не съм го пробвала за колко време ще покълне все още.  Подготовка ми се ще да направя, но студът ме спира.
Гледах и в Била имаше лимец.
Виж целия пост
# 317
~Dee, благодаря, нямам фейсбук и не мога да се присъединя към група там. Ще следя темата тук. Решила съм да пробвам, така го усещам. Настройвам се психически, пък ще видим. Относно кърменето - доколкото съм запозната, при оскъдно хранене по-скоро страда организма на майката, на кърмата нищо ѝ няма. Пък и в най - добрия случай, ако устискам, това са 10 дни, не са месеци наред. В житото, меда, ореха и ябълката има всичко нужно.
Виж целия пост
# 318
Да, в тези продукти има всичко необходимо за организма.
Аз мога да те посъветвам да прочетеш прва страница на тази тема има много полезна информация.
Всъщност не са само 10 дни. Има подготовка ( която вече тече и не всеки я прави, а е добре), след това
е същинската част - 10 дни житуване и след това е захранването. Много важен момент в режима е захранването.
То също е 10 дни и наистина е много важжно да го направиш цялото ( ако не успееш 10 дни с режима, а например 6- захранването е поне 6 дни).,
Има Апп приложение, в което е описано подробно захранването, ден по ден + рецепти. Казва се Wheat,
дръпни си го, много е полезно.
Тук други години пишеха доста дами, също би могла да намериш съвет и подкрепа, при нужда.
Виж целия пост
# 319
По време на кърмене категорично не се прави режим, тук няма две мнения. За хашимото зависи, има доста хора, които го правят без проблем. Както и такива с глутенова непоносимост, но го правят с лимец.
Сега е време за подготовка и сме на етап вече изключени млечни. Аз и тази година ще го правя с био жито от мелница Етно. Много е добро. Успех на всички!
Виж целия пост
# 320
Благодаря за отговорите, момичета.
Виж целия пост
# 321
Аз ще правя режима с лимец на БиоКласа от Кауфланд. Редовно го ям този лимец, но варен. Не знам дали ще покълне в термос с вода. Колебая се дали да не си го варя и при режима, че някак ме притеснява да не ми се отрази зле на стомаха само престоял в термос лимец...
Виж целия пост
# 322
Защо в термос? В глинен съд или буркан е най-лесно. Знаеш ли как? Имай предвид, че линецът покълва по-бързо от житото, но все пак е добре да пробваш конкретния вид за колко покълва.
С варен лимец не правиш много и се отдалечава вече от режима. Аз съм зле със стомаха, но да ти кажа нямам проблем.
Виж целия пост
# 323
zenata, би ли споделила за покълването на лимец в буркан. С гореща вода ли заливаме в буркана лимеца и колко престоява? Четох, че много хора в термос слагат жито или лимец - за 12 часа покълвал. Аз така пробвах преди години с жито в термос, но все ми беше твърдо и прибягвах до леко варене.
Виж целия пост
# 324
лимеца не покълва, за ядене става след киснене 2 дни
с топла (хладка) вода, не с вряла, така пише в правилата
най- добре в термос, но ония истинските, кристалните отвътре
Виж целия пост
# 325
Разбира се, че покълва линецът и точно с такъв се прави. Правила съм с по кълнат лимец една година, но чистенето е доста по-слабо, а и се губят някои духовни аспекти и придобивания. Как се прави в буркан - първо се измива добре с топка вода, след това се накисва в изворна вода 22-23 градуса. Това се прави за 12 часа и се излива водата и се премива, като се оставя без вода, но мокро. След 24 часа горе-долу  лимецът покълва, като периодично се мие. За житото е аналогично, но се кисне 24 часа. След това стои без вода, мокро и периодично се измива. Покълва за 48 часа грубо. Зависи от температура и други фактори.
Виж целия пост
# 326
Момичета, от днес или утре започва?Hug
Виж целия пост
# 327
От 8.02 започва режимът.
Виж целия пост
# 328
Благодаря, четох понеделник след пълнолуние...и се обърках.
Виж целия пост
# 329
Житните режими за чистене започват или от понеделник, или от сряда, след пълнолуние.
Този е обявен за сряда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия