Индукционни котлони, тема N2

  • 30 299
  • 762
# 750

Чудесен е! Сега остава да му вземете и съответстващ аспиратор, за да могат да си „говорят“ Simple Smile
Виж целия пост
# 751

Чудесен е! Сега остава да му вземете и съответстващ аспиратор, за да могат да си „говорят“ Simple Smile
И аз казвам браво!- така се прави. Ако ще е гарга, да е рошава!
Със здраве да се използва!
Виж целия пост
# 752

Чудесен е! Сега остава да му вземете и съответстващ аспиратор, за да могат да си „говорят“ Simple Smile

Ами не, взехме този ма Falmec:
https://veto.bg/products/aspirator-falmec-gruppo-incasso-50-plus-nrs

Осезаемо по-тих е от останалите заради функцията NRS
Виж целия пост
# 753
Благодарение експертизата и отзивчивостта на списващите тук успях да оборудвам кухнята си с почти всички уреди, остана само плота за готвене. Досега не съм се сблъсквала с индукция и не съм много наясно какво точно да търся, но от прочетеното дотук установих, че е добре да има лесно управление, функция Power Move и здраво стъкло. Държа също да позволява употребата на малки съдове, тип джезве. Та въпросът ми е посочените модели имат ли тези "екстри" и каква е разликата между тях освен в цвета на копчето?
https://veto.bg/products/kotlon-neff-collection-t66ps6rx0
https://veto.bg/products/kotlon-neff-collection-t66pyy4c0
Лесно ли се управляват котлоните с този бутон или да заложа на DirectSelect на BOSCH
https://veto.bg/products/kotlon-bosch-pxy675dc1e
макар че дизайна с тези метални лайстни не ми е баш по сърце.
Виж целия пост
# 754
Здравейте, купих си свободно стоящ индукционен котлон от Икеа, купих го с идеята да го ползвам на балкона лятото. Вчера реших да го пробвам, първо сложих по голяма тенджера и не иска да тръгне, смених я. След това загря и започна да изключва докато не се охлади и след това пак включва. Това което вариш спира да ври, после пак започва и т.н. Исках да попитам всички котлони ли така действат или този е евтин вариант. Да го връщам ли докато е време?
Виж целия пост
# 755
Toва ще да е някакъв боклук. Изобщо не са такива. И голямата тенджера не е пречка, вероятно материалът и не става.
Виж целия пост
# 756
Здравейте,
В момента оборудвам кухня. Плотът за готвене ще бъде комбиниран - индукция и газ. Понеже нямам опит с тях, изчетох цялата тема и донякъде се ориентирах, но се затруднявам, защото май няма голям избор. Откривам три варианта:
1. https://www.teka.com/bg-bg/produkt/jzc-64322_112570113/
Тук прочетох ръководството, но не разбирам какъв е най-големият диаметър на съд, който може да се използва в индукционната зона. Чудя се, дали може да се поставя грил плоча върху газовата зона.
2. https://www.emag.bg/plot-za-vgrazhdane-electrolux-smesen-2-gazov … ?ref=fav_pd-title
Тук не знам, самият плот, дали е от хубав материал и ще се надрасква ли лесно. Не се ориентирах индукционната зона на колко степени и как се управлява.
3. https://www.emag.bg/plot-za-vgrazhdane-gorenje-smesen-cheren-gci … fIW3F0JOy7eXLqw55
Тук не се ориентирах никак по снимките.
За 2. и 3. ги откривам само в Емаг и се доставят от румънски фирми и не знам, дали процедурата с гаранцията е безпроблемна, даже 3. е последна бройка...
Ще бъда много благодарна, ако ми посочите преимущества и недостатъци, особено на първите два модела, включително и за газовите горелки, или ако имате опит и с други хибридни модели - индукция и газ.
Виж целия пост
# 757
Ако нямаш специални съображения плотът да е хибриден, бих казала, че е най-добре да е само на ток - бързината на загряване е сравнима с тази на газ, а почистването и поддръжането и на плота, и на съдовете, е несравнимо по-лесно.
Ако имаш централно газоподаване и искаш непременно да го ползваш или има проблем с тока, заради който е желателно да разполагаш с алтернативен енергиен източник, е друг въпрос, но ако такива обстоятелства не са налице, може да обмислиш.
Навремето имах комбинирани котлони на ток (макар и неиндукционни) и газ и не бих се върнала вече на тази комбинация, точно заради горните аргументи (за мен са валидни, за теб ти ще прецениш).   
 
Виж целия пост
# 758
 Мани я тази газ, няма никакво предимство спрямо индукцията. Само ще си цапаш тенджерите и по трудно ще поддържаш плота.
 Всъщност има едно предимство. Ако спре тока ще имаш работещ котлон.
Виж целия пост
# 759
За сметка на това ако не е газта да е от газифициране ще има едно мъкнене на бутилки + загубата на някакво място където ще стои тази бутилка. Като проектирахме кухната тъй като не знаехме дали ще ни хареса индукция (беше преди години и въобще не бяха разпространени тея плотове) и преценихме шкафа до плота да е такъв че ако ни потрябва да можем да сложим газова бутилка вътре, ако сменим плота с комбиниран. Амии никога не се наложи шкафа продължава да се използва за тенджери и тигани.
Виж целия пост
# 760
За газта казаха - опушва съдовете, по-опасна е, по-трудно се чисти ако нещо се разлее или изкипи. Предимството е, че можеш да ползваш нормален лок тиган, ако изобщо използваш. Можеш и грилплоча да слагаш, но и на индукцията може. Но на чугунената решетка можеш да бухаш тежки чугунени неща без да внимаваш да не се счупи.
Иначе няма максимален диаметър, има само минимален. Ако сложиш много голяма тенджера пак ще си нагрява, но в центъра. Ама то и с газта е така.
И накрая, ако все пак ще вземаш, помисли за първата опция. Аз лично не бих рискувала с ЕМАГ за скъпа техника с гаранция.
Виж целия пост
# 761
Благодаря за съветите! Малко ми трябваше, за да се разубедя. Simple Smile Газификация има и инсталацията е докарана до мястото на котлоните. Проблеми с тока няма, мислех го като алтернатива, но не бях помислила, за по-трудното почистване и поддръжка. Сега ще започна да разглеждам другия вариант - само индукция.
Виж целия пост
# 762
О, аз смених газови котлони ( ние сме изцяло газофицирани) с индукция и направо се родих. Няма търкане на плот , съдове , все ми намирисваше на газ.

 Помня преди мноооого време някой пита за котката и инцидентно пускане на котлони. При мен се случи , мина и натисна бутона за включване на плота и бутона на котлона. За щастие аз бях там и го спрях, гледам да бе оставям съдове върху котлоните.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия